Gjest Aloha Skrevet 23. september 2007 #1 Skrevet 23. september 2007 Mener å huske man skulle putte egget i vann og se om det flyter..men kan det brukes hvis det flyter, eller hvis det synker til bunns? Det husker jeg ikke. Skal lage muffins og har akkurat ett egg for lite i den nyeste pakken men så oppdaget jeg noen andre litt eldre i kjøleskapet. Er litt redd for at jeg skal bruke noe som er dårlig.. Anyone?
Gjest Elfrida Skrevet 23. september 2007 #2 Skrevet 23. september 2007 (endret) Du kan knekke egget i en egen bolle og rett og slett se og lukte på det. Dersom det ikke lukter noe spes er det bare å bruke det. Egg holder seg vanligvis laaangt over holdbarhetsdatoen. Og er det råttent merker du det. Ferske egg synker forresten, men hvis de flyter helt eller halvveis betyr ikke det at de automatisk er dårlige, bare ikke ferske. Endret 23. september 2007 av Elfrida
Gjest Aloha Skrevet 23. september 2007 #3 Skrevet 23. september 2007 TUSEN takk for raskt svar Elfrida! Da blir det kanskje bananmuffins her idag
moka Skrevet 23. september 2007 #4 Skrevet 23. september 2007 og bare et tips til selv om det er for sent til din muffinsbaking.... egg holder seg bra i minst 6 mnd om de ligger kjølig.
Gjest Skrevet 23. september 2007 #5 Skrevet 23. september 2007 Den som leter finner.. For å finne ut om et egg er friskt, uten å knekke skallet, kan du legge det i et kar med kaldt saltvann. Hvis det synker til bunnen, er egget friskt. Stiger det opp til overflaten er det bare en ting ågjøre - kast det!!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå