Gå til innhold

Oppskrift


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg trenger en enkel sjokoladekake-oppskrift. Den skal lages i en form som 22cm i diameter.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

For et par dager siden laget jeg en etter oppskrift fra siste nummer av Henne, og den var veldig god og enkel å lage.

250 g margarin

400 g sukker

4 egg

100 g hvetemel

3 ss kakaopulver

2 ts vaniljesukker

1-2 håndfuller bringebær

Smelt smøret. Pisk sukker og egg til eggedosis. Sikt mel og kakaopulver, og bland det inn i eggedosisen sammen med smør og vaniljesukker. Fyll røren i en smurt springform (ca 22 cm) og fordel bringebærene i den. Stek på 175 grader i ca 30 minutter. Stikk en tørr pinne i midten av kaken, den skal være litt fuktig. Avkjøl på rist. server gjerne med bringebær og vaniljesaus.

Eneste jeg ikke fikk til å stemme med oppskriften var steketiden, kaken min sto i ovnen i 1 time og 15 min...?

Kaken var kjempegod og saftig, og minst like god dagen etter. Jeg serverte med vaniljeis.

Skrevet (endret)

Var det ikke noe glasur?

Og hva kan være alternativ til bringebær eller går det kanskje ant å lage uten?

Endret av Elize
Skrevet

Tar gjerne i mot flere oppskrifter. Skal lage to kaker.

Skrevet
For et par dager siden laget jeg en etter oppskrift fra siste nummer av Henne, og den var veldig god og enkel å lage.

250 g margarin

400 g sukker

4 egg

100 g hvetemel

3 ss kakaopulver

2 ts vaniljesukker

1-2 håndfuller bringebær

Smelt smøret. Pisk sukker og egg til eggedosis. Sikt mel og kakaopulver, og bland det inn i eggedosisen sammen med smør og vaniljesukker. Fyll røren i en smurt springform (ca 22 cm) og fordel bringebærene i den. Stek på 175 grader i ca 30 minutter. Stikk en tørr pinne i midten av kaken, den skal være litt fuktig. Avkjøl på rist. server gjerne med bringebær og vaniljesaus.

Eneste jeg ikke fikk til å stemme med oppskriften var steketiden, kaken min sto i ovnen i 1 time og 15 min...?

Kaken var kjempegod og saftig, og minst like god dagen etter. Jeg serverte med vaniljeis.

Kaken ble helt forferdelig. Først hevde den seg kempe stor i ovnen, før den plutselig sank helt sammen. Må være noe jeg gjorde galt. Men lagde en annen kake som ble kjempe god. Men det var godt forslag og servere med vaniljeis, det var godt:)

Skrevet

Uff, kjipt at kaken ble mislykket da. Jeg er ikke noe særlig flink til å bake, men denne kaken fikk jeg utrolig nok veldig bra til. Bra du fant en annen oppskrift da :)

Skrevet
Kaken ble helt forferdelig. Først hevde den seg kempe stor i ovnen, før den plutselig sank helt sammen. Må være noe jeg gjorde galt. Men lagde en annen kake som ble kjempe god. Men det var godt forslag og servere med vaniljeis, det var godt:)

For det første: Eggedosis kan bare ikke piskes for lenge, jo luftigere den er, jo mindre fare er det for at kaken din faller sammen. Sett på mikseren og gå og se på Hotel Cæsar eller noe mens du venter.

For det andre: Når du setter formen i ovnen, så sett den på et brett og ikke en rist. Brett gir jevnere varme under formen, og dermed bedre heving.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...