Gå til innhold

Vanskelig bikkje


Bimbo

Anbefalte innlegg

Da min kjære "svigermor" har flyttet til Spania har vi overtatt den 13 år gamle hunden deres. Men vi har mange problemer med den...

For det første, så tror den alt er lov med en gang vi går ut av rommet. Da tømmer hun bossbøtta, går på do inne og bjeffer ustanselig. Og bare som det er sagt- det er ikke det at hun må så veldig på do, vi lufter henne alltid før vi forlater rommet og er ikke borte mer enn en times tid. Om nettene går hun kun på do dersom hun er alene i stuen, ikke hvis hun får være med på soverommet. Vi finner henne også alltid oppå stuebordet når vi kommer tilbake- noe hun vet hun ikke har lov til.

I tillegg bjeffer og knurrer hun på ALLE fremmede. Uten at de forsøker å nærme seg eller ta på henne. Bare fordi de ER der.

Men det verste er at hun ikke har respekt for oss. For eksempel når vi skal spise tar vi henne bort i kurven... Hvis hun ikke er enig i at hun skal være der, biter hun. Hun biter også hvis vi kjefter på henne, eller hvis vi tar fra henne noe hun har hentet fra søppelet.

Jeg har erfaring med andre hunder, har selv hatt en rottweiler. Denne oppførselen er vel å forvente av en valp. Men en voksen hund? Hun har ikke fått noen dårlig oppdragelse, men har kanskje skuppet unna for lett med endel ting?

Kan vi gjøre noe med oppførselen hennes, eller er hun for gammel?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest sexysadie

hun er skkert litt usikker på hvor sjefen hennes er,

blir hun for utidig så for du bare vise henne hvem som er sjefen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest gjest1

Det kan jo rett og slett være en raksjon på å få nytt hjem og bli "forlatt" av eieren.Ikke alle hunder er like begeistret for slike omstillinger og vil nok demonstrere litt gjennom oppførselen. I tillegg er hun jo ganske gammel, noe som sikkert ikke gjør det enklere. Kanskje hun begynner å bli litt senil? Uansett bør hun nok undersøkes av vetrinær slik at dere ihvertfall kan utelukke fysiske problemer.

lykke til :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

JA - det er litt viktig å vite om hun var slik før dere overtok henne eller ikke. Også viktig å vite hvor lenge derer har hatt henne.

Det kan være en barnslig sorgreaksjon på at hun har mistet moren sin. Men hvis hun alltid var slik eller hvis det har vart veldig lenge blir det annerledes.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan har lederskapet vært hos den forrige eieren? På meg kan det virke som at denne hunden har fått gjøre som det har passet seg. Vær konsekvent og gjør det klart hva som er lov og ikke lov. Hunden er jo ganske gammel, så om det hjelper skal jeg ikke si for sikkert. Men det er verdt et forsøk. Ikke trivelig når ei bikkje holder på sånn.

Julie.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvem som er sjefen er vel kanskje en ting i bildet her, ja. Det er iallfall viktig å markere at begge dere står over hunden i rang ved feks å hilse på hverandre før dere hilser på hunden når en av dere kommer hjem, og at dere spiser før hunden får mat. Og at dere ikke tigger hunden om å komme bort til dere for å bli kost med, en lederhund er mer avvisende. Uansett er det viktig å behandle og tenke på en hund som en hund og ikke et menneske, både i denne og andre situasjoner.

Men en veterinær vet i alle fall sikkert mer enn oss her på KG, kanskje den er forvirra og usikker på flokken sin og rollen i flokken sin... Kan du ikke si ifra hva en dyrlege sier hvis du tar en tur? Det hadde vært interessant!

loolaa (tidligere hundeeier)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hunden har helt sikkert en sorgreaksjon. Hun har tross alt mistet sjefen sin.

Ellers tror jeg hun prøver grenser, og kanskje hun også prøver å fortelle dere at dere står under henne i rang.

Tips til dere må være at dere må være konsekvente, ikke lag situasjoner hvor hunden får gjøre ugang. Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Donna

Det er ikke lett for en så gammel hund å plutselig få snudd om på hele tilværelsen sin. Den savner nok eierene .....og omgivelser er feil - og rutiner er feil ....og den behandles sikkert på en annen måte enn den blir behandlet til vanlig.

Det er liksom ikke bare bare å gripe inn og begynne å kjefte. Dere burde få vite mer om hvordan den er hjemme - hva den får lov til - hva den ikke får lov til ...hva den likevel gjør ..om den er like urenslig der .....

Vet det er irriterende med huder som oppfører seg slik - og vet det ikke er lett å beherske seg .....for man blir jo så forbanna og fortvilet og oppgitt! Jeg vet sannelig ikke hva jeg skal råde dere til .....Det må iallefall bli å finne ut så mye som mulig av de som eier den ......og så å legge opp til å gjøre det lett for dere og den ...Ikke la den være i rom der den gjør skade når den er alene ....la den være på rom med gulvbelegg .....sett vekk boss - hunder flest pleier å bli fristet av det.....

Tror ikke det er lurt å drive å kjefte mye iallefall ...det er ikke lett for den å tilpasse seg når den er så gammel ...legg heller opp til å gjøre ting så enkle som mulig ..ungå situasjoner der den gjør noe den ikke skal .....

Vær rolig men bestemt .....hva er lov - hva er ikke lov ..men forvent ikke mirakler ......

Og man kommer langt med godbiter også ....kansje dere kan få frem positiv atferde med dem .. :wink:

lykke til :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...