Gjest Gjest Skrevet 18. juli 2007 #1 Skrevet 18. juli 2007 Er på slankern og lurer på om dere har en enkel og lett variant til saus som tilbehør til laks. (skal ovnsbake laksen og ha pasta til) Håper på raskt svar da dette er min middag i dag.
Gravenstein Skrevet 18. juli 2007 #3 Skrevet 18. juli 2007 Litt lettrømme eller kesam? Det er jo kjempegodt. Hvis du ovnsbaker laksen med f.eks gulrøtter og purre og litt olje får du en kjempegod kraft du kan bruke som saus - eller basis for saus.
Bokormen Skrevet 18. juli 2007 #4 Skrevet 18. juli 2007 Lettrømme eller kesam, som nevnt over, men tilsatt litt salt, pepper, bittelitt sukker og sitronsaft. Gjerne hvitløk også.... mmmm :D
Gjest Gjest_pulverheksa_* Skrevet 18. juli 2007 #5 Skrevet 18. juli 2007 Jeg bruker å lage en enkel sennepsaus som er utrolig god til laks. Jeg marinerer laksen og ovnsbaker laksen med sausen på. 2 ss grov sennep, eller annen sennep du liker 1 ss soyasaus 1/2 ts sesamolje 1/2 ts honning Bland alt sammen, og mariner fisken, eller bare smør det på fisken like før den skal i ovnen.
Gjest Gjest Skrevet 18. juli 2007 #6 Skrevet 18. juli 2007 Lettrømme eller kesam, som nevnt over, men tilsatt litt salt, pepper, bittelitt sukker og sitronsaft. Gjerne hvitløk også.... mmmm :D Skal denne varmes eller skal man bare ha oppi rå hvitløk i rømmen?
Bokormen Skrevet 18. juli 2007 #7 Skrevet 18. juli 2007 Skal denne varmes eller skal man bare ha oppi rå hvitløk i rømmen? Rå, ja Trenger ikke stort, kanskje 1 -2 fedd til en putt lettrømme. Jeg pleier å finhakke, men går fint å presse og.
Gjest Tigerjente Skrevet 18. juli 2007 #8 Skrevet 18. juli 2007 Jeg bruker å lage en enkel sennepsaus som er utrolig god til laks. Jeg marinerer laksen og ovnsbaker laksen med sausen på. 2 ss grov sennep, eller annen sennep du liker 1 ss soyasaus 1/2 ts sesamolje 1/2 ts honning Bland alt sammen, og mariner fisken, eller bare smør det på fisken like før den skal i ovnen. Jeg også marinerer laksen med sennepssaus, men jeg bruker fersk dill i sennep, sitron og matolje-blanding.
Gjest Huldali Skrevet 18. juli 2007 #9 Skrevet 18. juli 2007 Kesam med sylteagurk syns jeg er veldig godt til fisk: Kesam mager Sylteagurk i biter Bland inn litt av saften som agurkene ligger i samt salt og pepper etter smak. Eller taziki er jo også veldig godt! Kesam mager En halv eller hel agurk, skjær av skallet riv agurken på den grove siden av rivgjernet, press ut vannet og ha i kesamen. Saften av en halv sitron, eller sitrondråper. 1-2 fedd hvitløk Salt og pepper etter smak og behag.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå