Gå til innhold

Barn i sexy utførelse...


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest Halvor

Jeg synes dette temaet som jeg skal ta opp nå er svært viktig. Det er nå tid for selvransakelse hos de fleste foreldre som er stolte av sine døtre!

Dagens klessmote for barn er herved på dagsorden!

Hvorfor kler dere jentebarna deres som små sexy Barbie-dukker? Piker helt ned i fireårsalderen går i Britney Spears topper der den lille kulemagen synes, og helt unødvendige korte skjørt. Ja, selv noen sminker dem a på til! Dette er helt galt!

Selvsagt kobler ikke normale mennesker barn og sex, men vi lever dessverre i en verden som består av mange unormale! Hvorfor kle barna så de kan sikle?

Bare gå noen ett par tiår tilbake, og dere finner normale sommerkjoler for barn som er både kjølige og luftige i sommervarmen.

Barn skal ikke kles som sexbomber! Barn skal ikke sminkes som Barbie-dukker! Barn skal være helt naturlige og bare leke og ha det gøy! De voksne presser de inn i den voksne verden. Selv i barnehagen kommer 5-6åringene med sminkesett, også setter de seg i et hjørne og kliner leppestift utover leppene.

Som far til to døtre mener jeg det er mange hårreisende tilfeller om sommeren!

Hvordan kler DU barna dine?

Halvor

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Poirot

Enig med deg

Men jeg husker selv hvor gøy det var å få sminke seg på lek. (Men ikke gå rundt slik resten av dagen!)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt enig.

Når 6-åringen til samboern er hos oss, er det ikke alle klærne i kofferten vi godtar at hun bruker. Ser ikke noe galt i at en unge som skal ut å leke har på seg en joggedress, men sånne ting må vi kjøpe selv hvis vi vil at ungen skal bruke det. Joggedress er ikke fint nok for mor :o

Barneklær skal være praktiske og slitesterke, ikke dollete og kalde (bare mager) osv. Det er jo greit at barna pynter seg innimellom, men de trenger ikke å leke i lyserosa klær som blir skitne bare du ser på dem......

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På bussen i dag kom det inn en jente på max 12 år. Hun var kledd i pinetrange klær, hadde bar mage (enda det er så kaldt!!) og høyhælte støvletter. Hun var også sterkt sminket. Jenta hadde ikke fått pupper en gang! :evil: Lurer på hva slags foreldre hun har!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg ikke barn selv, men føler allikevel for å uttale meg om denne saken. Jeg er så hjertens enig. Jeg forstår ikke hva foreldrene som lar små pikebarn gå kledd som lolitaer, Britney look alikes eller hva det nå enn skulle være. Det er stor forskjell på søtt og sexy, og når det gjelder barn bør man absolutt holde dem langt borte i fra sexy. Det er klart at foreldrene har stor påvirkningskraft her. Jeg er klar over at barn, kanskje spesielt jenter, allerede i en tidlig alder ofte er svært så bevisste om hva det har på seg og at det sikkert kan være en kamp i mange hjem om hvem som bestemmer hva man skal ha på seg. Her mener jeg foreldrene helt klart må skjære i gjennom, uansett hvor mye sutring det blir. Små barn går ikke likt kledd som voksne kvinner, uansett hvor mye de gjerne vil følge siste mote! Det er skremmende hvordan det har utviklet seg de siste 20 årene. Før jeg begynte på ungdomsskolen brydde jeg meg svært lite om hva jeg hadde på meg. Komfort gikk først. Nå er jeg klar over at tidene og idolene har forandret seg siden den gang, men allikevel mener jeg at dagens foreldre i større grad må holde igjen.

Jennifer

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har sett denne utviklingen lenge.

Lengre enn den har vært her i norge, for i england har det holdt på i mange år!

Min datter, snart 5, blir IKKE kledd i glitter og stas, korte topper og minimale skjørt.

Hun ser ut som en snart 5-åring bør se ut: SOM ET BARN.

Det er så stygt, så stygt mye av moten til småjenter.

Jeg husker sommeren hun var ett år.

Det var hotpants, småskjorter med knyting i livet og barmaga topper med snor rundt halsen. Til en ETT-ÅRING!

Utviklingen er tragisk, intet annet enn tragisk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg er så hjertens enig med dere alle!

Men litt av problemet ligger vel også i at VELDIG MYE av det man får kjøpt på f.ex H&M til småjenter ER jo sånne Britney klær?

Noen burde ta klesbransjen et tak!

Jeg har ingen døtre. (Heldigvis får man nesten si i denne saken)

Men til og med til gutter så sliter jeg med å finne klær som jeg mener er akseptable til så små barn som sønnen min. Han er strax 2 år.

På guttesiden skal de ikke være sexy, de skal være TØFFE. Utrolig mye av klærne jeg finner er skateklær eller lignende. Bukser som sagger, gensere med drager, sverd, riddere, skatere og annet tull på.

Dette synes jeg ikke noe om! Små gutter på 1-2-3 år skal se ut som små gutter! Ikke som kopier av tenåringer.

Fullstendig avsporing her.... :o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg husker sommeren hun var ett år.

Det var hotpants, småskjorter med knyting i livet og barmaga topper med snor rundt halsen. Til en ETT-ÅRING!

:roll: er'e mulig?

Man klager i mange situasjoner over at "barna" vil ha det slik og slik... men når foreldre klarer å kle en 1 åring på den måten, da kan man begynne å lure. Ungene er ikke engang ute av bleiene før foreldrene skal ha de til å likne popstjerner.

Er helt enig med andre her om "moten" for barn er helt vill :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva med å starte en mail kampanje til de kjedene/ butikkene dere føler det er ille hos. Har ikke barn selv, og vet derfor ikke hvor det er slike klær.

Synes det er helt forkastelig.. 1 år og knytetopp :o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror det kommer ann på foreldrene.

Jeg har en 6 1/2 åring som aldri har spurt om sånne klær.Det kunne ikke falt henne inn å engang se på dem.

De klærne hun liker er sånne "prinsesse-klær".Hun beundrer Askepott,Snehvit,Tornerose.

Hvorfor i all verden beundrer de Britney og Christina.A???

Jeg vet ikke........datteren min vet ikke hvem de er engang.Og det skulle vel bare mangle i en alder av 6 år??

Hvor har det blitt av det å fortelle eventyr?

Hvorfor må MTV stå på hele døgnet?

Ikke så mange foreldre som orker å ta seg tid til de uskyldige eventyrene.Jeg tror det er viktig....spesielt for en så liten jente.De blir jo hjernevasket av tv.Mine ser på tv 30 min for dagen og da er det barnetv de ser på,ikke mtv.Det er så mye foreldre kunne ha gjort for å unngå dette.Å kjøpe videoer med uskyldige flotte prinsesse-fortellinger.Sette av litt tid til å lese og snakke om ting.Det er faktisk foreldrene en 6 år gammel jente lytter aller mest til.Ihvertfall gjør mine det.

Det er ikke så vanskelig ,egentlig.

Man MÅ jo ikke over til dem type klær når man handler klær til en 6 åring.Man kan jo også kjøpe klærne uten å ta dem med seg.Det er det jeg gjør (det siste).Ikke pga. dette vi diskuterer her,men fordi jeg elsker å overraske henne med nye fine klær og hun har ikke noe i mot det i det hele tatt .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og så har vi jo disse "flotte" reklamene fra Cubus :x

Snakk om å presse på oss denne type klær. Greit, det er jo ikke de verste klærne som vises der, men jeg blir litt lettere irritert over reklamene fra Cubus...

Jenter (hvor gammel er de? 10-12?) i klær fra Cubus. Pene, tynne, leende. Med en av de nyeste modellene fra Nokia - hva skal de med mobil? Snakk om å gi et bilde av hva som er et must for jenter i den alderen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Minnie Emmerdale

Dette synes jeg ikke noe om! Små gutter på 1-2-3 år skal se ut som små gutter!

Kanskje du kan relansere matrosdressen Tamara :D

Minnie

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en datter på 5 1/2 år. Hun har aldri brukt joggedress eller typiske "bruksklær". Fra hun var bitteliten har vi "kranglet" om klær til henne. Jeg kler på og hun kler av igjen. Så jeg bare tenkte, hvorfor skal jeg krangle på henne klær hun overhodet ikke vil gå i. Hverdagen er tøff nok allikavel. Det er ikke dermed sagt at hun er en Britney look-alike, eller at hun er kledd i ungdomsklær. Det finnes da flotte barneklær som ikke bare er kjedelige og "fornuftige". Gode jeansbukser og topper som er store nok til å dekke både mage og rumpe, er da helt greie plagg å bruke både inne og ute. Ellers så bruker hun for det meste selekjoler, både i jeans og myk bomull. Lettvint og fint. Jeg synes overhodet ikke jeg har en "jålet" datter selv om hun ikke går i joggedresser og sporstsokker.

Alt skal allikavel under en vinterdress...enn så lenge...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Mange jenter i småskolen/barnetrinnet kan ikke leke fysiske uteleker fordi de er så PEEEENT kledd og med støvletter med heler.... :roll:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Nå har ikke jeg småbarn lengre, men jeg undrer meg stadig vekk når jeg kommer inn i butikkene.

Store kjeder som selger klær til hele familien, mor er på shopping med småbarna. Da særlig småjenter. Ser mor vurderer og titter på sexie topper og attpåtil bh til småjentene.

Det blir kjøpt. Bh finnes nede til barnehagenivå.

En mor fortalte at hennes datter på 8 nektet å gå uten bh.

Har ikke mødrene ansvar selv?

Jeg syns det er usmakelig når småbarna skal gå rundt med disse klærne.

De skiller seg helt klart ut og blir lagt merke til, på en negativ måte.

Kansje om mødrene tenkte seg om litt, så ble det ikke noe salg. Slik får en stoppet det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, jeg skulle gjerne kledd gutten min i matrosdress jeg, Minnie! :blunke:

Det jeg mener er at små gutter på 2 år burde gå i de samme klærne som små gutter på 1 år gjør. For eksempel på H%M, der slutter babyavdelinga ved 1 år. Neste avdeling er fra 1 til 6 år. Det synes jeg er et altfor stort sprang. En gutt/jente på 18 måneder skal da vel ikke kle seg i det samme som en 6 åring?

Forøvrig så var jeg på H&M i dag. Kikket på en gave til ei lita jente. Hun er 4 måneder. Jeg gjentar. 4 MÅNEDER! Jeg kunne ha kjøpt HOTPANTS med et lite skjørt over og TOPP som ikke rakk ned til buksekanten til henne... Klærne var helt ned i størrelse 56.. HOTPANTS!!

I rest my case.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Gjest Embla s

Ok, nå blir dere sikkert sinte for: jeg er ikke enig med dere.

Barneklær reflekterer vel voksen moten? Er det inn med slengbukse for voksne, har barnebuksene sleng også. Slik var det på 70-tallet, slik er det i dag.

Om jenta mi (5 år) går med rosa tights og lilla singlet så blir hun ingen sex bombe allikevel. Fordi: Hun er bare 5 år. For en viss type mennesker vil hun kanskje framstå som "meget attraktiv", men slike mennesker tenner på barn og ser de som "små fristerinner" uansett hva de har på seg.

Tror vi må innse at barneklærne reflekterer tiden vi lever i.. Dette gjelder da også for interiør, reiser, hår, hobbyer og klær, for barn og for voksne...

Om barn leker seg med sminke - hva så? jeg har enda ikke erfart barn som sminker seg "på alvor", men jeg har derimot masse erfaring med små jenter (og gutter!!) som tyvlåner mammas lebestift..

Jenta mi har meg som sitt store forbilde (tro det eller ei :wink: ). Hun studerer meg inngående, spør hvorfor jeg har pyntet meg, spør om hun kan gå i skjørt når jeg gjør det, spør om hun kan få det jeg har, spør om vi skal ha klær/sminke/smykker sammen, spør om jeg vil låne hennes plastikk diamanter. Jeg har overhodet ikke lagt opp til dette, jeg er heller ikke noen utpreget "jålemamma", det er slik hun er, faktisk... Faktisk. Hun liker pynt, glitter og stas, elsker rosa bukser med glitter... Hvorfor skal jeg nekte henne å gå i dette?!

--------

Og: for å følge temaet enda et hakk videre: Hva med nakne barn som springer rundt i hagen? Er dette obscønt også?

Og: Korte skjørt: små jenter har da alltid gått rundt i korte skjørt, I mange tidsepoker gikk voksne kvinner i side, lange, anstendige skjørt, mens jentunger kunne bruke kortere skjørt.

For meg ligger problemet hos de som ser og vurderer, ikke hos barnet og de klærne hun/ham har på.

(men jeg syns ikke noe om "fjortiser" som går rundt med "porn star" på brystet. Samtidig husker jeg mine egne strategisk oppklipte 501 bukser på 80-tallet. Foreldrene mine syntes ikke videre om dem... Jeg tror det er en del av det å vokse opp/være fjortis at man provoserer ved hjelp av seksuelle virkemidler (uten helt å skjønne rekkevidden selv). Det som er skikkelig ille er når voksne mennesker legger mer i det og "svelger budskapet rått")

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...