Gå til innhold

Grete Roede pizza med tacokylling


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har hørt om en en pizza laget av en Grete Roede oppskrift, som skal være så god.

Det er kyllingfilet på pizzaen som er blandet med tacokrydder.

Noen som har denne oppskriften?

Videoannonse
Annonse
Gjest Gjest_Bente_*
Skrevet

Taco pizza (4 pers)

Grov pizzadeig

75 g hvetemel siktet

25 g kruskakli

20 g solsikkekjerner

13 g gjær

1/4 ts salt

1/2 ss olivenolje

3/4 dl vann

Tomatrøre

1/2 ts olivenolje

1 fedd hvitløk

1/2 løk

1/2 boks hakkede tomater

1/4 ss oregano

1/4 ts salt

1/4 ts pepper

Fyll

1 ss olivenolje

150 g kylling brystfilet

1 poser taco kryddermiks

1 små bokser ananas

1/2 liten boks mais hermetisk

100 g revet hvitost, lett

Slik gjør du:

Rør ut gjæren i olivenolje, salt og vann. Bløtlegg kruskakli og solsikkekjerner i halvparten av væsken. Tilsett alt melet, kna deigen godt sammen og la den hvile i 15 minutter.

Finhakk løk og hvitløk, og fres dem i olivenolje til løken er blank og myk. Tilsett tomatene og la det hele koke til røren får en fast konsistens. Ha i oregano og smak til med salt og pepper.

Skjær kyllingfileten i biter og stek dem i en panne med olje. Dryss over tacokrydderet, tilsett vann som anvist på pakken og la krydderet koke inn. Skjær ananas i biter og bland dem sammen med maisen.

Kjevle deigen til to runde pizzaer og halvstek dem ved 160 grader i 6 minutter.

Smør tomatrøren på de halvstekte pizzabunnene og legg over fyllet. Dryss revet ost på toppen, og stek pizzaen videre ved 280 grader på øverste rille i 8-10 minutter.

Del hver pizza i 8 stykker før servering.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...