MarianneE Skrevet 20. august 2007 #1 Skrevet 20. august 2007 Er det noen som har en oppskrift på gode kjøttboller jeg kan lage til middag idag? Gjerne noen som er gode med tzatziki til...
Gjest Gjest Skrevet 20. august 2007 #2 Skrevet 20. august 2007 Hva med denne, kjøttboller av høne/kylling? Ingredienser: 1 kg rensket hønsekjøtt 25 g salt 25 g potetmel 200 g spekk 2 egg melk Malt muskatnøtt Stell høna, vann den ut og tørk den godt i et klede eller kjøkkenpapir. Du kan også bruke kylling i steden for høne. Skjær kjøttet fra benene og renskjær det. Pass på å fjerne alt av fett og hinner fra kjøttet. Mal kjøttet 4-5 ganger på kjøttkvern med potetmel og salt. Mal med spekket de to siste gangene. Halvpisk egg og ha dem i før du sper med melk. Lag teskjeboller av deigen, men husk å steke en prøvebolle først, og smak evt. til med salt og kanskje litt pepper. Bruk ben og avskjer til å lage kraft til saus om du vil. Oppskrift fra Farmors Oppskrifter - http://oppskrifter.net/index.php/honsekjottboller/
Gjest piaf Skrevet 20. august 2007 #3 Skrevet 20. august 2007 Her er en (litt omtrentlig) oppskrift på tyrkiske lammekjøttboller, som jeg la ut i middagstråden i går. Passer bra til tzatziki. 300 g lammekjøttdeig 1/4 rå løk, finhakket 2-3 fedd hvitløk, finhakket 1 bunt hakket bladpersille 1 bunt hakket dill 1-2 ts kanel 1 ts sterkt paprikapulver (eller vanlig + litt cayenne) 1 ts salt pepper noen (?) pinjekjerner 2-3 ss rosiner eller korinter, bløtt opp i litt varmt vann (kan sløyfes) 1 egg 2-3 ss potetmel hvetemel til "panering" olje til steking Bland sammen alle ingrediensene unntatt potetmel, rør så inn potetmel til farsen er passe fast. Varm oljen i en panne, rull kjøttboller og vend dem i mel før de går i pannen. Stekes ved middels varme til de yter passe motstand ved berøring, dvs er gjennomstekte.
MarianneE Skrevet 20. august 2007 Forfatter #4 Skrevet 20. august 2007 Den siste der hørtes god ut. Tusen takk.
Gjest Gjest Skrevet 20. august 2007 #5 Skrevet 20. august 2007 Nå er du sikkert ferdig med middagen, men her er ett forslag til : Kjøttdeig blandet sammen med hakket fersk basilikum, hvitløk og parmesan
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå