Gjest lissi32 Skrevet 5. oktober 2007 #1 Skrevet 5. oktober 2007 Jeg elsker å lage tapas når vi får gjester. Det er nydelig, og man sitter lenge ved bordet og koser seg. Har du forslag til hva man kan ha? Jeg pleier lage/ha: hvitløksdressing hvitløksbrød (hjemmebakte) Marinerte helstekte champinjonger chili/hvitløksmarinerte scampi serranoskinke og melon stekte chirosso? Spanske pølser. steker de så de blir sprø pestopasta gresk salat stekte reker kjøttboller Tar gjerne imot tips da jeg skal ha tapaskalas på tirsdag
Gjest lissi32 Skrevet 5. oktober 2007 #2 Skrevet 5. oktober 2007 Google er en fin ting, noen tips for andre også her da Vegetar retter Cajun potet - Et “must” på et fingermatbord, utrolig godt. Masse hvitløk. Maqic mushrooms - Cajunmarinerte sopp. Worchestershire og hvitløksmarinert. Asparges & Pesto - Ferske grønne asparges, fordelt og svisjet i pesto. Gratinerte hvitløkbrød - Stor salgssuksess i kafeen! Sprøstekte løkringer Poppers - Innbakte jalapenos med cheddar, frityrstekt. Veggistix - Forskjellige rå grønnsaker Paprika Osteruller - Grillet paprika, hvitløkskremost i tortillas. Kjøtt Spicy kjøttboller - Spisskumen, chili og en dæsj hvitløk gjør disse fantastiske. Kjøttboller i pesto - Samme som over, men surret i pesto. Biff Satay - Møre biffspyd med Malaysisk peanøttsaus Asparges & fennikelsalami - Ferske grønne asparges med Italiensk fennikelsalami. Parma & Pestoruller - Parmaskinke og hvitløkskremost rullet inn i tortillas med pesto. Grillet Chorizo - Spansk krydret pølse, grillet og surret i spicy saus. Crispy pig balls - Innbakt og sprøstekt svinekjøtt på Vietnamesisk vis. En bestselger! Woodoo Spareribs - Saftige og kjøttfulle ribber marinert og grillet med Wodoo bbq-saus. Sjømat Sitrongressmarinert Uer - Saftig og spicy krydret, servert med Thai rekechips. Innbakt scampi, kinesisk Laks teriyaki - Biter med grillede laks, napert med Japansk grillsaus. Scampi grillspyd - Syrlig marinert og med søt soya.
Gjest nextlife Skrevet 5. oktober 2007 #3 Skrevet 5. oktober 2007 (endret) Jeg elsker å lage tapas når vi får gjester. Det er nydelig, og man sitter lenge ved bordet og koser seg. Har du forslag til hva man kan ha? Jeg pleier lage/ha: hvitløksdressing hvitløksbrød (hjemmebakte) Marinerte helstekte champinjonger chili/hvitløksmarinerte scampi serranoskinke og melon stekte chirosso? Spanske pølser. steker de så de blir sprø pestopasta gresk salat stekte reker kjøttboller Tar gjerne imot tips da jeg skal ha tapaskalas på tirsdag -Bacon rundt kjøttbollene - sprøstekes -Vestlansdslefsa : Smøres med snøfrisk, hvitløk hvis du liker og ruccolasalat, litt finhakket tørket tranebær. rulles sammen, legges i kjøleskap, skjæres i små rullader. - Små grillspyd med kyllingfilèt marinert i knuste peanøtter, olje og lime. Rulles i sesamfrø før de stekes. - Dette er den virkelig store "hit`en" hos oss: surprisepoteter. Kok små poteter, del i 2, grav ut potetkjøttet. Lag skikkelig potetmos, bland i finhakket stekt løk og bacon. Legg denne mosen tilbake i det tomme skallet. Ei skive ost på toppen, nykvernet pepper og flaksalt på,-gratineres. - Tomatsalat : 1/2 cherrytomater, store mengder rødløk i skiver, olje, salt og pepper Lykke til, tapas er bare kongemat, altså Jeg serverer forresten alltid nybakt foccatia til tapas. Endret 5. oktober 2007 av nextlife
Gjest Blondie65 Skrevet 5. oktober 2007 #4 Skrevet 5. oktober 2007 Vestlandslefse med laks og eggerøre og sennep. Lages i rull eller flatt.
Gjest lissi32 Skrevet 6. oktober 2007 #5 Skrevet 6. oktober 2007 Takk for tips, har du oppskriften på foccaia?
Gjest Skya Skrevet 6. oktober 2007 #6 Skrevet 6. oktober 2007 Jeg serverer sjelden tapas. Men om jeg får det servert setter jeg stor pris på en god ost, helst manchego, og oliven.
Gjest nextlife Skrevet 7. oktober 2007 #7 Skrevet 7. oktober 2007 (endret) Takk for tips, har du oppskriften på foccaia? Jeg bruker egentlig ikke oppskrift, men ca sånn som dette : 6 dl hvetemel 1/2 dl olivenolje 1 pk tørrgjær 1/2 ts salt tørket timian grovmalt pepper vann til passe konsistens (litt løs deig) Forheves i ca 1/2 t Eltes, og trykkes ut til en firkant (jeg steker den i ei litt stor lasagneform) Etterhveves. Når den har hevet i ca 15 min, stkker jeg fordypninger i deigen, og fyller olje i. Strør oppå med flaksalt, pepper, timian og enten hakkede soltørkede tomater eller sorte oliven i ringer. Hev den til den er stor og luftig. Stekes ved ca 200 grader i ca 25 min. Denne er vanvittig god, serveres varm. Hvis du serverer smør til, prøv å bland litt flaksalt i smøret;-) Mmmm Lykke til Endret 7. oktober 2007 av nextlife
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå