Gå til innhold

Sunn fullkorns paideig


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg er veldig glad i pai, men har kun paioppskrifter som består av kun siktet hvetemel og inneholder MYE fett.

Noen som har en sunnere oppskrift å dele med meg?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg har denne oppskriften på vegetarpai med grovere bunn+en laksepai fra Grete Roede. Fyllet kan du selvfølgelig bytte mot det du selv måtte ønske eller pleier å bruke:

Vegetarpai

125 g hvetemel siktet

50 g hvetemel sammalt

50 g flytende margarin

75 g cottage Cheese

2 ss vann

Grønnsaksfyll

1 løk

1 søtpotet

200 g kålrot

200 g gulrot

50 g sellerirot

1/2 ts karri

1/2 ts paprikapulver

1/2 ss hvetemel siktet

1 dl buljong tillaget

2 vårløk

1 bunt persille

2 egg

3 tomater

50 g revet hvitost, lett

Elt sammen mel, margarin, cottage cheese og vann i en bolle eller i en kjøkkenmaskin. Dekk med plast og la deigen hvile i ca. 30 minutter i kjøleskapet.

Finhakk løk. Rens og skjær søtpotet, kålrot, gulrot og sellerirot i strimler eller små biter. Surr grønnsakene raskt i pannen. Finhakk vårløk og persille, og ha dem i pannen sammen med krydder, mel og buljong. Ta pannen av varmen. Pisk eggene sammen og rør dem inn i grønnsaksblandingen.

Trykk ut deigen i en paiform eller en kakeform, pass på at deigen dekker godt opp langs sidene. Prikk bunnen godt med en gaffel. Forstek paibunnen i 10-15 minutter ved 200 °C.

Hell fyllet i paibunnen. Legg tomatskiver over grønnsakene og dryss revet ost over.

Stek paien i ca. 30 minutter ved 200 °C. Del paien opp i 8 stykker.

Laksepai

1ts Salt

3 dl grovbakst 40% sammalt

1 dl Sans Kesam Mager

30 g flytende Melange

3 ss vann

Fyll

100 g laks røkt

150 g sopp

1 purre

100 g Norvegia, lett revet

2 egg

2 dl lettmelk

1 ts salt

1 ts pepper

Bland ingrediensene til paibunnen i en foodprocessor, og la maskinen gå til alt er samlet.

Sett deigen kjølig ca. 30 minutter.

Kjevle deigen ut til den passer formen, og trykk den godt til bunn og opp langs kanten.

Prikk med en gaffel, og forstek ved 200 °C, ca. 10 minutter.

Skjær opp laks og sopp i skiver og purre i tynne ringer.

Fordel laks, sopp og purre i paiskallet. Bland sammen egg, melk, ost, salt og pepper og hell det over lakseblandingen.

Stek paien i 30-40 minutter.

Skrevet

TUSEN takk for kjemepflott svar..!

*hjem og lage pai*

Skrevet

Må huske å notere ned :sikle:

Skrevet

Minner meg på at jeg må lage laksepai (røkt laks eller ørret) med kantareller snart. Nam.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...