Gjest Sydney Skrevet 16. juli 2007 #1 Skrevet 16. juli 2007 Jeg er veldig glad i potetstappe med smør og matfløte. Det er jo ikke spesielt lurt med for mye smør og fløte så jeg håper på tips til å lage stappa litt sunnere.
Gjest Pax Skrevet 16. juli 2007 #2 Skrevet 16. juli 2007 (endret) Vegan: Kok poteter. Ta vare på vannet. Mos poteter. Tilsett vann og en ss margarin. Tilsett muskatt, persille, gressløk, dill, eller lignende, og salt. Du trenger ikke skrelle potetene, mesteparten av næringsinnholdet sitter i skallet. Endret 16. juli 2007 av Pax
Gjest Gjest Skrevet 16. juli 2007 #3 Skrevet 16. juli 2007 Bruker stort sett en likndende som Pax, men med olje i stedet for margarin. Bruker du kaldpresset rapsolje så får du i deg litt sunne fetsyrer i samme slengen, og det skader ikke Er også godt å tømme olje over stappen ved servering, og så saltet over der. Kjenner saltsmaken bedre da, og det minner visst om smeltet smør
melloz Skrevet 16. juli 2007 #4 Skrevet 16. juli 2007 Jeg lager den med ekstra lett melk, og det blir godt når man har mye urter og hvitløk også oppi.
Gjest Pax Skrevet 16. juli 2007 #5 Skrevet 16. juli 2007 Jeg synes ikke det er smak i olje, foretrekker derfor (vegetabilsk) margarin. Men det er litt herdet fett i den, så det er helt klart sunnere med olje.
Gjest Pax Skrevet 16. juli 2007 #6 Skrevet 16. juli 2007 (endret) Vårløk eller purre oppi er godt. Soltørkede tomater også. Endret 16. juli 2007 av Pax
Gjest Gjest Skrevet 16. juli 2007 #7 Skrevet 16. juli 2007 Jeg synes ikke det er smak i olje, foretrekker derfor (vegetabilsk) margarin. Men det er litt herdet fett i den, så det er helt klart sunnere med olje. Prøv den kaldpressede rapsoljen til odelia eller hva det nå er. Frostet flaske, ca 50 kr for en halv liter. Utrolig god smak. Krydre med litt helios eller plantaforce buljong (helsekosten, får ut fra at du er innom der iblandt når du fikk tak i rent vegetabilsk margarin), og det blir god smak
Toro Skrevet 16. juli 2007 #9 Skrevet 16. juli 2007 Vegan: Kok poteter. Ta vare på vannet. Mos poteter. Tilsett vann og en ss margarin. Tilsett muskatt, persille, gressløk, dill, eller lignende, og salt. Du trenger ikke skrelle potetene, mesteparten av næringsinnholdet sitter i skallet. Du mener vel like under skallet Pax. Jeg er av de som sverger til smør og melk for å få rett konsistens på potetmosen. Men jeg bruker å ha noen fedd hvitløk i, som kokes sammen med potetene for å gi god smak.
Gjest Pax Skrevet 16. juli 2007 #10 Skrevet 16. juli 2007 Kan godt stemme det, men jeg har lest/hørt what ever at det er hele skallet.
Gjest Gjest Skrevet 16. juli 2007 #11 Skrevet 16. juli 2007 Blir man en god lyriker av å spise poetstappe?
Gjest vimselot Skrevet 16. juli 2007 #12 Skrevet 16. juli 2007 Helt hjemmelaget eller halvt?... Muskat har jeg ikke sansen for, mer for gressløk. Som regel om jeg laget hjemmelaget potetmos, så har jeg noen poteter fra gårsdagen, eller motsatt....
Gjest Gjest Skrevet 17. juli 2007 #13 Skrevet 17. juli 2007 Så lenge du ikke lager den av levninger etter Shakespeare og T. S. Eliot burde den bli forholdsvis sunn..
Fakse Skrevet 17. juli 2007 #14 Skrevet 17. juli 2007 Det er også godt med sennep i potetstappe. Jeg har helst i grov sennep, synes det blir så bra med de hele kornene
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå