Anne Skrevet 3. april 2002 #1 Del Skrevet 3. april 2002 Er det noen her som har satt seg inn i teorien som beskrives i boken Jentemat og boken Naturlig slank - Kost i balanse? Det kunne vært artig å høre om erfaringer og resultater knyttet til dette. Selv har jeg lagt om kostholdet for ca. 2 uker siden og føler meg allerede i bedre form. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Engel Skrevet 3. april 2002 #2 Del Skrevet 3. april 2002 Nå ble jeg litt nysgjerrig! Har ikke vært borti bøkene, men hva går det ut på da? Hvordan skal man legge om kostholdet? Er det bare de vanlige tipsene om å spise mindre fett og karbohydrater?12 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Engel Skrevet 3. april 2002 #3 Del Skrevet 3. april 2002 hei igjen! Fikk kikket litt på "Jentemat" på nettet! Virker fornuftig nok, men jeg syns ikke den skiller seg noe særlig fra vanlige tips for et sunt kosthold. Jeg spiser sånn som de anbefaler der allerede i dag, bortsett fra når godterisjuka setter inn rett før mensen da... Men hvis boka har gode oppskrifter er den sikkert bra!12 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anne Skrevet 4. april 2002 Forfatter #4 Del Skrevet 4. april 2002 Dersom du har problemer med søthunger og veier mer enn du ønsker kan du gå inn på http://www.vektibalanse.no Der vil du finne noe av den samme teorien som i jentemat, men bare enda mer "spesiell" (eller hva jeg skal kalle det). Hovedessensen er at vi i Norge spiser for mye såkalte "raske karbohydrater" som pasta, hvitt brød (de fleste kjøpebrød er ikke grove nok til å kunne kalles annet enn hvitt brød), ris og sukker. Dette er mest problematisk for de som har en eller annen grad av insulinresistens, men generelt bød man spise mindre av dette. Insulinresistens merker man ved at man har mye søthunger og mange er overvektig rundt livet. Det man må gjøre for å motvirke dette er å legge om kostholdet slik at man spiser mat som inneholder karbohydrater med lav "Glykemisk Index - GI" (karbohydratene brytes ned langsom og man får derfor ikke en eksplosiv økning av insulin i blodet) som grønnsaker, mange av fruktene, bønner osv + at 1/3 av maten skal være proteinrik som alle typer (magert) kjøtt. Jeg har nesten sluttet å spise brød, men spiser i stedet masse annet spennende. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Engel Skrevet 4. april 2002 #5 Del Skrevet 4. april 2002 Interessant dette i grunnen! Jeg er ikke overvektig, men er opptatt av å spise sunt sånn at kroppen og hjerne kan yte maks både på jobb og trening o.l. Har lest ganske mye om GI, men sliter med å erstatte pasta ol med andre ting. Syns det er interessant at du ikke spiser brød. Selv tåler jeg brødmat dårlig, spesielt grovt brød, det legger seg som en tung, vond klump i magen. Grove knekkebrød går derimot greit, og loff og sånt med helt hvitt mel går også nogenlunde greit. Spiser frokostblanding (el. branflakes/Spesial K) til frokost. Det går greit. Men så var det matpakka på jobb da. Selv om jeg tar med salat e.l. ender jeg opp med brødmat ved siden av for å bli skikkelig mett. Hva spiser du? Sånn i stedet for brødmat altså?12 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anne Skrevet 4. april 2002 Forfatter #6 Del Skrevet 4. april 2002 Jeg blir også uvel av "grovt" brød fra butikkene. Faktisk så føler jeg det slik at når jeg spiser 2 brødskiver til lunsj er jeg på en måte stappa og oppfylt i magen men samtidig mer sulten. Egentlig hadde jeg likevel aldri trodd at jeg skulle kunne kutte all form for brød til lunsj. Men foreløpig går det veldig bra. Jeg lager lunsjen på ettermiddagen eller kvelden og det tar jo derfor litt tid å forberede. Det blir gjerne en eller annen form for salat (men det er fordi vi ikke har komfyr eller mikro på jobben). Jeg passer da på å ha rikelig med proteinrikt innhold (nøtter, magert kjøtt, bønner, cottage cheese). Det produserer et hormon som skaper metthetsfølelse. Det kan også være lurt å passe på at det er noe i maten som gir litt tyggemotstand (f.eks rå blomkål som jeg er veldig glad i). Jeg vet ikke hvorfor men det gir mer følelse av å spise "ordentlig mat". Jeg kan enda ikke si om det er psykologisk eller ikke, men jeg er nå mindre sulten (ble svært ofte sulten før - gjerne hver time), er mer opplagt og er ikke lenger så trett om kveldene som før. Dessuten har jeg stor tro på at jeg nå går ned i vekt - jeg føler det på meg. Middag er ikke vanskelig. Jeg bruker magert kjøtt eller fisk, masse grønnsaker (de jeg liker best) og litt ris eller potet + evt. litt saus. Ellers bytter jeg ut sukker med fruktose som har laver GI og jeg spiser alltid litt nøtter sammen med frukten (protein, balanserer GI). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anne Skrevet 4. april 2002 Forfatter #7 Del Skrevet 4. april 2002 Paste er forresten ok i små mengder. Da er Fettucine den som har lavest GI. En venninne av meg spiser salat med bønner hver dag. Hun er syltynn men har behov for å kontrollere blodsukkeret. Bønner er veldig mettende. Selv liker jeg egentlig ikke bønner og linser (som også er veldig bra) men jeg har tenkt å venne meg til det ved hjelp av gode kombinasjoner med krydder og andre ting. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Engel Skrevet 4. april 2002 #8 Del Skrevet 4. april 2002 Takk for gode tips! Får prøve meg fram litt! Kanskje kjøpe et par bøker også 12 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå