MrsC Skrevet 23. september 2007 #1 Skrevet 23. september 2007 Vi skal ha selskap/fest og har bestemt oss for å lage middag. Det blir ca 15 personer og kun hovedrett med dessert. Siden jeg ikke er noen racer på kjøkkenet tenkte jeg litt på en god gryterett som en mulighet. Er det noen som har tips til en god hovedrett som "gjør seg selv" i ovnen, eller i ei gryte?
Gjest Gjest Skrevet 23. september 2007 #2 Skrevet 23. september 2007 Eller fårikål. Enkelt og greit om du har stor nok gryte.
Gjest Gjest Skrevet 23. september 2007 #3 Skrevet 23. september 2007 Eller skikkelig kjøttsuppe. Er jo bare å kutte opp og koke Gulasj er også lett å lage. Om du har stor nok kjele også her...
Gjest *Mim* Skrevet 23. september 2007 #4 Skrevet 23. september 2007 To store lasagneformer og masse salat og loff til. Fårikål og suppe er også gode forslag.
Arkana Skrevet 23. september 2007 #5 Skrevet 23. september 2007 Nå er det jo mye ferskt lam i butikkene, så hva med en marokkansk lammegryte? Brun kjøttet. Tilsett løk, hvitløk, grønnsaker (squash, aubergine, poteter, gulrøtter ++), litt honning, en stor bit sitron- eller appelsinskall, tørkede aprikoser (eller dadler eller svisker, eller litt av alt) og forskjellige krydder (kanelstang, malt spisskummen, karri, gurkemeie, malt ingefær, malt koriander, cayennepepper, salt og pepper). Hell over kraft/buljong og gjerne en boks hermetiske tomater. La småkoke under lokk ca 1½ time. Server med couscous.
Maja_83 Skrevet 24. september 2007 #7 Skrevet 24. september 2007 Oppskrift for 6 pers Ingredienser: 1 kg kjøttdeig (eller grytekjøtt) 2 purreløk 2 løk 2 gulerøtter salt pepper 1 stor ts buljong 1 ss karri 2 ss sukker 2 små glass tomatpure 1/2 boks fløte 1 boks rømme Tilberedning: Først stekes kjøttdeig og tilsettes salt og pepper. Deretter surres purre, løk og gulerøtter i karri. Bland dette sammen med kjøttdeigen, tilsett buljong, sukker og tomatpureen. Kok dette opp. Smak til med fløte og rømme. Serveres med ris, brød og en salat.
Gjest AnneShirley Skrevet 25. september 2007 #9 Skrevet 25. september 2007 Supper, paier, former (lasagne, mousaka osv), salater. Du kan også lage flere kalde småretter -ala tapas- som du også kan gjøre i stand i god tid.
Gjest Dalwhinnie Skrevet 25. september 2007 #10 Skrevet 25. september 2007 Finnbiff med potetmos eller bacalao.
Gjest MrsC-ii Skrevet 25. september 2007 #11 Skrevet 25. september 2007 Takk for svar, folkens. Alltid kjekt med litt "brainstorming" fra dere når min egen hjerne har tatt ferie
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå