Gå til innhold

grønne linser


Anbefalte innlegg

Gjest blondie:s
Skrevet

Huff, jeg må være skikkelig blond. men jeg skjønner ikke hva jeg skal gjøre.

har tenkt å følge denne oppskriften http://www.vg.no/matogdrikke/matguiden/index.hbs?o=1092 og jeg skønner ikke,

Del hvitløken på midten og fres den i smør sammen med linsene et par minutter. Hell på buljongterningene utrørt i vann. Tilsett gulrotterningene. Legg i laurbærbladet. Kok linsene til de er møre, 15-20 minutter. Smak til med salt, pepper

skal jeg altså ta i alt det der og så koke de..? eller .. hæ? :S :(

Videoannonse
Annonse
Gjest blondie:s
Skrevet

jeg ble klok på det til slutt. =P

Gjest Gjest_blondie_*
Skrevet

vet noen om forskjellen mellom røde og grønne linser? hmm..

Skrevet
vet noen om forskjellen mellom røde og grønne linser? hmm..

Jeg synes ikke det er en kjempeforskjell mellom røde linser og grønne linser av den blekgrønne, flate typen (bortsett fra at jeg synes at røde linser smaker litt bedre). Begge typene koker lett i stykker, og passer godt som en slags jevning i suppe, eller i indiske retter hvor det er meningen at de skal koke i stykker. Grønne linser fra Puy eller Berry derimot (som er rundere og har en mørk, mer blågrønn farge) holder fasongen mye bedre når de blir kokt, og de har en mer uttalt smak enn blekgrønne linser. Jeg vil tro at Puy- eller Berry-linser passer best til retten du linket til.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...