Gå til innhold

Raclette


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har et raclette-jern som har stått i kjelleren siden jeg fikk det, men nå tenkte jeg å lete det fram neste gang jeg skal ha jentejuntaen på besøk, dvs. neste uke......

Fant nemlig raclette-ost på tilbud :fnise:

Er det noen som er vel bevandret i hvordan man lager/serverer dette? Vanskelig å finne noe i vanlige oppskriftsdatabaser, så jeg stoler på å få hjelp her :tommelopp:

Skrevet

Det er superenkelt. Du ordner små boller/fat med ting som kan grilles, feks forskjellige typer kjøtt, pølsebiter, poteter, etc. Dette plukker folk og griller på risten øverst på racletten. I de små 'spadene' legges osten og smeltes. Osten helles over de grillede kjøttbitene på tallerkenen til slutt. Nam!

Skrevet

Kok poteter og server sammen med smeltet racletteost, sølvløk, sylteagurk og salt pølse. (Slik fikk jeg i allfall servert raclette i Sveits.)

Skrevet

Det er mange måter å spise raclette på. Jeg serverer gjerne raclette og det er alltid en stor suksess.

Dette er hva jeg kjøper inn og lager:

Racletteost eller port salut

Norveiga eller Jarlsberg til de som liker litt mildre ost

Tomater i skiver

Finhakket løk

Hermetisk mais

Fersk champinjong i skiver

og kanskje

Paprika

Broccoli

og andre ting man kommer på der og da

Dette putter man i skuffene med ost over. Pass på at de ikke blir for fulle, det bør ikke renne ut og smelte i maskina.

Oppå steker man biffkjøtt, kyllingkjøtt og/ellers svinekjøtt i terninger, champinjong og loffskiver.

Man kan ha litt hvitløksmør på loffen og om man vil, litt rømme eller fløte i skuffene.

Jeg veksler mellom å ha kokte poteter eller faktisk fløtegratinerte poteter ved siden av. Det er litt overkill med fløtegratinerte, men det er jo så godt.

Blir et ganske kaloririkt måltid, så det er ikke altfor ofte jeg lager det.

Men det er fantastisk godt! Dette er en variant jeg har kommet frem til i forhold til hva jeg liker godt. Vet at en venninne stort sett har kokte grønnsaker ved siden av, smelter kun ost i skuffene, og steker kun større kjøttbiter oppå.

Lykke til! Det blir sikkert en suksess.

Husk å bruke trekniver eller tregafler på teflonbelegget.

Skrevet (endret)

.

Endret av Ansjoni
Skrevet
Kok poteter og server sammen med smeltet racletteost, sølvløk, sylteagurk og salt pølse. (Slik fikk jeg i allfall servert raclette i Sveits.)

Jepp, det er den klassiske varianten. Jeg lager den slik, men har gjerne en salat av gode tomater, agurk og rødløk ved siden av + litt kjøtt og grønnsaker til å steke på steinplata mitt raclettjern har. Spekemat er også godt, og bruk gjerne små nykokte mandelpoteter.

Skrevet

Vi fikk Raclettejern til bryllupet, så denne tråden må jeg abbonnere på! :-D

Skrevet

Fysjom, denne tråden ble slik en fristelse at nå har jeg planlagt fjelltur i helgen så jeg kan spise raclette etterpå med god samvittighet! :spise:

Og røkt ost er faktisk veldig godt til raclette!

*skrive handleliste*

Skrevet
Kok poteter og server sammen med smeltet racletteost, sølvløk, sylteagurk og salt pølse. (Slik fikk jeg i allfall servert raclette i Sveits.)

:Nikke:

Alt det andre "dillet" folk serverer til gjør den ikke bedre etter min smak, snarere tvert i mot.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...