Lund Skrevet 13. august 2007 #1 Skrevet 13. august 2007 Jeg er så lei posesalat,kan noen gi meg tips til mange oppskrifter . Kunne tenkt meg lage salat
Høstjenta Skrevet 14. august 2007 #2 Skrevet 14. august 2007 Du kan lage salat av omtrent alt som finnes Jeg lager som regel av mine favoritt grønnsaker og frukt eller det som er kjøleskapet. Både med og uten kjøtt, kan ha i stekt kylling i biter, pepperonipølse, bogskinke av kalkun, pasta, egg, spekemat........you name it en bra nettside for søk på mat er art of taste og mat.no
Lund Skrevet 14. august 2007 Forfatter #3 Skrevet 14. august 2007 Du kan lage salat av omtrent alt som finnes Jeg lager som regel av mine favoritt grønnsaker og frukt eller det som er kjøleskapet. Både med og uten kjøtt, kan ha i stekt kylling i biter, pepperonipølse, bogskinke av kalkun, pasta, egg, spekemat........you name it en bra nettside for søk på mat er art of taste og mat.no Tusen takk,jøss kan jeg bruke frukt også
Latee Skrevet 14. august 2007 #4 Skrevet 14. august 2007 Jeg pleier å steke kylling i fajitakrydder og ha i sammen med salat, paprika, vårløk, pinjekjerner, agurk og halve druer. Kjempegodt! (ikke noe god med tomater though..) Ellers kan du ha nesten hva som helst oppi.
Høstjenta Skrevet 15. august 2007 #5 Skrevet 15. august 2007 Tusen takk,jøss kan jeg bruke frukt også Jeg bruker ofte eple i salater, kjempegodt og syrlig :-) Ellers er det forresten mange som bruker cottage cheese og nøtter til eller i salater (syns ikke selv det er noe særlig, men smaken er jo som kjent delt ) selv syns jeg sprøstekt bacon i biter er supert og knasende i salater, hi hi :-)
pulverheksa Skrevet 15. august 2007 #6 Skrevet 15. august 2007 En av mine sommerfavoritter, er gresk salat med nektariner i stedet for tomater. Det høres skikkelig søtt og klissete ut, men er nydelig til grillmat. Jeg bruker mye frukt til og i middagen(har blitt inspirert av asiatisk og midtøsten mat), jeg vet mange syns det er skikkelig ekkelt, men jeg bruker veldig lite salt når jeg lager mat og ved å balansere smaken ved hjelp av søtt, salt og syrlig i kombinasjon, kan jeg fint kutte ned på saltet. Siden også søtt og syrlig er smaksforsterkere slik som salt.
Gjest Elfrida Skrevet 15. august 2007 #7 Skrevet 15. august 2007 En salat som passer som tilbehør, og som jeg syns er veldig god, er følgende: blandet grønn salat (feks. rød ekeblad, rucola og en eller annen mild grønn salat), ristete pinjekjerner, sprø pære i skiver og tynne flak av parmesan eller annen fast smaksrik ost som pecorino el... Faktisk veldig godt - serveres med god olivenolje og balsamico ved siden av. En annen god salattilsetning er vannmelon og fetaost - veldig bra til sommermat og grilling.
HjerterDame Skrevet 15. august 2007 #8 Skrevet 15. august 2007 Jeg synes det er veldig godt med oster som chèvre eller gresk feta i, gjerne i stedet for kjøtt. Røde eller hvite bønner er også godt, særlig hvis du skal ha salaten som et eget måltid. Ellers kan du variere med å ha ulike urter eller pesto i dressingen.
Gjest Gjest Skrevet 15. august 2007 #9 Skrevet 15. august 2007 En av mine sommerfavoritter, er gresk salat med nektariner i stedet for tomater. Det høres skikkelig søtt og klissete ut, men er nydelig til grillmat. Jeg bruker mye frukt til og i middagen(har blitt inspirert av asiatisk og midtøsten mat), jeg vet mange syns det er skikkelig ekkelt, men jeg bruker veldig lite salt når jeg lager mat og ved å balansere smaken ved hjelp av søtt, salt og syrlig i kombinasjon, kan jeg fint kutte ned på saltet. Siden også søtt og syrlig er smaksforsterkere slik som salt. Det er sant - det har jeg også begynt å skjønne. Om man bruker presset sitron i dressingen (gjerne oljedressing med god extra virgin olivenolje og balsamicoeddik, og i tillegg f eks sennep og/eller pepper) blir smaken kjempegod til f eks salat med kylling eller laks. Bruker også sitron i endel supper og gryter (når maten er kokt ferdig), det får fram smaken uten at man trenger å salte noe særlig. Salting er også veldig vanesak - før spiste jeg endel posemat og tenkte ikke over at den var for salt, mens jeg nå synes det er altfor mye salt til at det blir godt... Her om dagen lagde vi forresten en dressing av creme fraiche, hakket dill, kjørvel, ketchup og pepper - den ble kjempegod og ganske "trygg" i smaken om man er vant til tousand island o.l. Det var kanskje litt off topic... Man kan ha alt mulig i salater, f eks løk (gjerne rødløk, pent og mildt), purre, blandet salat, finskåret gulrot, kål, urter, stekt, røkt, saltet kjøtt av ulike typer, poteter, linser, bønner osv. Ulike oster; terninger av Jarlsberg eller Norvegia, fetaost (veldig godt til kylling og røkelaks), chevre (litt mer markant smak), brie, mozarella... Men jeg anbefaler å prøve seg fram; ikke putte ALT i alle salater. Enkelt er gjerne godt, jeg har i hvert fall av og til brent meg på å blande for mange smaker uten å vite nok om hvordan de funker sammen.
Lund Skrevet 15. august 2007 Forfatter #10 Skrevet 15. august 2007 Tusen takk alle sammen for tipse :-D
øyenstikker Skrevet 15. august 2007 #11 Skrevet 15. august 2007 Jeg elsker å ha vannmelon i salaten min men så spiser jeg vannmelon til alt å da..hihi
Lund Skrevet 18. august 2007 Forfatter #12 Skrevet 18. august 2007 Jeg elsker å ha vannmelon i salaten min men så spiser jeg vannmelon til alt å da..hihi Skal prøve på det
Gjest vimselot Skrevet 19. august 2007 #13 Skrevet 19. august 2007 Du har fått mange råd her, men ingen har nevnt oliven i salaten... Til denne passer det ikke: Raspet kålrot Finskåret rødbeter (syltet) Ett - to fedd hvitløk Olivenolje
Lund Skrevet 19. august 2007 Forfatter #14 Skrevet 19. august 2007 Du har fått mange råd her, men ingen har nevnt oliven i salaten... Til denne passer det ikke: Raspet kålrot Finskåret rødbeter (syltet) Ett - to fedd hvitløk Olivenolje Tusen takk for tipse
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå