Gå til innhold

Amerikansk eplekake


Anbefalte innlegg

Skrevet

2 egg

1 ts salt

3 1/2 dl sukker

6 dl hvetemel

3 dl matolje

1 ts vaniljesukker

1 ts kanel

1 ts muskat

2 ts bakepulver

6 dl epler i terninger

Sett ovnen på 175 grader. Bland alle ingrediensene sammen til en jevn røre. Bre røren ut i en smurt liten langpanne og stek kaken i nedre del av ovnen i ca 30 min, til kaken har fått en pen farge.

Serveres lunken sammen med pisket krem.

Det går fint ann å ha på litt perlesukker på toppen

Denne kaken er kjempegod og saftig. Og holder i mange dager.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ehhh...blir det ikke litt ekkelt med muskat i en kake?

Gjest Eurydike
Skrevet
Ehhh...blir det ikke litt ekkelt med muskat i en kake?

Nei, hvorfor i all verden skulle det bli det?

Slett ikke uvanlig med muskat i kaker - feks som en bestanddel i såkalt "mixed spice" som ofte inngår i engelske fruktkakeoppskrifter til jul, eller i amerikansk "pumpkin pie".

Skrevet

Kaken høres god ut! Jeg skal prøve oppskriften en gang :)

Skrevet
Ehhh...blir det ikke litt ekkelt med muskat i en kake?

Muskat er veldig vanlig i kaker - og kjempegodt!

Skrevet

Kaka står i ovnen nå. Hadde i mer epler og legger til litt steketid.

Skrevet

Høres god ut. Er det nødvendig med alt saltet?

Skrevet

1 teskje er ikke mye. Men det kan sikkert droppes.

Skrevet

Kaken høres ikke god ut.

Salt og muskat i en kake...grøss :hår:

Skrevet

Det er den eneste eplekaken min 12 årige stesønn liker.

Skrevet

Javel.Det kan vel hende at den er god da.

Jeg bare reagerte på at den inneholdt salt og muskat.

Gjest Eurydike
Skrevet
Kaken høres ikke god ut.

Salt og muskat i en kake...grøss :hår:

Javel.Det kan vel hende at den er god da.

Jeg bare reagerte på at den inneholdt salt og muskat.

Helt vanlig at man trenger litt salt i oppskrifter der mel inngår. I kakeoppskrifter får man oftest salt via smør, så jeg vil anta at saltmengden i denne oppskriften henger sammen med at man skal bruke matolje istedet for smør.

Ang. muskat: Har du i det hele tatt lest tråden og kommentarene flere har gitt på dette? :roll:

Skrevet

Anbefaler å ikke bruke vispene når man blander i eplene. Om man bruker (gjærdeigspaden, husker ikke hva det heter) så blir deigen smidigere og eplene blander seg bedre inn.

Gjest Tang Lung
Skrevet

Eplekake og gelekake er de eneste som er spiselig.....Islands kjempe o.l. med kaffe og tonn med krem *huff & huff*

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...