Gjest Lyeta* Skrevet 7. april 2003 #1 Del Skrevet 7. april 2003 Hei! Er det noen som har et godt tips for garantert saftige muffins? Bakte noen i helgen som jeg syntes var en anelse tørre. Dette er helt vanlige, basic muffins, uten noen ekstra ingredienser som banan, syltetøy etc..... Hjelper det med appelsinsaft eller kulturmelk e.l? Lyeta Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LilleBille Skrevet 7. april 2003 #2 Del Skrevet 7. april 2003 Redhead hadde denne oppskriften i en tidligere tråd ... de bar bare helt fantastiske.... - og kan anbefales Amerikanske Muffins Dette er "the real thing", ikke de eggedosisbaserte muffinsene man vanligvis spiser her til lands (cup cakes, som amerikanerne ville sagt). Ingrediensene skal bare såvidt røres sammen for hånd, og man trenger kun to boller og en stor ballongvisp eller sleiv i tillegg til muffinsformene. Røren holder til 6-12 muffins, alt etter hvor store former man har. Det tørre: 4,8 dl hvetemel ca 1,5 dl farin (gjerne brun, mengde etter smak) 3 store ts bakepulver en klype salt Det våte: 1 egg 3/4 dl olje (f.eks. rapsolje, kalt "Salat- og matolje") 2,5 dl melk Smakstilsetninger bestemmer du selv! F.eks most banan (i det våte) med hakkede mandler, gjerne også fire-fem dråper mandelessens. Andre alternativer er kakao (sjokolademuffins) rosiner, hakket sjokolade, valnøtt, kanel, blåbær etc. Dersom man bytter ut 1/3 av melet med maismel får man såkalte cornmuffins. Fremgangsmåte: Sett ovnen på 200-225 grader. Det tørre og det våte blandes hver for seg, deretter røres det såvidt sammen. Røren skal IKKE bli jevn, da blir resultatet bare seigt og kjedelig.. Fyll røren i muffinsformer med en skje - så fullt du bare tør! Det er en fordel å bruke muffinsbrett med papirformer i bunnen. Muffinsene stekes på nederste rille (dersom både muffinsbrett og stekeplate) i 15-20 minutter. Lykke til! _________________ Redhead Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
jordbær Skrevet 7. april 2003 #3 Del Skrevet 7. april 2003 huff.. Jeg brukte rapsolje i muffins en gang.. De luktet fjøs.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 7. april 2003 #4 Del Skrevet 7. april 2003 Du kan prøve disse, de blir saftige og gode og holder seg et par tre dager i tett pose. Og kan fryses. Er dessuten kjappe å lage. Gulrot muffins 375 g hvetemel 3 ss sukker 2 ts bakepulver 1/2 ts revet muskat nøtt 1/2 ts malt kanel 1/2 ts malt ingefær 1/2 ts malt kardemomme 150 g smeltet usaltet smør/margarin 3 store ss honning 1,7 dl melk 2 egg 2-3 revne gulrøtter Smelt smøret og honningen i lag. Bland det tørre og gulrøttene. Rør sammen melken og eggene. Lag en grop i det tørre og hell oppi smøret og melken. Rør røren så vidt sammen bare til det er blandet , ellers blir kakene seige. Hell i smurte muffinsformer og stek i 10-15 min på 180°C Blir 12 store muffins. Variasjon Bruk epler i stedet for gulrøtter, og bare kanel som krydder. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå