Gjest Gjest Skrevet 20. august 2007 #1 Skrevet 20. august 2007 Jeg er veldig glad i pai, men har kun paioppskrifter som består av kun siktet hvetemel og inneholder MYE fett. Noen som har en sunnere oppskrift å dele med meg?
NullHull Skrevet 20. august 2007 #2 Skrevet 20. august 2007 Jeg har denne oppskriften på vegetarpai med grovere bunn+en laksepai fra Grete Roede. Fyllet kan du selvfølgelig bytte mot det du selv måtte ønske eller pleier å bruke: Vegetarpai 125 g hvetemel siktet 50 g hvetemel sammalt 50 g flytende margarin 75 g cottage Cheese 2 ss vann Grønnsaksfyll 1 løk 1 søtpotet 200 g kålrot 200 g gulrot 50 g sellerirot 1/2 ts karri 1/2 ts paprikapulver 1/2 ss hvetemel siktet 1 dl buljong tillaget 2 vårløk 1 bunt persille 2 egg 3 tomater 50 g revet hvitost, lett Elt sammen mel, margarin, cottage cheese og vann i en bolle eller i en kjøkkenmaskin. Dekk med plast og la deigen hvile i ca. 30 minutter i kjøleskapet. Finhakk løk. Rens og skjær søtpotet, kålrot, gulrot og sellerirot i strimler eller små biter. Surr grønnsakene raskt i pannen. Finhakk vårløk og persille, og ha dem i pannen sammen med krydder, mel og buljong. Ta pannen av varmen. Pisk eggene sammen og rør dem inn i grønnsaksblandingen. Trykk ut deigen i en paiform eller en kakeform, pass på at deigen dekker godt opp langs sidene. Prikk bunnen godt med en gaffel. Forstek paibunnen i 10-15 minutter ved 200 °C. Hell fyllet i paibunnen. Legg tomatskiver over grønnsakene og dryss revet ost over. Stek paien i ca. 30 minutter ved 200 °C. Del paien opp i 8 stykker. Laksepai 1ts Salt 3 dl grovbakst 40% sammalt 1 dl Sans Kesam Mager 30 g flytende Melange 3 ss vann Fyll 100 g laks røkt 150 g sopp 1 purre 100 g Norvegia, lett revet 2 egg 2 dl lettmelk 1 ts salt 1 ts pepper Bland ingrediensene til paibunnen i en foodprocessor, og la maskinen gå til alt er samlet. Sett deigen kjølig ca. 30 minutter. Kjevle deigen ut til den passer formen, og trykk den godt til bunn og opp langs kanten. Prikk med en gaffel, og forstek ved 200 °C, ca. 10 minutter. Skjær opp laks og sopp i skiver og purre i tynne ringer. Fordel laks, sopp og purre i paiskallet. Bland sammen egg, melk, ost, salt og pepper og hell det over lakseblandingen. Stek paien i 30-40 minutter.
Gjest ts Skrevet 22. august 2007 #4 Skrevet 22. august 2007 TUSEN takk for kjemepflott svar..! *hjem og lage pai*
skrue Skrevet 23. august 2007 #6 Skrevet 23. august 2007 Minner meg på at jeg må lage laksepai (røkt laks eller ørret) med kantareller snart. Nam.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå