Gjest Frk Åberg Skrevet 23. juli 2007 #1 Skrevet 23. juli 2007 Jeg har en kasse med jordbær som jeg skal lage rørt syltetøy av. Dette skal igjen fryses ned i små porsjoner. Jeg lurer på hvordan forholdene mellom bær, Certo og sukker skal være. Jeg antar at sukkeret i syltetøy som skal fryses, kun har noe å si på smaken, og ikke for hvor godt det konserveres? Har også hørt noe om at for mye Certo kan gjøre at det smaker rart. Er det rett og slett så enkelt at jeg bare moser og rører bærene sammen, smaker til med så mye sukker jeg ønsker, og drysser litt Certo i?
Elbereth Skrevet 23. juli 2007 #2 Skrevet 23. juli 2007 Certo må røres i sammen med sukkeret. Det står blandingsforhold på certoposen. Jeg pleier å bruke ca halv dose certo og noe mindre sukker enn det er anbefalt.
Cilla Skrevet 23. juli 2007 #3 Skrevet 23. juli 2007 Blandingsforholdet er slik 2 kg bær 1/2 kg sukker 1 pose certo frysepulver Jeg bruker å redusere sukkermengden noe og har hatt i nesten 2,5 kg bær per certopose.
-Simba- Skrevet 23. juli 2007 #4 Skrevet 23. juli 2007 Jeg byttet ut halvparten av sukkeret med fruktose (ikke i tilsvarende mengde..), har fått enormt med skryt for syltetøyet jeg laget!
Gjest Frk Åberg Skrevet 23. juli 2007 #5 Skrevet 23. juli 2007 Takk. Kjøpte nå frysepulver, da jeg fant ut at det var syltepulver jeg hadde kjøpt først. I frysepulver er det ikke noe konserveringsmidler heller. Der står det at man burde ha min 100g sukker ved rørt syltetøy.
Gjest Frk Åberg Skrevet 24. juli 2007 #6 Skrevet 24. juli 2007 Da ble det rørt syltetøy på meg i går. Brukte 100 g sukker på 2 kilo bær, og jeg ville ikke hatt noe mer enn det. Det ble godt, og ikke alt for søtt.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå