Gjest blondie:s Skrevet 3. juli 2007 #1 Skrevet 3. juli 2007 Huff, jeg må være skikkelig blond. men jeg skjønner ikke hva jeg skal gjøre. har tenkt å følge denne oppskriften http://www.vg.no/matogdrikke/matguiden/index.hbs?o=1092 og jeg skønner ikke, Del hvitløken på midten og fres den i smør sammen med linsene et par minutter. Hell på buljongterningene utrørt i vann. Tilsett gulrotterningene. Legg i laurbærbladet. Kok linsene til de er møre, 15-20 minutter. Smak til med salt, pepper skal jeg altså ta i alt det der og så koke de..? eller .. hæ? :S
Gjest Gjest_blondie_* Skrevet 3. juli 2007 #3 Skrevet 3. juli 2007 vet noen om forskjellen mellom røde og grønne linser? hmm..
Gjest bada Skrevet 3. juli 2007 #4 Skrevet 3. juli 2007 vet noen om forskjellen mellom røde og grønne linser? hmm.. Jeg synes ikke det er en kjempeforskjell mellom røde linser og grønne linser av den blekgrønne, flate typen (bortsett fra at jeg synes at røde linser smaker litt bedre). Begge typene koker lett i stykker, og passer godt som en slags jevning i suppe, eller i indiske retter hvor det er meningen at de skal koke i stykker. Grønne linser fra Puy eller Berry derimot (som er rundere og har en mørk, mer blågrønn farge) holder fasongen mye bedre når de blir kokt, og de har en mer uttalt smak enn blekgrønne linser. Jeg vil tro at Puy- eller Berry-linser passer best til retten du linket til.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå