Gjest Vinga Skrevet 19. september 2007 #1 Skrevet 19. september 2007 Noen som har en god oppskrift/fremgangsmåte? Det vil bli første gang jeg lager en sånn kake. Vil gjerne lage den selv (kan godt kjøpe ferdig bunn).
wok Skrevet 19. september 2007 #2 Skrevet 19. september 2007 Del bunn i 3, dynk med for eksempel juice. Smør ut et lag med bringebærsyltetøy, legg bananskiver tett i tett, og så et lag med vaniljekrem. Kakebunndel oppå, og gjenta prosessen. Legg på siste kakebunndel, dekk hele kaken med krem, og så marsipanlokk på toppen. Nam!
Gjest Elastica Skrevet 19. september 2007 #3 Skrevet 19. september 2007 Jeg ville droppet bananene og heller hatt i hakkede valnøtter. Minner meg om gamle konditori Samson på Egertorget. Det var tider.
Gjest Dallandra Darcy Skrevet 19. september 2007 #4 Skrevet 19. september 2007 Jeg pleier å blande halvt om halvt med ferdig vaniljekrem og pisket kremfløte. Dynker med sterkt blandet rød saft, gjerne bringebærsaft. Marsipanlokk har jeg vært på en gang så sånt driver jeg ikke med. Beste bløtkaka i verden!!
Frk. Stella Skrevet 19. september 2007 #5 Skrevet 19. september 2007 Jeg ville: - bakt eller kjøpt sukkerkakebunn - delt bunnen i 3 - dynket de to nederste lagene med melk - pisket krem av en boks fløte - blandet 2/3 av kremen med bringebærsyltetøy - smør utover det nederste laget, legg skiver av banan over - legg på neste lag, smør bringebærkrem og legg banan på - legg på "topplokket" - smør resten av den piska kremfløten over hele kaken - legg på marsipanlokk (enten kjevle ut selv eller kjøpt ferdig utkjevlet) - Pynt etter ønske Min favoritt er forøvrig aprikossyltetøy i stedet for bringebær og masse hakkede valnøtter... Nammis!
Arkana Skrevet 19. september 2007 #6 Skrevet 19. september 2007 Her er oppskriften jeg bruker på sukkerbrød, den blir alltid vellykket. 4 egg 140 g sukker 140 g hvetemel 1 ts bakepulver Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland i hvetemel og bakepulver. Hell i form (24 cm). Stek på nederste rille ved 165 grader i 30-35 minutter. Kaken skal ha trukket seg litt ut fra kanten når den er ferdig. La avkjøles litt i formen, før den hvelves på en rist og avkjøles helt.
Gjest Gjest Skrevet 19. september 2007 #7 Skrevet 19. september 2007 Jeg ville droppet bananene og heller hatt i hakkede valnøtter. Eller ikke, da bursdagsbarnet blir ett år?
Gjest Elastica Skrevet 19. september 2007 #8 Skrevet 19. september 2007 Eller ikke, da bursdagsbarnet blir ett år? Ja, det var klønete av meg. Jeg så det ikke før etterpå at ts skulle feire sønnens ett-års dag. Men jeg elsker valnøtter i marsipankake.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå