Gå til innhold

Cantucini


Krista83

Anbefalte innlegg

Hei min mor har nylig vært i Italia og spist cantucini og syntes dette var svært godt.

Noen som har oppskrift på dette??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

CANTUCCINI MANDORLE

Dette er den mest klassiske, med mandler. Her hjemme kalles de ofte feilaktig for biscotti (biscotti betyr kjeks, slik at det kan være hvilken som helst kjeks). I Italia lages de også med f.eks. sjokolade, pistasj, appelsin. Men den med mandler er mest vanlig.

· 400 gr. hvetemel

· 250 gr sukker

· 150 gr mandler

· 3 egg

· 3 eggeplommer

· 2,5 bakepulver

· 1 ts vaniljesukker

· noen dråper appelsinessens (kan sløyfes)

· en knivsodd salt

· Pisk sammen 2 egg, 3 eggeplommer og sukker.

· Når eggedosisen er ferdig; sikt i mel, bakepulver, salt, vanilje og evt appelsinessens.

· Rist mandlene lett i stekepanna, avkjøl og ha dem i røren.

· Form små brød, ca 4-5 cm brede og 1-2 cm høye

· Legg på smurt stekeplate, med god avstand

· Pensle med det siste egget

· Stek i ovn ca 170-180 grader i 15 minutter

· Ta ut av ovnen og skjær brødene i skiver på skrå

· Sett inn i ovnen på nytt i ca 10 minutter

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...