aimee Skrevet 8. august 2007 #1 Skrevet 8. august 2007 Inspirert av den deilige bacon- og grønnsakslasagnen til Piaf, kunne jeg tenke meg å samle de forskjellige oppskriftene der ute. Hvilken lasagne blir du aldri lei?
Lund Skrevet 10. august 2007 #2 Skrevet 10. august 2007 Lasagnette fra knorr er godt Bruker litt mer kjøtt deig til Den må dere prøve!
Amalie_85 Skrevet 10. august 2007 #3 Skrevet 10. august 2007 og ha i litt rømme, gulerøtter og litt piri piri, så er den perfekt syns jeg
Gjest Deception Skrevet 10. august 2007 #4 Skrevet 10. august 2007 Jeg er dårlig på oppskrifter, men i tomatsausen bruker jeg karbonadedeig, tomater på boks, gjerne litt ferske tomater i tillegg, løk, hvitløk, revne gulrøtter, kanskje litt sellerirot, noen ganger litt squash. Av krydder bruker jeg ikke så mye; salt, pepper, basilikum, og litt kanel. Jeg lager den hvite sausen uten smør, men tilsetter gjerne litt ost i stedet. På toppen bruker jeg oftest en miks av ulike oster; mozzarella og cheddar, og gjerne også litt finrevet parmesan.
Arkana Skrevet 10. august 2007 #5 Skrevet 10. august 2007 Jeg blir aldri lei av den vanlige lasagne bolognese. Jeg lager kjøttsaus ved å steke hakket løk og mye hakket hvitløk mykt (og gjerne også finhakket selleri). Tar ut og bruner kjøttdeig. Har tilbake løken og tilsetter en stor revet gulrot, en boks hakkede hermetiske tomater, noen spiseskjeer tomatpuré, litt sukker, salt, pepper, oregano, basilikum, timian, laurbærblad og litt vann. Dette lar jeg småkoke minst en halvtimes tid, gjerne lenger. Ostesausen lager jeg ved smelte et par spiseskjeer smør og røre inn et per spiseskjeer hvetemel. Så sper jeg med melk til en passe tykk saus og smaker til med salt, pepper og revet muskat. Lar småkoke et par minutter før jeg rører inn revet ost som får smelte. Kjøttsaus, lasagneplater og ostesaus legges lagvis i en ildfast form (ostesaus til slutt), drysser på mer revet ost (bruk den typen du liker, jeg foretrekker cheddar både i sausen og på toppen) og stek ved 200 grader i ca 30 minutter.
aimee Skrevet 12. august 2007 Forfatter #6 Skrevet 12. august 2007 Jeg er dårlig på oppskrifter, men i tomatsausen bruker jeg karbonadedeig, tomater på boks, gjerne litt ferske tomater i tillegg, løk, hvitløk, revne gulrøtter, kanskje litt sellerirot, noen ganger litt squash. Av krydder bruker jeg ikke så mye; salt, pepper, basilikum, og litt kanel. Jeg lager den hvite sausen uten smør, men tilsetter gjerne litt ost i stedet. På toppen bruker jeg oftest en miks av ulike oster; mozzarella og cheddar, og gjerne også litt finrevet parmesan. Kanel?? Den var ny for meg! Dette ser jo riktig så godt ut. Gleder meg til å prøve ut denne. Hva lager du den hvite sausen av, når du ikke bruker smør?
aimee Skrevet 12. august 2007 Forfatter #7 Skrevet 12. august 2007 Jeg blir aldri lei av den vanlige lasagne bolognese. Jeg lager kjøttsaus ved å steke hakket løk og mye hakket hvitløk mykt (og gjerne også finhakket selleri). Tar ut og bruner kjøttdeig. Har tilbake løken og tilsetter en stor revet gulrot, en boks hakkede hermetiske tomater, noen spiseskjeer tomatpuré, litt sukker, salt, pepper, oregano, basilikum, timian, laurbærblad og litt vann. Dette lar jeg småkoke minst en halvtimes tid, gjerne lenger. Ostesausen lager jeg ved smelte et par spiseskjeer smør og røre inn et per spiseskjeer hvetemel. Så sper jeg med melk til en passe tykk saus og smaker til med salt, pepper og revet muskat. Lar småkoke et par minutter før jeg rører inn revet ost som får smelte. Kjøttsaus, lasagneplater og ostesaus legges lagvis i en ildfast form (ostesaus til slutt), drysser på mer revet ost (bruk den typen du liker, jeg foretrekker cheddar både i sausen og på toppen) og stek ved 200 grader i ca 30 minutter. Her også var det mye spennende - takk!!
Amalie_85 Skrevet 12. august 2007 #8 Skrevet 12. august 2007 JEg har spist lasagne i dag selv om det "bare" var pakken med å tilsette kjøttdeig o.s.v var det bare sååååå god. søte kjæresten lagde til meg når jeg kom hjem fra jobb så kos vettu :rødme: måtte bare si det
Gjest Deception Skrevet 12. august 2007 #9 Skrevet 12. august 2007 Kanel?? Den var ny for meg! Dette ser jo riktig så godt ut. Gleder meg til å prøve ut denne. Hva lager du den hvite sausen av, når du ikke bruker smør? Jeg visper sammen kald melk og litt hvetemel, og gir det et oppkok. Deretter tilsetter jeg salt, pepper, og gjerne litt ost. Den blir mindre mektig på den måten, synes jeg.
aimee Skrevet 12. august 2007 Forfatter #10 Skrevet 12. august 2007 JEg har spist lasagne i dag selv om det "bare" var pakken med å tilsette kjøttdeig o.s.v var det bare sååååå god. søte kjæresten lagde til meg når jeg kom hjem fra jobb så kos vettu :rødme: måtte bare si det Hehe, ja Knorr sin lasagne er ikke så verst altså! Også smaker den kanskje ekstra godt når kjæresten har tilberedt den!
aimee Skrevet 12. august 2007 Forfatter #11 Skrevet 12. august 2007 Jeg visper sammen kald melk og litt hvetemel, og gir det et oppkok. Deretter tilsetter jeg salt, pepper, og gjerne litt ost. Den blir mindre mektig på den måten, synes jeg. God idè! Har jeg aldri tenkt på..
Amalie_85 Skrevet 12. august 2007 #12 Skrevet 12. august 2007 Hehe, ja Knorr sin lasagne er ikke så verst altså! Også smaker den kanskje ekstra godt når kjæresten har tilberedt den! Den smaker egentlig best når jeg har lagd den Men det var innmari kos at han hadde laga og det smakte kjempe godt. Men jeg gjør mer med den, han føger bare det på pakka han!
Lund Skrevet 16. august 2007 #13 Skrevet 16. august 2007 Jeg visper sammen kald melk og litt hvetemel, og gir det et oppkok. Deretter tilsetter jeg salt, pepper, og gjerne litt ost. Den blir mindre mektig på den måten, synes jeg. Takk for tipse
evilla Skrevet 17. august 2007 #15 Skrevet 17. august 2007 Jeg visper sammen kald melk og litt hvetemel, og gir det et oppkok. Deretter tilsetter jeg salt, pepper, og gjerne litt ost. Den blir mindre mektig på den måten, synes jeg. Ikke dumt...det skal jeg og prøve. Men blir den ikke litt tynn da? Eller blir den like tjukk som den vanlìge? Går det an å bruke skummet melk?
Scheherazade Skrevet 18. august 2007 #16 Skrevet 18. august 2007 Ikke dumt...det skal jeg og prøve. Men blir den ikke litt tynn da? Eller blir den like tjukk som den vanlìge? Går det an å bruke skummet melk? Jeg bruker iallfall skummet melk, og lager på noenlunde samme måte, dvs, jeg koker opp mesteparten av melken, rister sammen noen spiseskjeer mel og litt kald melk i et syltetøyglass, og siler i den varme melken, rører til det koker og tykner. Blir like tykk som vanlig, det avhenger jo bare at hvor mye mel man bruker. Forøvrig liker jeg godt bologneselasagne, men er også glad i lakselasagne: Lager tykk, hvit saus, tilsetter ost. Hakker masse vårløk, og/eller babyspinat og/eller purreløk. Skjærer halvtinte laksefileter i tynne skiver, en filet i cirka tre-fire skiver. Legger deretter lagvis saus, laks, lasagneplater og grønt i en form, ost på toppen. Stekes i cirka 25 minutter på 200 grader (bruker lasagneplater som bare trenger 20 min)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå