Gå til innhold

Sprøtt... (om sykkel)


Gjest Starya

Anbefalte innlegg

Gjest Starya

Sønnen min skal ha seg ny sykkel, og jeg mener han bør ha en med fotbrems, pga motorikk m.m. (Han har ADD) Selv vil han også dette, kunne han ikke få girsykkel med fotbrems ville han ikke ha med gir... :roll:

Men så var det å finne sykkelen da.. Gosj, det var lettere sagt enn gjort! Hadde nettopp en ringerunde, og på alle steder untatt ett kunne de desverre ikke oppdrive dette. Ikke i jr. størrelse. Fant til slutt en butikk som hadde en sykkel som han kanskje kunne bruke, forsto det slik at den egentlig kom i kategorien "voksen", men den var likevel ikke så stor.

Ramma var 19" og hjulene 26".. Hakke peiling på hva det vil si, jeg... :oops: (Det var forresten Merida)

Det fyren på siste butikken kunne fortelle, var at det fantes masse jentesykler med innebygd gir, men guttesyklene var det verre med. For guttene var mer opptatt av hva-det-nå-enn-var... Ja det skulle vært noe, at poden endte opp med en jentesykkel til slutt... :evil:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hei!

Hvor gammel er sønnen din?

Jeg skrev et innlegg her i forrige uke om dette temaet under "Hønemor" Endte opp med å kjøpe sykkel uten fotbrems. Erfaringen jeg har gjort er at det ikke er vanskeligere for sønnen min å bremse med håndbrems enn fotbrems. Kjøpte en DBS 38 ramme med 6 gir. De har samme utgave med 3 gir. La også merke til det samme som deg, at jentesyklene har 3-gir. Sprøtt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Starya

Han er ni og på størrelse med en tolvåring. vi er ganske fast bestemt på at han skal ha med fotbrems, på grunn av de vanskene han har. Tar ingen sjanser i trafikken.... :-?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hei

jeg har store motoriske problem jeg syns ikke det er noe problem og bremse med håndbrems, vis de syklene er fine så syns jeg han kan ha det, vis han er så stor som en tolvåring så syns jeg det

hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Jeg er og litt oppgitt over akkurat denne problemstillinga for tida. Og det har ingenting med motoriske problemer å gjøre. Min gutt på 9 vil ikke ha sykkel uten fotbrem, han føler seg ikke trygg da sier han. Og når en 9 åring sier det, nytter det ikke at jeg forteller ham at han vil venne seg til håndbremsen. NEI, da vil han ikke ha ny sykkel, da vil han heller bruke sparkesykkelen. Men det er jo ikke noe når hele familien skal på sykkeltur.

Merkelig fenomen dette, og jeg forstår ungen kjempegodt, for da jeg skulle ha ny sykkel selv, ville jeg ha med fotbrems.

Ble jo ikke noe råd ut av dette til deg da Starya, men nå vet du iallefall at du ikke er alene i verden med problemet, og det hjelper å de sier de lærde :hoho:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Starya

Vel, det jeg nå trenger å finne ut er om denne blir for stor til ham i minste størrelse... Han var også villig til å kjøpe jentesykkel, så lenge det ikke så ut som en jentesykkel.. :ler:

Og også her i huset er det som jeg først nevnte slik at han selv vil ha fotbrems. Og kombinert med motorikk, oppmerksomhetsvansker, reaksjonsevne m.m. går jeg definitivt for det som gir best sikkerhet. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Aner ikke hvordan bruktsykkelmarkedet er, men det er da helt sikkert noen som selger barnesykler og.

Det er jo bare å følge med i avisen eller på www.finn.no

Evt. gå på en av auksjonene til politiet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Ramma var 19" og hjulene 26".. Hakke peiling på hva det vil si, jeg...

En 19" ramme er ca. 48 cm. 26" hjul er stort sett det som er standard på voksensykler tror jeg. Jeg har i alle fall det på mine sykler.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Starya

Vel, vi har nå kommet så langt at sykkel er bestilt, han fikk prøve en lignende i butikken, og de mente det skulle gå bra. Har uansett ingen forpliktelser, så vi får se hva det blir til. :roll:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Jeg synes det er bra dere ønsker en sykkel som passer til gutten deres og en han har lyst på! Synd at det har vært vanskelig å finne en passende modell.

Jeg anbefaler følgende sider fra Syklistenes landsforening (meld dere inn!)

http://www.slf.no/Sykler_utstyr/Tester/Syk...er_modeller/675

http://www.slf.no/Sykler_utstyr/Tester/Syk...deller/675/3130

http://www.slf.no/Annonser

http://www.slf.no/Linker/2064

og fra Forbrukerinspektørene

http://www.nrk.no/programmer/tv/fbi/2641678.html

Håper den dere har bestilt passer!

Ingy

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...