Gå til innhold

Spennende frokostmatpakke til bhg


Anbefalte innlegg

Skrevet

Heisann.

Noen tips til å gjøre frokostmatpakka i bhg mer spennende?

Tips til frokost (annet enn brød, boller, rundstykker)

Og tips til "tilbehør"? (her har jeg kjørt meg fast i youghurt, banan og druer)

Nå er vel egentlig ikke 2,5- og 1-åringen så veldig stor på kravene enda da, men alikevell...

(og alt må kunne gjøres ferdig kvelden i forveien)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Som du selv sier så er det kansje vanskelig å gjøre noe veldig ekstra ut av matpakka til en 1åring og 2,5åring.

yoghurt, frukt eller grønsaker som du vet de liker er jo flott. finnes mye mer enn banan og druer.

brød kan byttes ut med knekkebrød, hva med polarbrød osv?

Varier pålegget, ha på agurk og paprika osv osv. Men som sagt, ikke ale barn i så liten alder som bryr seg så mye om hvor "flott" matpakka er.... s lenge de liker det som er der ;)

Skrevet
finnes mye mer enn banan og druer.

Et av problemene - jeg husker ikke noe annet som er "passe" frukt å ha med.

Eple blir jo brunt.

Det samme med pære?

Og der stopper min "fantasi"

(gleder meg til jul og mandarin-sesongen)

Skrevet

Det går an å pensle eplebitene med sitronsaft (holder med sånn på flaske), så blir de ikke brune. Evt om barnehagepersonalet kan dele dem opp. Hva med gulrøtter, kålrot osv (skal innrømme at jeg ikke har peiling på småbarn)?

Ellers går det kanskje an å av og til ha noe pastasalat, helst fullkornspasta. Igjen - jeg aner ikke hva barn kan eller vil spise....

Skrevet

pastaskruer, agurkbiter, kjeks, knekkebrød, restene fra middagen dagen før, vinerbrød, bolle, rundstykke med sirup er bare noe av det jeg så til frokost i barnehagen i dag ;)

Skrevet

Gulerøtter og kålrot kan legges i gladpack, så holder det seg friskt. Jordbær og bringebær trenger ikke deles i biter. Banan er godt på skiven.

Kapteinkjeks med ost på? Kornmo med ost? (I tillegg til brødskiven) Godt brød med ekstra godt pålegg?

Skrevet

Nå får du kjøpt egne åpne/lukkeposer for å legge frukt i så det ikke blir brunt! Vet ikke hva de heter, men vet at det er noen som har brukt det i bhg hvor jeg jobber.

Prøv deg frem med litt forskjellig i matpakken: godt brød med ost, skinke, røkelaks ol pyntet med agurk, paprika.

Kjeks, oppdelt frukt, rosiner, svisker, aprikos, youghurt meg musli...det er bare fantasien som setter en stopper. ;)

Skrevet

Tusen takk for svar.

Hjelper meg med å sette fantasien litt mer i sving i allefall

Skrevet
Nå er vel egentlig ikke 2,5- og 1-åringen så veldig stor på kravene enda da, men alikevell...

Hvis de spiser godt ved brødmåltider, ville jeg gitt dem varianter av det til barnehagefrokost, med godt pålegg og noen biter frukt/grønnsaker/cherrytomater eller lignende ved siden av. Og så heller gitt andre alternativer til lunsj, hvis ikke lunsjen i barnehagen er smøremåltid med brød. Å kunne spise "bare brød" synes jeg er verdifullt, selvsagt ikke til 3-4 måltider om dagen. Men til ett :)

Skrevet

Lunch har de som smøremåltid i barnehagen, og det går der hovedsaklig i brød og rundstykker ved "spesielle anledninger".

De spiser jo også "bare brød" til kveldsmat, så derfor tenkte jeg at det var greit å kunne variere frokosten litt (med frukt osv i tillegg i hovedsak, men også med "annen type frokost" enn den vanlige brødskiva)

Takker for svar

Gjest Gjest_Christine_*
Skrevet

Mange gode forslag her, og jeg bruker mange av de. Jeg bruker også: pizzasnurrer, grove pannekaker, grove vafler (de er fine og steke og fryse ned for så å ta opp en og en), matmuffins (muffins med skinke og paprikabiter), ostehorn, pasta salater...det var det jeg kom på i skrivende stund. :)

Skrevet

Grove havrekjeks

Blomkål

Musli til å ha i youghurten

Rett i koppen-suppe

Skrevet

Jeg synes det var mange gode tips her. Men når dte kommer til rettikoppensuppe etc så opplever jeg ofte barnehagens begrensninger i form av for mye administrasjon og spesielle ting som litt ekstra godfrukt skaper misunnelse hos de andre og dermed blir liggende i matpakken. Vi har derfor holdt oss til greie skiver med greit pålegg som leverpostei, danskesalami og parmaskinke også klasker vi til med omeletter og frukt hjemme.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...