Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har fyllt fryseren i Sverige. Er det noen som sitter på gode oppskrifter med andelår? Tenker på å prøve andeconfit, men må man ha andefett til det, eller kan det erstattes med annet fett?

Skrevet

FAnt disse på nettet men har ikkje prøvd dei sjøl...

Andelår med fiken, grønnpepper og eple

INGREDIENSER:

2 andelår

1 ss grønn pepper i lake, eller 1-2 ts tørre

4-6 tørre fikener

1 gult eple

6 små sjalottløk

2 laurbærblad

salt

pepper

FREMGANGSMÅTE:

Gni inn andelårene med grovt salt. Varm en panne. Stek andelårene i 10 minutter på middels høy varme, så de får en fin brunfarge og begynner å svette ut litt fett - du trenger ikke bruke fett i pannen.

Del løk og fiken i to, del eplet i båter. Legg andelårene i en ildfast form oppå hvert sitt laurbærblad. Hell over fettet fra stekepanna. Strø over grønn pepper. legg fiken, eple og løk ved siden av og stek i ovnen ved 150 C i ca 1 time, til anda er gjennomstekt og løken fin og myk.

Sprøstekt andelår "Confit" på kremet vårløk

Ingredienser

6 andelår (250 g per stk) eller

12 kyllinglår

150 g havsalt

6 vårløk

400 g søtpotet (eller mandelpoteter)

3 dl kremfløte

150 g fevebønner (eller andre gode friske/fryste bønner)

Slik gjør du

Salt lårene i minst 12 timer. Kokes møre i nøytral olje (eller andefett) i ca. 2 timer, til kjøttet slipper beinet.

OBS! Kortere tid for kylling!

Lårene sprøstekes i ovn før servering.

Vask og tørk vårløken. Kok kremfløten under omrøring til tykk konsistens. Skjær vårløk i tynne skiver, og fres dem med litt smør i en egen panne til de er møre. Bland vårløk og kremfløte til en stuing. Smak til.

Søtpotetene skjæres i terninger og bakes møre i ovnen med olivenolje og salt/pepper.

Rens bønnene og kok dem møre i lettsaltet vann. Surres litt i smør og smakes til før servering.

Skrevet

Vi skal lage andeconfit i helga. :)

Vi bruker andefett, og jeg vet ikke om det kan erstattes med annet fett. Man får kjøpt andefett på glass, men hvis du har massevis av lår kan du få fett fra disse. Det du gjør er å bake andelår i ovnen, helle fettet som samler seg nederst i pannen en glasskål, og avkjøle det. Når fettet er fast, tar du det av, og lar sjyen som samler seg nederst i skålen bli igjen. Deretter koker du opp fettet, siler det, og avkjøler det igjen. Det holder seg i ukesvis i kjøleskapet. Sjyen kan brukes i supper og sauser.

Når du har bakt så mange lår at du har nok fett kan du lage andeconfit av resten av lårene.

Skrevet

Takk for svar begge to. Ifølge den første oppskriften går det an å bruke nøytral olje. Tror jeg gjør et forsøk med det, for jeg har ikke så mange lår at jeg kan få nok fett til en confit. :)

  • 3 måneder senere...
Gjest Olav Blisten
Skrevet

Denne oppskriften med fiken og epler kan anbefales. Godt tilbehør er potetstappe med pepperrot og gullerøtter/bønner. Fettet fra stekingen er en fin sjy til å bruke som base til valgfri saus. Med tilhørende Rødvin a la Bordeaux, er det som å sitte i en fransk bonderomantisk village;-)

OB :goodbye:

FAnt disse på nettet men har ikkje prøvd dei sjøl...

Andelår med fiken, grønnpepper og eple

INGREDIENSER:

2 andelår

1 ss grønn pepper i lake, eller 1-2 ts tørre

4-6 tørre fikener

1 gult eple

6 små sjalottløk

2 laurbærblad

salt

pepper

FREMGANGSMÅTE:

Gni inn andelårene med grovt salt. Varm en panne. Stek andelårene i 10 minutter på middels høy varme, så de får en fin brunfarge og begynner å svette ut litt fett - du trenger ikke bruke fett i pannen.

Del løk og fiken i to, del eplet i båter. Legg andelårene i en ildfast form oppå hvert sitt laurbærblad. Hell over fettet fra stekepanna. Strø over grønn pepper. legg fiken, eple og løk ved siden av og stek i ovnen ved 150 C i ca 1 time, til anda er gjennomstekt og løken fin og myk.

Sprøstekt andelår "Confit" på kremet vårløk

Ingredienser

6 andelår (250 g per stk) eller

12 kyllinglår

150 g havsalt

6 vårløk

400 g søtpotet (eller mandelpoteter)

3 dl kremfløte

150 g fevebønner (eller andre gode friske/fryste bønner)

Slik gjør du

Salt lårene i minst 12 timer. Kokes møre i nøytral olje (eller andefett) i ca. 2 timer, til kjøttet slipper beinet.

OBS! Kortere tid for kylling!

Lårene sprøstekes i ovn før servering.

Vask og tørk vårløken. Kok kremfløten under omrøring til tykk konsistens. Skjær vårløk i tynne skiver, og fres dem med litt smør i en egen panne til de er møre. Bland vårløk og kremfløte til en stuing. Smak til.

Søtpotetene skjæres i terninger og bakes møre i ovnen med olivenolje og salt/pepper.

Rens bønnene og kok dem møre i lettsaltet vann. Surres litt i smør og smakes til før servering.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...