Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg synes nesten alltid at kyllingfileet min blir på den tørre siden selv om jeg marinerer og ikke steker for lenge (prøver å steke akkurat passe). Så hva gjør jeg feil mon tro?

Ønsker oppskriften på å få til den perfekte kyllingfilet, takk! :)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Brun den bare litt i panna og hiv den inn ovnen en ti minutters tid ved 200 grader :tommel: Jeg får alltid saftig filet med den metoden :)

Skrevet

Jeg bruner den litt i stekepanna, så setter jeg den i microovnen på full effekt i ca 2 minutter.

Gjest Leiababe
Skrevet

Jeg bruker samme metode som Alyx, og den blir alltid perfekt:) Litt i panna først for å få den fine fargen, så 10-12 min i ovnen etterpå.

Skrevet

Samme metoden på meg også. Man kan også bruke for eksempel ananas i marinaden, det bryter ned noe av ensymene og gir ekstra mørhet. Det er andre ting som gjør dette også men jeg husker ikke helt hva i farta.

Skrevet
Samme metoden på meg også. Man kan også bruke for eksempel ananas i marinaden, det bryter ned noe av ensymene og gir ekstra mørhet. Det er andre ting som gjør dette også men jeg husker ikke helt hva i farta.

Kiwi, kefir og rødvin har samme effekt.

Brun filetene på sterk varme i stekepannen, skru ned varmen, legg på lokk og la de ettersteke på svak varme til de er gjennomstekt - da blir de møre og gode.

Skrevet

Takk for tips.

Skal prøve panne først og ovn etterpå, det høres lurt ut.

Mange mener jo kyllingfilet skal være tørt og liker det sånn, men jeg er ikke helt av den oppfatningen.

Skrevet

Jeg strimler kjøttet først, og steker på middels varme i melange.

Mye kjappere, og saftig og godt :)

Skrevet

Marinade, raskt på sterk varme og så får den kose seg litt på lavere varme, gjerne under lokk.

Men ofte snurrer jeg baconskiver rundt og steker i stekeovn, da blir det veldig saftig...

Gjest Blondie65
Skrevet
Marinade, raskt på sterk varme og så får den kose seg litt på lavere varme, gjerne under lokk.

Men ofte snurrer jeg baconskiver rundt og steker i stekeovn, da blir det veldig saftig...

Eller seranoskinke / annen spekeskinke og krydret ost inni ...

(og der var det helt plutselig klart hva som er dagens middag ...)

Skrevet

Mitt beste tups for å få saftig kylling er å velge lår i stedet for bryst, ;) og marinere i sitron og hvitløk. Evt steke kyllingbryst med skinn (mener Stange har dette, eller man kan kjøpe hel kylling og bene ut selv).

Skrevet

Ble sulten jeg...

Og det er en halvtime sien jeg var ferdig med middagen, så jeg burde jo ikke være logisk sett sulten, men kylling.....

Skrevet

Bruk lokk på stekepanna og ikke for sterk varme, ta deg tid til å la den godgjøre seg.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...