Gå til innhold

Garantert saftig


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest Lyeta*

Hei!

Er det noen som har et godt tips for garantert saftige muffins?

Bakte noen i helgen som jeg syntes var en anelse tørre. Dette er helt vanlige, basic muffins, uten noen ekstra ingredienser som banan, syltetøy etc.....

Hjelper det med appelsinsaft eller kulturmelk e.l?

Lyeta

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Redhead hadde denne oppskriften i en tidligere tråd ... de bar bare helt fantastiske.... - og kan anbefales

Amerikanske Muffins

Dette er "the real thing", ikke de eggedosisbaserte muffinsene man vanligvis spiser her til lands (cup cakes, som amerikanerne ville sagt). Ingrediensene skal bare såvidt røres sammen for hånd, og man trenger kun to boller og en stor ballongvisp eller sleiv i tillegg til muffinsformene. Røren holder til 6-12 muffins, alt etter hvor store former man har.

Det tørre:

4,8 dl hvetemel

ca 1,5 dl farin (gjerne brun, mengde etter smak)

3 store ts bakepulver

en klype salt

Det våte:

1 egg

3/4 dl olje (f.eks. rapsolje, kalt "Salat- og matolje")

2,5 dl melk

Smakstilsetninger bestemmer du selv! F.eks most banan (i det våte) med hakkede mandler, gjerne også fire-fem dråper mandelessens. Andre alternativer er kakao (sjokolademuffins) rosiner, hakket sjokolade, valnøtt, kanel, blåbær etc. Dersom man bytter ut 1/3 av melet med maismel får man såkalte cornmuffins.

Fremgangsmåte: Sett ovnen på 200-225 grader. Det tørre og det våte blandes hver for seg, deretter røres det såvidt sammen. Røren skal IKKE bli jevn, da blir resultatet bare seigt og kjedelig.. Fyll røren i muffinsformer med en skje - så fullt du bare tør! Det er en fordel å bruke muffinsbrett med papirformer i bunnen. Muffinsene stekes på nederste rille (dersom både muffinsbrett og stekeplate) i 15-20 minutter.

Lykke til!

_________________

Redhead

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest gjest1

Du kan prøve disse, de blir saftige og gode og holder seg et par tre dager i tett pose. Og kan fryses.

Er dessuten kjappe å lage.

Gulrot muffins

375 g hvetemel

3 ss sukker

2 ts bakepulver

1/2 ts revet muskat nøtt

1/2 ts malt kanel

1/2 ts malt ingefær

1/2 ts malt kardemomme

150 g smeltet usaltet smør/margarin

3 store ss honning

1,7 dl melk

2 egg

2-3 revne gulrøtter

Smelt smøret og honningen i lag.

Bland det tørre og gulrøttene.

Rør sammen melken og eggene.

Lag en grop i det tørre og hell oppi smøret og melken.

Rør røren så vidt sammen bare til det er blandet , ellers blir kakene seige.

Hell i smurte muffinsformer og stek i 10-15 min på 180°C

Blir 12 store muffins.

Variasjon Bruk epler i stedet for gulrøtter, og bare kanel som krydder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...