Gå til innhold

Fryse plommer?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Det spinkle, vesle plommetreet vårt bærer frukt som bare juling. De er søte og gode, men det er jo begrenset hvor mye jeg kan trykke i meg før magen gjør opprør, og ikke vil jeg la herligheten gå til spille. Kan jeg fryse dem? Jeg tenkte da å dele dem og ta ut steinen (den løsner lett fra kjøttet) og fryse dem halve eller kvarte. Det må da kunne brukes i smoothies senere, eller hva?

Andre forslag til hvordan jeg kan ta være på/bruke plommene?

  • Liker 1
Skrevet

Du kan fryse plommene.

Du kan også lage syltetøy, bare pass på å få ut alle steinene!

Skrevet (endret)
Andre forslag til hvordan jeg kan ta være på/bruke plommene?

Ovnsbakte plommer:

Hele plommer (m/ stein) legges i ildfast form sammen med en kanelstang og 1 ss sukker (gjerne demerara) pr 3. plomme. Ekstra godt blir det med en skvett portvin, moscatel eller annen hetvin i tillegg. Bak i ovnen ved 200 g i ca. 40 min til plommene er skikkelig myke og litt karamelliserte. Serveres varme med is til. :)

Endret av Eurydike
Skrevet

Hermetisere de og servere de med krem/vaniljesaus senere.

  • Liker 1
Skrevet

Lag syltetøy, frys noen halve som du kan lage kompott av. Plommer kan også tørkes og brukes som snacks, til müsli mm.

  • Liker 1
  • 10 år senere...
Skrevet
På 11.9.2007 den 19.02, Antoinette skrev:

Lag syltetøy, frys noen halve som du kan lage kompott av. Plommer kan også tørkes og brukes som snacks, til müsli mm.

 

Svisker, er ikke det egentlig tørkede plommer? :klo:

  • Liker 3
Skrevet (endret)

Du kan lage plommelikør:

Del plommene i to og ta ut steinen.
Legg plommene i et stort glass med skrulokk, fyll helt opp.
Fyll helt opp med sukker og til slutt med sprit.
La stå frem mot jul og hell spriten av. Sil gjennom et klede og oppbevar på flaske. Plommene blir en deilig dessert hvis du serverer med lettpisket krem.

Endret av Brunhilde
  • Liker 1
Skrevet

Min erfaring.  Å fryse plommer hele med stein kan vanne ut smaken og gjøre dem litt trå. Ingen fasit dette.

  • Liker 1
Skrevet
1 minutt siden, Brunhilde skrev:

Du kan lage plommelikør:

Del plommene i to og ta ut steinen.
Legg plommene i et stort glass med skrulokk, fyll helt opp.

Om man legger til noen tørkede pulveriserte steiner får man en god kjernesmak.

  • Liker 1
Skrevet
Just now, Jerry Lee said:

Om man legger til noen tørkede pulveriserte steiner får man en god kjernesmak.

Det har du helt rett! Det holder faktisk å legge ved et par kjerner. :)

  • Liker 2
Skrevet
1 minutt siden, Brunhilde skrev:

Det har du helt rett! Det holder faktisk å legge ved et par kjerner. :)

Ja, men de løser seg saktere i prosessen. 

  • Liker 1
Skrevet

Tråden er fra 2007.....

Anonymkode: e226d...735

Skrevet
1 minutt siden, Jerry Lee said:

Ja, men de løser seg saktere i prosessen. 

Enig igjen, men når jeg legger likør står den med frukt (mørkt) frem til jul :ler:

  • Liker 2
Skrevet
Akkurat nå, Brunhilde skrev:

Enig igjen, men når jeg legger likør står den med frukt (mørkt) frem til jul :ler:

Selvsagt. Å bruke tid er "cluet" for all likør. Jo lengre, jo bedre.  😀

  • Liker 1
Skrevet
3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Tråden er fra 2007.....

Anonymkode: e226d...735

Vi fryser fortsatt frukt, og vi legger fortsatt likør.   😊

  • Liker 1
Skrevet
21 minutter siden, Undermann skrev:

 

Svisker, er ikke det egentlig tørkede plommer? :klo:

Det er riktig.  😊

  • Liker 2
Skrevet

Kan vel sette vin på dem også.

Anonymkode: ff185...958

Skrevet
40 minutter siden, Undermann skrev:

 

Svisker, er ikke det egentlig tørkede plommer? :klo:

Jo. 

Noen har funnet en 11 år gammel tråd :danser:

Anonymkode: 7da1e...7b2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...