Gjest *-*Pinky*-* Skrevet 30. august 2007 #1 Skrevet 30. august 2007 Jeg har en oppskrift på denne kaken som jeg tenkte at jeg skulle prøve å lage.. Men der er en ting jeg ikke helt forstår.. Der det står om hvordan man setter sammen kaken så står der at jeg først skal legge 4strimler med bakepapir rundt ett fat.. Noen som hvet hvorfor en skal gjøre det?
Arkana Skrevet 30. august 2007 #2 Skrevet 30. august 2007 Jeg ville anta at det er for at du ikke skal søle på selve fatet når du smører krem/glasur på kaken. Når du er ferdig drar du bare papirstrimlene vekk og fatet under er like pent.
Corleone Skrevet 30. august 2007 #3 Skrevet 30. august 2007 Dette hørtes ut som en kake du burde dele oppskriften på
Lady_Sharon Skrevet 30. august 2007 #4 Skrevet 30. august 2007 Jeg ble også veldig nysgjerrig på oppskriften.
NullHull Skrevet 30. august 2007 #5 Skrevet 30. august 2007 Chocolate Fudge Triple Layer Cake Kaken: 4 1/2 dl sukker 90g smør, smeltet 2 egg, skilt i plomme og eggehvite 1 dl kakaopulver 4 1/2 dl hvetemel 2 ts bakepulver 1/4 ts salt 2 1/2 dl lettrømme 1/2 dl melk 2 ts vanilje sukker Fudge Frosting: 25g mørk sjokolade 1 1/2 dl lettrømme 6 1/4 dl melis 2ss melk eller kaffelikør 2 1/2 dl mandler eller hasselnøtter, hakket Sett ovnen på 175 grader. Smør tre former, ca 20cm i diameter Visp 3dl av sukkeret med halvparten av smøret i en stor bolle. Ha i eggeplommene Bland resten av smøret og kakaopulveret og rør det ned i resten av røren Sikt hvetemel, bakepulver og salt i en liten bolle Tilsett melblandingen i røren sammen med rømme, så melk og vaniljesukker Pisk eggehvitene stive i en annen bolle. Tilsett resten av sukkeret, litt etter litt. Vend forsiktig eggehvitene ned i røren. Fordel røren i de tre formene Stekes i 25-30min eller til kakebunnene er gjennomstekte. Prøv med kakenål Fudge: Smelt sjokoladen på lav varme. Ta kjelen av platen når sjokoladen er smeltet. Tilsett rømmen Ha sjokoladeblandingen i en bolle og pisk i melis og melk eller kaffelikøren til glasuren er jevn og blank Ha 4remser bakepapir rundt et fat Legg kakebunnene sammen med glasur imellom lagene, rundt og på toppen. Dryss nøtter over. Ta bort papirremsene
Miel Skrevet 30. august 2007 #6 Skrevet 30. august 2007 Jeg prøvde meg på denne kaken for en stund siden, men min oppskrift var temmelig nøyaktig det dobbelte av den over her. Jeg kunne ikke helt forstå hvordan min oppskrift kunne stemme, og nå skjønner jeg jo at den sannsynligvis ikke gjorde det heller... Ikke rart det totalt tok meg fem timer å få den ferdig! Kaken var så diger at bare monteringen tok over en time, den ville jo pokker ikke henge sammen. Og siden jeg bare har én rund springform måtte jeg steke en og en bunn, og avkjøle dem før jeg kunne ta dem ut av formen og steke neste. Vel. Neste gang skal jeg halvere oppskriften, det er helt klart. Og jeg tror også glasuren fortsatt var litt for flytende da jeg begynte monteringen, den bør være ganske fast, ellers renner den bare ut igjen, men jeg hadde dårlig tid... Slikt straffer seg, ja.
Gjest *-*Pinky*-* Skrevet 30. august 2007 #7 Skrevet 30. august 2007 Chocolate Fudge Triple Layer Cake Kaken: 4 1/2 dl sukker 90g smør, smeltet 2 egg, skilt i plomme og eggehvite 1 dl kakaopulver 4 1/2 dl hvetemel 2 ts bakepulver 1/4 ts salt 2 1/2 dl lettrømme 1/2 dl melk 2 ts vanilje sukker Fudge Frosting: 25g mørk sjokolade 1 1/2 dl lettrømme 6 1/4 dl melis 2ss melk eller kaffelikør 2 1/2 dl mandler eller hasselnøtter, hakket Sett ovnen på 175 grader. Smør tre former, ca 20cm i diameter Visp 3dl av sukkeret med halvparten av smøret i en stor bolle. Ha i eggeplommene Bland resten av smøret og kakaopulveret og rør det ned i resten av røren Sikt hvetemel, bakepulver og salt i en liten bolle Tilsett melblandingen i røren sammen med rømme, så melk og vaniljesukker Pisk eggehvitene stive i en annen bolle. Tilsett resten av sukkeret, litt etter litt. Vend forsiktig eggehvitene ned i røren. Fordel røren i de tre formene Stekes i 25-30min eller til kakebunnene er gjennomstekte. Prøv med kakenål Fudge: Smelt sjokoladen på lav varme. Ta kjelen av platen når sjokoladen er smeltet. Tilsett rømmen Ha sjokoladeblandingen i en bolle og pisk i melis og melk eller kaffelikøren til glasuren er jevn og blank Ha 4remser bakepapir rundt et fat Legg kakebunnene sammen med glasur imellom lagene, rundt og på toppen. Dryss nøtter over. Ta bort papirremsene Har du boken du også? Har du prøvd noen av de andre oppskriftene i boken? Takk for svar alle sammen :)
NullHull Skrevet 30. august 2007 #8 Skrevet 30. august 2007 Har du boken du også? Har du prøvd noen av de andre oppskriftene i boken? Takk for svar alle sammen :) Nei, jeg fant bare oppskriften på nettet forleden da jeg drev og søkte etter noe annet egentlig. Men oppskriften så så fristende ut at jeg har spart den med tanke på å prøve den neste gang jeg skal lage sjokoladekake :rosasmil:
Gjest *-*Pinky*-* Skrevet 30. august 2007 #9 Skrevet 30. august 2007 Nei, jeg fant bare oppskriften på nettet forleden da jeg drev og søkte etter noe annet egentlig. Men oppskriften så så fristende ut at jeg har spart den med tanke på å prøve den neste gang jeg skal lage sjokoladekake :rosasmil: Ja oppskriften ser veldig fristendes ut.. Å bilde i boken jeg har ser ENDA mer fristendes ut :D
prinsessa Skrevet 31. august 2007 #11 Skrevet 31. august 2007 Jeg har også funnet oppskrift her http://www.detsoteliv.no/- har vært ute og handlet nå og skal bake på mandag. Håper jeg får det til
prinsessa Skrevet 31. august 2007 #12 Skrevet 31. august 2007 Gidder noen og se på oppskriften min? Det står 3/4 dl melk. Betyr det 3 til 4 dl melk eller 3 fjerdedeler dl melk?
Gjest =tentacle= Skrevet 31. august 2007 #13 Skrevet 31. august 2007 Gidder noen og se på oppskriften min? Det står 3/4 dl melk. Betyr det 3 til 4 dl melk eller 3 fjerdedeler dl melk? Det skal bety 0,75 dl melk.
Mischa Skrevet 31. august 2007 #14 Skrevet 31. august 2007 Hvilken kokebok er det du fant oppskriften i Pinky ? Hvis det er enten Den Amerikanske Kokeboken eller American Sweets & Treats.. så har jeg begge og har testet mange av oppskriftene i begge bøker Elsker oppskriftene/bøkene! Har ikke testet denne oppskriften, men veldig spent på hvordan den blir nam!
Drua Skrevet 1. september 2007 #15 Skrevet 1. september 2007 (endret) Jeg prøvde meg på denne kaken for en stund siden, men min oppskrift var temmelig nøyaktig det dobbelte av den over her. Jeg kunne ikke helt forstå hvordan min oppskrift kunne stemme, og nå skjønner jeg jo at den sannsynligvis ikke gjorde det heller... Ikke rart det totalt tok meg fem timer å få den ferdig! Kaken var så diger at bare monteringen tok over en time, den ville jo pokker ikke henge sammen. Og siden jeg bare har én rund springform måtte jeg steke en og en bunn, og avkjøle dem før jeg kunne ta dem ut av formen og steke neste. Vel. Neste gang skal jeg halvere oppskriften, det er helt klart. Og jeg tror også glasuren fortsatt var litt for flytende da jeg begynte monteringen, den bør være ganske fast, ellers renner den bare ut igjen, men jeg hadde dårlig tid... Slikt straffer seg, ja. Jepp. Jeg laget også denne kaken,oppskriften fra detsoteliv.no , og den ble altfor stor. Det er den mest slitsomme kaken jeg noensinne har laget. Den var jo god, men så fryktelig mektig, så en litt mindre versjon enn den gigantiske kaken (ble sikkert nesten 20 cm høy...) tror jeg vil passe bedre. Endret 1. september 2007 av Drua
Gjest Gjest_tingeling_* Skrevet 1. september 2007 #16 Skrevet 1. september 2007 Hvilken kokebok er det du fant oppskriften i Pinky ? Hvis det er enten Den Amerikanske Kokeboken eller American Sweets & Treats.. så har jeg begge og har testet mange av oppskriftene i begge bøker Elsker oppskriftene/bøkene! Har ikke testet denne oppskriften, men veldig spent på hvordan den blir nam! Hvor har du kjøpt disse bøkene? Høres spennende ut! Har du en link til hvor jeg kan lese mer om disse bøkene? Jeg har en bok som heter: Far heter daddy av Craig Witson, den er veldig bra!
Gjest Skrevet 2. september 2007 #17 Skrevet 2. september 2007 (endret) Kan man droppe mandlene/nøttene?? Har nemlig alt det andre her, og jeg er ikke glad i nøtter.. Edit: Lese oppskriften før man spør er en god ting ja hehe.. Endret 2. september 2007 av Gjest
Mischa Skrevet 2. september 2007 #18 Skrevet 2. september 2007 Hvor har du kjøpt disse bøkene? Høres spennende ut! Har du en link til hvor jeg kan lese mer om disse bøkene? Jeg har en bok som heter: Far heter daddy av Craig Witson, den er veldig bra! Den dessertboken het American Sweets, men alle oppskrifter er på norsk. Forfatteren er Jill Parker. Den andre het "Den Amerikanske Kokeboken". Samme forfatter. Har funnet de i bokhandel begge to.. men ville tro de finnes på nett. Er noen år siden jeg kjøpte bøkene da så vet ikke om de fortsatt finnes på markedet.
Miel Skrevet 3. september 2007 #19 Skrevet 3. september 2007 Jepp. Jeg laget også denne kaken,oppskriften fra detsoteliv.no , og den ble altfor stor. Det er den mest slitsomme kaken jeg noensinne har laget. Den var jo god, men så fryktelig mektig, så en litt mindre versjon enn den gigantiske kaken (ble sikkert nesten 20 cm høy...) tror jeg vil passe bedre. Det var der jeg hentet oppskriften fra også, ja. Godt at det ikke bare var meg som slet med den, da - jeg anser meg vanligvis som jævlig god til å bake, men med denne her fikk selvtilliten en alvorlig knekk!
prinsessa Skrevet 4. september 2007 #20 Skrevet 4. september 2007 Sånn, nå er den bakt og spist (mye igjen for den var jammen stor), og ærlig talt ble jeg litt skuffa jeg. Så mye jobb også smakte den som en helt vanlig sjokoladekake Skriver ut en oppskrift her som er mye,mye bedre og 100 ganger lettere og lage. Dette er oppskrift til en langpanne. Skal du ha en høy sjokoladekake kan du sikkert bare ta og steke den i 3 former tenker jeg. Også veldig god og fryse. Sjokoladekake med kefir: 1 liter kefir 7.5 dl sukker 600 g hvetemel 150 g smør 1 sp natron 3-4 sp kakao Glasur: 300 g melis 100 g smør 2 sp kakao 3 ts vanliljesukker 1 egg (dette er glasur til en langpannekake, skal du ha til en høy kake så må du nok øke oppskriften) stekes på 200 grader, 20 min. Visp sammen sukker og kefir. Tilsett det alt det tørre. Visp smøret inn på slutten. Helles over i en langpanne og stekes. Glasur. Smøret skal være mykt/litt smeltet. Visp smøret sammen med det tørre og 1 egg til slutt. Veldig godt med kokos på toppen. Denne kaken holder seg lenge saftig og blir faktisk best om du baker den dagen i forveien.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå