Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Får svigerforedrene på besøk i helgen, og er vel pent nødt til å lage en middag :)

Noen som har noen ideer om hva jeg kan lage som kan imponere?

Erfaringer anyone??

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg synes du skal lage noe du har laget mange ganger før, slik at du vet det blir vellykket. Jeg ville ikke prøvd meg på noe nytt og avansert. Hadde det vært meg, hadde jeg gått for (vegan)lasanje.

Gjest Gjest
Skrevet

Jeg hadde nok gått for moussaka. Enkelt å lage i stand på forhånd og velutprøvd her i huset.

Skrevet
Jeg synes du skal lage noe du har laget mange ganger før, slik at du vet det blir vellykket. Jeg ville ikke prøvd meg på noe nytt og avansert.

Slik ville jeg også tenkt. Og hvis jeg allikevel hadde hatt lyst til å prøve meg på noe nytt og avansert, ville jeg testet det ut på forhånd. :)

Gjest Gjest
Skrevet

Lag noe du er allerede flink til, men lag "luksusutgaven" med ekstra gode råvarer :)

Skrevet

Jeg ville også tatt hensyn til hvaslags mat svigerforeldrene dine liker selv, dvs. hva du får servert hos dem. Ikke at du trenger/bør servere akkurat det samme, men hvis de feks er veldig tradisjonelle i matveien er det kanskje greit å kjøre litt safe.

Ellers veldig enig i at det beste er å lage noe du vet du kan. :)

Gjest Gjest
Skrevet
Jeg ville også tatt hensyn til hvaslags mat svigerforeldrene dine liker selv, dvs. hva du får servert hos dem. Ikke at du trenger/bør servere akkurat det samme, men hvis de feks er veldig tradisjonelle i matveien er det kanskje greit å kjøre litt safe.

Ellers veldig enig i at det beste er å lage noe du vet du kan. :)

Enig! Jeg har blitt ganske god til å lage mat etter hvert, med flere småeksotiske spesialiteter - men med en svigerfar som ikke tåler krydret mat og til og med reagerer med dårlig mage på løk i kjøttkaker, ville jeg måttet safe endel om de ble invitert på middag... Og det er ok, det, men med andre ord ville jeg ikke akkurat briljert med kunnskapene mine den dagen. Men det er jo forskjell på svigerfamilie, noen er vel mindre kresne enn mine :ler:

Tenk noe du kan, med gode råvarer, og kanskje treretters? En lett suppe til forrett (kanskje kald nå om sommern, gazpacho om de liker sånt) og noe enkelt, gjerne frisk frukt og bær til dessert...

Skrevet

Mange gode råd her :)

Tenkte kanskje kylling med spansk serrano rundt, gratinert med parmesan ost i ovn. Men hva skal man servere til? Litt kjedelig med bare pasta...

Skrevet (endret)

H

Endret av Kosemose
Skrevet
Mange gode råd her :)

Tenkte kanskje kylling med spansk serrano rundt, gratinert med parmesan ost i ovn. Men hva skal man servere til? Litt kjedelig med bare pasta...

Høres veldig godt ut. Siden det er en ganske mektig rett ville jeg hatt noe lett og friskt, som f.eks. grønn salat eller tomatsalat.

Skrevet

Salat er nok ikke dumt!!

Men - bada, hva kan jeg slenge i en tomatsalt forutenom tomater??

Skrevet (endret)
Salat er nok ikke dumt!!

Men - bada, hva kan jeg slenge i en tomatsalt forutenom tomater??

Litt hakket vårløk, rødløk eller annen mild løk, samt en dressing av god eddik, olivenolje, salt og pepper. Det er nok, synes jeg i hvertfall. Jeg elsker tomatsalat! :)

Edit: og så kan du ha på masse friske urter! (basilikum, persille, oregano e.l.)

Endret av bada
Skrevet

Jeg har svigers på besøk nå...de skal være i ti dager :sjokkert: og de er VELDIG tradisjonelle i matveien. Så eg pleier alltid servere de noe de ikke spiser til hverdags. Svigerfar elsker allslags mat og spiser MYE. Svigermor er litt mer forsiktig, men prøver alltid. Så denne gang har de blant anna fått, blåskjell, hjemmelaget fish&chips, reinbuljong, thaicurry, pizza med div topping, grillet scampi og imorgen satser eg på hvalbiff.

Skrevet
Tenkte kanskje kylling med spansk serrano rundt, gratinert med parmesan ost i ovn. Men hva skal man servere til? Litt kjedelig med bare pasta...

Jeg laget en liknende rett i forrige uke som jeg gjerne anbefaler - kyllingfilet med chèvre og bacon. Grei fordi du får både kjøtt, "saus" og grønnsaker i ett, og den lager seg selv i ovnen mens du slapper av i 40 min. ;)

Jeg brukte salvie og sitrontimian fordi det er de friske urtene jeg har ute som passet best - det ble veldig godt. I tillegg til squashen og tomatene fra formen kan det være godt med en enkel grønn salat og godt brød ved siden av, eller aspargesbønner hvis dere liker det (det skal jeg ha neste gang :) ).

Skrevet
Jeg laget en liknende rett i forrige uke som jeg gjerne anbefaler - kyllingfilet med chèvre og bacon. Grei fordi du får både kjøtt, "saus" og grønnsaker i ett, og den lager seg selv i ovnen mens du slapper av i 40 min. ;)

Jeg brukte salvie og sitrontimian fordi det er de friske urtene jeg har ute som passet best - det ble veldig godt. I tillegg til squashen og tomatene fra formen kan det være godt med en enkel grønn salat og godt brød ved siden av, eller aspargesbønner hvis dere liker det (det skal jeg ha neste gang :) ).

Å jamm, vann i munnen :)

Men har kommet fra til dette nå tror jeg...

Kyllingen som beskrevet over, hjemmelaget focaccia, fersk pasta med pesto og tomatsalaten til bada!!

Får satse på at det faller i smak!

Skrevet
Å jamm, vann i munnen :)

Men har kommet fra til dette nå tror jeg...

Kyllingen som beskrevet over, hjemmelaget focaccia, fersk pasta med pesto og tomatsalaten til bada!!

Får satse på at det faller i smak!

Det høres veldig godt ut! :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...