Edie Skrevet 27. mars 2003 #1 Skrevet 27. mars 2003 Hei! Jeg prøver å fullføre min helt egen kokebok... Og oppdaget til min forferdelse at jeg ikke har noen oppskrifter på hverken gulrotkake eller ostekake :o Noen som har noen gode oppskrifter de er villige og snille til å dele med meg??? Tror nesten jeg må bake til helga jeg nå da.. N Forutsatt at noen hjelper meg med oppskrift da..
Midnattsol Skrevet 27. mars 2003 #2 Skrevet 27. mars 2003 xeyes har oppskrift på en nyyyyydeliiig gulrotkake vet jeg. Og den har jeg smakt. *nam nam* Den ligger også en plass her på forumet fra før av. :D
Skusla Skrevet 27. mars 2003 #3 Skrevet 27. mars 2003 Her er oppskriften på en veldig god gulrotkake jeg har laget flere ganger.. Fan den på http://www.kakemonsen.no/ Der har de masse gode kakeoppskrifter..... Men denne kan jeg anbefale.... nam nam 2 egg 2 dl sukker 1 dl soyaolje 2 dl hvetemel 1 ts vaniljesukker 1 ts natron 1 ts kardemomme 1 ts kanel 1/4 ts malt muskat 1/4 ts ingefær 2 revne gulrøtter 1 pk philadelfia-ost (naturell) ca. 2 dl melis 1 ts vaniljesukker Slik gjør du Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i oljen. Bland det tørre, og ha det i røren. Rør til slutt inn de revne gulrøttene. Ha røren i springform, stek 40 - 50 min. på 180 grader. Glasur: Rør sammen ost, melis og vaniljesukker. Smør på avkjølt kake.
Edie Skrevet 27. mars 2003 Forfatter #5 Skrevet 27. mars 2003 Vil fortsatt ha tips til gode ostekaker.. Og hvis noen har en veeldig god grunn til å prøve en annen gulrotkake enn den Skusla kom med, så kaaaanskje...
Cilla Skrevet 27. mars 2003 #6 Skrevet 27. mars 2003 Søk på ostekake så finner du nok flere treff. Mener at Tusenfryd hadde en oppskrift på en med tre lag som høres nydelig ut. Forøvrig lager jeg gulrotkake på samme måte som oppskriften her, bare jeg bruker snøfrisk i glasuren.
xeyes Skrevet 27. mars 2003 #7 Skrevet 27. mars 2003 Og her kommer da verdens beste gulrotkake :D Gulrotkake 180 g Sukker 2 egg 130 g Hvetemel 1 ts Natron 1 ts bakepulver 1 ts vaniljesukker 1 ts kanel 1 ts olje 300 g Revne gulrøtter (Jeg pleier å dobble deigen for å kunne fylle en avlang brød form) Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland inn kanel, vaniljesukker, olje, mel, natron og bakepulver. Tilsett gulrøttene. Stekes på 175 grader i ca 40 min. (event. til den ikke er rå i midten. I avlang brød form) Glasur 50 gr Mykt smør 1 ts vaniljesukker 125 gr Melis 1 pk philadelphia ost Blandes! Mmmm xeyes
Sisilie Skrevet 27. mars 2003 #8 Skrevet 27. mars 2003 -Synes min gulrotkake er best og mislykkes aldri: -4 egg -3 dl mel -2 ts kanel -1 ts vaniljesukker -1 1/2 dl olje -5 dl revet gulrot -3 dl sukker -2 ts bakepulver -1 ts salt - Visp eggedosis med egg og sukker, ha i det tørre.Gulrot og olje tilslutt. Stekes ved 180 gr. i ca. 35 min. Overtrekk: 300 g Philadelphia ost Saft av 1/4 sitron 2 dl melis Røres i food-prosessor og smøres over når kaken er kald. LYKKE TIL!
Tusenfryd Skrevet 28. mars 2003 #9 Skrevet 28. mars 2003 Dette er verdens beste ostekake, ja... sakser litt fra meg selv... Bunnen 225 g digestive-kjeks 125 g meierismør Knus kjeksen for hånd eller i blender og kna ut med romtemperert smør (lønner seg å ta ut av kjøleskapet minst en time eller to i forkant). Press ned i en vanlig springform - jeg bruker å ha smurt den med et tynt lag med olje. Sett formen i kjøleskapet mens du fortsetter med kremen. Kremen i midterste laget 2 pakker med meierienes ananas/mandarin smøreost 1 ts vaniljesukker 1 boks med seterrømme 110 g melis Bland disse fire ingrediensene i en mikser, pisk opp så det blir en stiv og luftig krem. Helles over bunnen. Inn igjen i kjøleskapet med den. Øverste laget med krem 1 pakke gelé-pulver, tradisjonelt sitron. Røres ut i halve mengden av vann som står på pakken. Settes i kjøleskapet til det er omtrent kroppstemperatur. Husk å røre innimellom, ellers stivner den i bunnen. 1 fløtehus Piskes til luftig krem. Dette blandes inn sammen med geléen. Helles over kaken. Må stå og stivne i noen timer i kjøleskapet. Kommentarer Jeg bruker konsekvent meierismør og seterrømme, i stedenfor lettrømme og margarin. Jeg synes smaken blir mye bedre av dette, og særlig seterrømmen gjør, i tillegg til smaken, at det blir litt bedre hold i det midterste laget. Jeg har opplevd at det midterste laget ikke stivnet skikkelig - den ene gangen hadde jeg brukt lettrømme. Den andre gangen hadde jeg ikke pisket kremen godt nok og latt den stå lenge nok i kjøleskapet før jeg helte krem/geléblandingen over. Det skal være en stivpisket og luftig krem, jeg bruker kjøkkenmaskin, men får det godt til med håndmikser også. Også hadde jeg laget geléen på forhånd en gang, og dermed fikk den ikke det kvarteret for seg selv med bunnen. Derfor er det viktig å ikke nødvendigvis spare tid, som jeg var lur og ville gjøre, men heller vente litt. Smak på kaken Tradisjonelt bruker man vel sitrongelé som smak. Jeg har prøvde meg litt frem med ulike smaker. Boysenbær blir veldig godt. Og det finnes hermetiserte boysenbær man kan dekorere med. Pass bare på at de får rent av seg godt, ellers begynner det å flyte. Erfaringen tilsier at skogsbær er godt på smak, men kremen blir lyseblå, og det ser ikke så veldig bra ut. Men smaken er god. Stikkelsbær er også en frisk og god smak. Til julaften lager jeg også en julete bunn, nemlig å bruke disse billigpepperkakene på boks i stedenfor digestivekjeks. Det blir julete smak, og så bruker jeg boysenbær. Og pynter med kakedekor, tegner kristorn etc. Det blir en skikkelig juledessert. Lykke til, det er en fantastisk kake!
Edie Skrevet 28. mars 2003 Forfatter #10 Skrevet 28. mars 2003 Den ostekaka hørtes skikkelig god ut!!! Tror det blir to kaker i helga jeg gitt.. Tror nok jeg skal finne noen venner som vil smake kake Hørtes litt komplisert ut den ostekaka, men er sikkert verdt det. Ikke er jeg verdens beste på kjøkkenet heller, men må jo prøve! Rapport legges frem etter smaking i slutten av helga....
Atmi Skrevet 28. mars 2003 #11 Skrevet 28. mars 2003 En til ostekake I pk digestive kjeks. Knuses og blandes med smeltet smør (litt) og kanel. Legges i kakeformen - og vips, bunnen er ferdig. Fyll. 1 boks Philadelphia ost - eller en annen om du vil 1 pk gele 1 liten fløte litt vaniljesukker litt kanel Lag gele med halvparten så mye vann som står på pakken - la den bli kald (ikke stiv) Pisk krem av fløten og bland den med ost, vaniljesukker og (mye) kanel. Bland dette i geleen - hell fyllet oppå kakebunnen og sett i kjøleskapet et par timer. Hva type gele du vil bruke velger du jo selv etter hva smak du vil ha på kaken. Jeg liker appelsin. Men har brukt det meste
fruenge Skrevet 28. mars 2003 #12 Skrevet 28. mars 2003 Asterism, glemte du rømme i din oppskrift? Jeg bruke rnemlig samme oppskrifft som deg, men dog med rømme, det er jo det som gjør den litt syrlig.
Atmi Skrevet 28. mars 2003 #13 Skrevet 28. mars 2003 Asterism, glemte du rømme i din oppskrift? Jeg bruke rnemlig samme oppskrifft som deg, men dog med rømme, det er jo det som gjør den litt syrlig. Nei - jeg bruker ikke rømme. Men den er i hodet, så det er jo mulig jeg gjorde det første gangen og har glemt det ut? Den er ihvertfall veldig god uten rømme. I tillegg hender det jeg glimter til med en ekstra pakke ost også I tillegg hender det at jeg tar bunnen og steker den litt. Bare en kort tid, for da henger den bedre sammen liksom.
Edie Skrevet 31. mars 2003 Forfatter #14 Skrevet 31. mars 2003 Det ble bare en kake i helga, og det ble ostekake. Tusen takk Tusenfryd! Utrolig god, og jeg skulle få lov av venner å bake den en annen gang også.... Det ble en fulltreffer ja, og nå finnes det flere som skal prøve seg på denne oppskriften!
Tusenfryd Skrevet 1. april 2003 #15 Skrevet 1. april 2003 Det var hyggelig. Og selv omd en ser litt komplisert ut, er den jo ikke det. Min mann er en reser på denne.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå