Gå til innhold

Fiskesaus


Anbefalte innlegg

Gjest Change
Skrevet

Jeg har lenge hatt lyst å prøve denne fiskesausen(Nam Pla(?)) som jeg ser i invandrer butikker,men vet ikke helt hvordan jeg skal bruke den. Noen som aner?

Blir veldig glad for oppskrifter som inneholder fiskesaus!! :D

Change

Skrevet

Nam Pla er et must i et vietnamesisk kjøkken. Bruker det bla til karri retter og mye annet.

Gjest gjest1
Skrevet

Den er ganske sterk og salt. Lukter verre enn den smaker.

Jeg bruker den til å salte maten. Særlig i wok retter og karriretter.

Du bør prøve deg litt frem, siden det første gangen er litt særegen smak.

Jeg pleier å bruke ca en spiseskje når jeg lager wok til to.

Gjest Change
Skrevet

Tusen takk for svar!

Den er salt? Kan jeg erstatte soyasaus med den? Er veldig glad i wok,men bruker stort sett soyasaus. Tror jeg skal prøve meg med curry paste og fiskesaus...Tror dere det blir bra?

Det er jo fisk(?) ikke sant? Kan jeg da bruke svin- eller kyllingkjøtt?

Hva pleier dere forresten å woke? Jeg har hengt meg litt opp i minimais,bambusskudd,champignon og paprika...Det er jo godt,men hva mer kan jeg woke?

Er forresten veldig glad i søt chilisaus,det er namenam når jeg woker kylling :D

Change

Gjest gjest1
Skrevet

Jeg bruker det istedet for soyasaus, men mindre mengde. Siden den smaker mer(myemer)

Jeg woker det jeg har.

Løk

sjampinjong

hodekål/ kinakål

bønnespirer

paprika

gulrot

squash

ananas

babymais ++++

Ikke alt samtidig da det blir litt voldsomt.

I tillegg bruker jeg av og til fisk eller kjøtt.

Bruker å lage saus av Soyasaus eller fiskesaus og saften av 1-2 appelsiner og litt vann. Litt revet ingefær hakket chili og hakkethvitløk.

Skrevet

Jeg synes brokkoli er kjempegodt i wok!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...