Gå til innhold

Basiskrydder


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg tenker på krydde man bare MÅ ha på krydderhylla på kjøkkenet. Det som passer til det meste. Hva trenger jeg? Hva er dere avhengig av å ha tilgjengelig?

Videoannonse
Annonse
Gjest Gjest
Skrevet

Salt og pepper er det eneste jeg bruker til omtrent all mat.

Ellers må jeg ha blant annet:

Hvit pepper

Muskatnøtter, hele eller revet

Ingefær, fersk og/eller malt

Kardemomme (bruker ikke så ofte, baker f eks lite)

Rosmarin

Timian

Oregano?

Chilipulver, paprikapulver

Karri

Safran eller gurkemeie

Laubærblader

Malt koriander (og gjerne frisk)

Spisskummen, ikke minst!

Annet kjekt å ha: nellikspiker, sennepsfrø, løkfrø

Forslag til friske urter: bladpersille, timian, basilikum, estragon, oregano, dill og rosmarin. Har ikke alle selv, men om man har hage eller bra utvalg i butikken...

Hvitløk

Frisk chili

Gjest Gjest
Skrevet

Curry, paprika, muskat, oregano, basilikum, timian, chili, gurkemeie, karve, sennepsfrø og pepper. Det er de jeg virkelig ikke kan greie meg uten!

Skrevet

Pepper på kvern, godt salt, a la Maldon, karri, kardemomme, gurkemeie, oregano, estragon, karve, kanel er de jeg må ha.

Skrevet

Det jeg bruker mest er:

Grovmalt pepper

Kardemomme

Kanel

Piripiri (evt, chilipepper)

Oregano

Basilikum

Estragon

Timian

Hot beauty spice

Karri

Et eller annet grillkrydder er også greit å ha.

Gjest Tweek
Skrevet

Jeg har salt, allround krydder, kanel og dolly pizza pizza krydder. Bruker nesten aldri krydder uansett, men sort pepper er godt og det kommer jeg til å kjøpe den dagen jeg trenger det. Ellers så pleier jeg alltid å kjøpe etter behov og hvis det er noe jeg trenger for engang så prøver jeg å se etter porsjonsposer.

Skrevet

Utenom salt og pepper så bruker jeg mye:

gressløk

oregano

paprika

chilipepper

cayennepepper

karri

Skrevet

salt, pepper, hvitløkskrydder, piffikrydder, paprikakrydder, og aromat er vel det som blr mest brukt når jeg lager mat

Skrevet

Jeg har jo masse, men strengt tatt bruker jeg bare disse:

Salt (kvern)

Pepper (kvern)

Persille (alltid til fisk nemlig)

Oregano

Basilikum

Gressløk

Kanel

Gurkemeie

Hvitløkspepper

Pommes frites krydder

Skrevet

Jeg har alt for mye krydder, men det jeg bruker mest er:

Pepper på kvern

Salt

Paprikapulver

Mexicansk chilipulver (fantastisk til det meste som trenger en piff!)

Karri

Kanel

Oregano

Basilikum

Rosmarin

Sitronpepper

Timian

Jeg foretrekker fersk hvitløk, men hvitløkspulver er godt å ha i tilfelle det er tomt.

Skrevet

Krydder jeg bruker mest er:

Salt og Pepper (på kvern)

spiskumm

chili

oregano

basilikum

kardemomme (men det er mest til baking)

paprika

karri

og hoff pommes frittes krydder....

Skrevet (endret)

De jeg ha i huset er:

Kajennepepper

Hot Madras Curry

Timian

Sort pepper

Kanel

Malt muskatnøtt

Ingefær

Brukes ofte:

Oregano

Basilikum

Rosmarin

Koriander

Spisskummen

Laurbærblader

Salt (helst havsalt)

Greit å ha:

Kardemomme

Paprika

Allehånde

Muskattblomst (malt)

Gurkemeie

Safran

Endret av Latee
Skrevet

I tillegg til salt (både bordsalt og havsalt) og pepper bruker vi endel:

oregano

karri

rosmarin

hitløkpulver

muskat

laubærblad

paprikapulver

grillkrydder

kanel

kardemomme

Har i tillegg fersk basilikum og timian

Skrevet (endret)

Pepper (kvern)

Havsalt

Muskatt (hel)

Chilli (kvern)

Laurbærblad

Forest blend (krydderblanding, kvern)

Dill

Persille

Gressløk

Endret av Pax

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...