Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg er så lei av at jeg kjøper de samme grønnsakene støtt og stadig, så i går kom jeg hjem med en bunt neper av alle ting - og oppdaget at ikke én eneste av kokebøkene mine har oppskrifter med neper i. Noen som har tips til hva jeg kan bruke dem til? (NB: jeg er vegetarianer, så kjøtt- og fiskeretter utgår).

Skrevet

I gryteretter (jeg synes neper er godt i tagine eller couscousretter), dampet eller glasert som tilbehør til annen middag (gjerne sammen med f.eks. gulrøtter), rå i salater, foliebakt sammen med andre grønnsaker og et godt stykke fisk (hvis du spiser det).

Skrevet

Har lenge tenkt å forsøke en tyrkisk rett med det morsomme navnet turlu turlu, som blant annet inneholder neper. Eksempel på oppskrift her - det blir litt ratatouille-aktig, og egner seg godt som selvstendig vegetarisk rett.

Gjest Gjest
Skrevet

Jeg tipper neper er godt i grønnsakssuppe. Og ovnsbakt; honningglaserte, f eks, eller sammen med løk og gulrøtter.

Skrevet

Jeg har aldri glassert grønnsaker før. Hvordan gjør jeg det?

Skrevet

Synes kokte nypoteter med skallet på, kokte gulrøtter og kokte neper bare servert med en klatt smør, havsalt og nykvernet pepper er nydelig sommermat. Smøret kan byttes ut med margarin for deg som er vegetarianer.

Skrevet

Neper er ABSOLUTT best å spise rå som epler! :sikle: Ellers er de et must i en rotgrønnsakssuppe!

Synes også Elbereth er inne på noe, skal jeg absolutt prøve!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...