Gå til innhold

Elsker tapas


Anbefalte innlegg

Gjest lissi32
Skrevet

Jeg elsker å lage tapas når vi får gjester. Det er nydelig, og man sitter lenge ved bordet og koser seg.

Har du forslag til hva man kan ha?

Jeg pleier lage/ha:

hvitløksdressing

hvitløksbrød (hjemmebakte)

Marinerte helstekte champinjonger

chili/hvitløksmarinerte scampi

serranoskinke og melon

stekte chirosso? Spanske pølser. steker de så de blir sprø

pestopasta

gresk salat

stekte reker

kjøttboller

Tar gjerne imot tips da jeg skal ha tapaskalas på tirsdag :fnise:

Videoannonse
Annonse
Gjest lissi32
Skrevet

Google er en fin ting, noen tips for andre også her da :fnise:

Vegetar retter

Cajun potet - Et “must” på et fingermatbord, utrolig godt.

Masse hvitløk.

Maqic mushrooms - Cajunmarinerte sopp. Worchestershire og hvitløksmarinert.

Asparges & Pesto - Ferske grønne asparges, fordelt og svisjet i pesto.

Gratinerte hvitløkbrød - Stor salgssuksess i kafeen!

Sprøstekte løkringer

Poppers - Innbakte jalapenos med cheddar, frityrstekt.

Veggistix - Forskjellige rå grønnsaker

Paprika Osteruller - Grillet paprika, hvitløkskremost i tortillas.

Kjøtt

Spicy kjøttboller - Spisskumen, chili og en dæsj hvitløk gjør disse fantastiske.

Kjøttboller i pesto - Samme som over, men surret i pesto.

Biff Satay - Møre biffspyd med Malaysisk peanøttsaus

Asparges & fennikelsalami - Ferske grønne asparges med Italiensk fennikelsalami.

Parma & Pestoruller - Parmaskinke og hvitløkskremost rullet inn i tortillas med pesto.

Grillet Chorizo - Spansk krydret pølse, grillet og surret i spicy saus.

Crispy pig balls - Innbakt og sprøstekt svinekjøtt på Vietnamesisk vis. En bestselger!

Woodoo Spareribs - Saftige og kjøttfulle ribber marinert og grillet med Wodoo bbq-saus.

Sjømat

Sitrongressmarinert Uer - Saftig og spicy krydret, servert med Thai rekechips.

Innbakt scampi, kinesisk

Laks teriyaki - Biter med grillede laks, napert med Japansk grillsaus.

Scampi grillspyd - Syrlig marinert og med søt soya.

Gjest nextlife
Skrevet (endret)
Jeg elsker å lage tapas når vi får gjester. Det er nydelig, og man sitter lenge ved bordet og koser seg.

Har du forslag til hva man kan ha?

Jeg pleier lage/ha:

hvitløksdressing

hvitløksbrød (hjemmebakte)

Marinerte helstekte champinjonger

chili/hvitløksmarinerte scampi

serranoskinke og melon

stekte chirosso? Spanske pølser. steker de så de blir sprø

pestopasta

gresk salat

stekte reker

kjøttboller

Tar gjerne imot tips da jeg skal ha tapaskalas på tirsdag :fnise:

-Bacon rundt kjøttbollene - sprøstekes

-Vestlansdslefsa : Smøres med snøfrisk, hvitløk hvis du liker og ruccolasalat, litt finhakket tørket tranebær. rulles sammen, legges i kjøleskap, skjæres i små rullader.

- Små grillspyd med kyllingfilèt marinert i knuste peanøtter, olje og lime. Rulles i sesamfrø før de stekes.

- Dette er den virkelig store "hit`en" hos oss: surprisepoteter. Kok små poteter, del i 2, grav ut potetkjøttet. Lag skikkelig potetmos, bland i finhakket stekt løk og bacon. Legg denne mosen tilbake i det tomme skallet. Ei skive ost på toppen, nykvernet pepper og flaksalt på,-gratineres.

- Tomatsalat : 1/2 cherrytomater, store mengder rødløk i skiver, olje, salt og pepper

Lykke til, tapas er bare kongemat, altså :)

Jeg serverer forresten alltid nybakt foccatia til tapas.

Endret av nextlife
Gjest Blondie65
Skrevet

Vestlandslefse med laks og eggerøre og sennep. Lages i rull eller flatt.

Gjest lissi32
Skrevet

Takk for tips, har du oppskriften på foccaia?

Skrevet

Jeg serverer sjelden tapas. Men om jeg får det servert setter jeg stor pris på en god ost, helst manchego, og oliven.

Gjest nextlife
Skrevet (endret)
Takk for tips, har du oppskriften på foccaia?

Jeg bruker egentlig ikke oppskrift, men ca sånn som dette :

6 dl hvetemel

1/2 dl olivenolje

1 pk tørrgjær

1/2 ts salt

tørket timian

grovmalt pepper

vann til passe konsistens (litt løs deig)

Forheves i ca 1/2 t

Eltes, og trykkes ut til en firkant (jeg steker den i ei litt stor lasagneform)

Etterhveves. Når den har hevet i ca 15 min, stkker jeg fordypninger i deigen, og fyller olje i. Strør oppå med flaksalt, pepper, timian og enten hakkede soltørkede tomater eller sorte oliven i ringer.

Hev den til den er stor og luftig.

Stekes ved ca 200 grader i ca 25 min.

Denne er vanvittig god, serveres varm. Hvis du serverer smør til, prøv å bland litt flaksalt i smøret;-) Mmmm

Lykke til :sjenert:

Endret av nextlife

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...