Gjest Gjest Skrevet 1. september 2007 #1 Skrevet 1. september 2007 Jeg så dette sto på ingredienslisten på Indisk curry, men jeg vet ikke hva det er. 2 ss, sto det, er det noe i pulverform? :klø: Håper noen kan fortelle meg det og også hvor jeg kan få kjøpt det. er det kanskje litt spesiell vare som de ikke har i vanlige butkker? kan ikke huske at jeg har sett det noe sted? Tusen takk for svar!
Brunhilde Skrevet 1. september 2007 #2 Skrevet 1. september 2007 Mener å huske at du får både rød og grønn karrypasta (curry paste) hos Meny.
Gjest Catwoman Skrevet 2. september 2007 #3 Skrevet 2. september 2007 Det er chillipurrè. Den grønne er laget av grønn chilli, og den røde av rød chilli (logisk nok, hehe) pluss litt forskjellig krydder. Er ganske sterkt, men gir god smak.
Grissini Skrevet 2. september 2007 #4 Skrevet 2. september 2007 Du får kjøpt dette i de fleste matvarebutikker nå, type Santa Maria eller lignende. Jeg vil anbefale deg å heller kjøpe currypaste i innvandrerbutikker, mye billigere og mye bedre.
Gjest bada Skrevet 2. september 2007 #5 Skrevet 2. september 2007 Currypasta er i hovedsak en blanding av krydder og olje. Det finnes et utall ulike varianter etter hva slags rett man skal lage. Siden dette er en indisk rett, bør du bruke en indisk currypasta, f.eks. denne. Disse selges i innvandrerforretninger samt i supermarkeder med godt utvalg, dvs. Meny, Ultra osv. Hvis du ikke får tak i indisk currypasta kan du bruke pulver i stedet. Men ikke bruk "norsk" karri - den passer bedre i norske retter som hvit saus til fiskeboller, f.eks. Kjøp et indisk pulver, f.eks. fra Pataks eller Rajah. Og bruk for all del ikke thai currypasta. Disse har ingredienser som rekepasta, fiskesaus og sitrongress, noe som ikke hører hjemme i indisk mat.
Brunhilde Skrevet 2. september 2007 #6 Skrevet 2. september 2007 Det er chillipurrè. Den grønne er laget av grønn chilli, og den røde av rød chilli (logisk nok, hehe) pluss litt forskjellig krydder. Er ganske sterkt, men gir god smak. Eh...curry-paste er da ikke chilipuré? :klø:
Gjest Gjest Skrevet 2. september 2007 #7 Skrevet 2. september 2007 Currypasta er i hovedsak en blanding av krydder og olje. Det finnes et utall ulike varianter etter hva slags rett man skal lage. Siden dette er en indisk rett, bør du bruke en indisk currypasta, f.eks. denne. Disse selges i innvandrerforretninger samt i supermarkeder med godt utvalg, dvs. Meny, Ultra osv. Hvis du ikke får tak i indisk currypasta kan du bruke pulver i stedet. Men ikke bruk "norsk" karri - den passer bedre i norske retter som hvit saus til fiskeboller, f.eks. Kjøp et indisk pulver, f.eks. fra Pataks eller Rajah. Og bruk for all del ikke thai currypasta. Disse har ingredienser som rekepasta, fiskesaus og sitrongress, noe som ikke hører hjemme i indisk mat. Tuuusen takk for svar, bada. Flott!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå