Gjest Gjest Skrevet 27. juni 2007 #1 Skrevet 27. juni 2007 Noen som har oppskriften på dette? det var på tv i går. Jeg finner ikke den hvor hun baker brødet på toppen nemlig....
Gjest Gjest Skrevet 27. juni 2007 #2 Skrevet 27. juni 2007 Hvilken serie er det som går på NRK nå? Jeg vil gjerne kjøpe boken nemlig
Gjest lillelou Skrevet 27. juni 2007 #3 Skrevet 27. juni 2007 Hvilken serie er det som går på NRK nå? Jeg vil gjerne kjøpe boken nemlig Ser ut som de fleste rettene er fra "Nigellas fest", som er den siste som har kommet ut på norsk.Jeg har ihvertfall funnet de fleste rettene der. Veldig fin kokebok, jeg har den og bruker den masse.
Arkana Skrevet 27. juni 2007 #4 Skrevet 27. juni 2007 Her er den: 4 løk 2 hvitløksfedd 2 ts tørket chili 2 ts malt koriander 2 ts malt spisskummen 5 knuste kardemommekjerner 2 røde paprika 1,5 kg kjøttdeig 4 bokser hermetiske tomater 8 ss ketchup 8 ss tomatpuré 2,5 dl vann 2 ss kakao 2 bokser hermetiske bønner 1½ ts salt 650 g maismel 4 ss hvetemel 6 ts bakepulver 2 ts kanel 7,5 dl kjernemelk 4 egg 2 ts honning 4 ss olje 150 g revet cheddar 4 modne avocadoer 4 vårløk saften av 2 lime 4 ss hakket koriander 5 dl rømme paprikapulver 350 g revet cheddar Finhakk løk og hvitløk og fres gyllent i litt smør. Tilsett chili, koriander, spisskummen og kardemomme. Skjær paprika i fine terninger og bland med løken. Stek kjøttdeigen. Tilsett tomater, bønner, ketchup, tomatpuré og vann. Dryss over kake og la småkoke 1½ time. Fordel i en stor ildfast form. Bland salt, maismel, hvetemel, bakepulver og kanel. Visp sammen kjernemelk, egg, honning og olje, rør det inn i det tørre. Fordel over chilien. Dryss over osten og stek ved 220 grader i 30 minutter. La stå 5 minutter før den serveres. Mos avocadoen sammen med hakket vårløk, limesaft og litt salt. Rør inn koriander. Dryss paprikapulver over rømmen. Server chili con carne med guacamole, rømme og revet ost.
Gjest Gjest Skrevet 29. juni 2007 #5 Skrevet 29. juni 2007 Er det riktig at det skal være kakao i denne chilien? Virket litt uvant..... Og så lurer jeg på om kjernemelk kan erstattes med noe annet - vet ikke hvor jeg får tak i kjernemelk??
Brunhilde Skrevet 29. juni 2007 #6 Skrevet 29. juni 2007 Jeg mener du kan bruke skummet kulturmelk i stedet for kjernemelk.
pulverheksa Skrevet 29. juni 2007 #7 Skrevet 29. juni 2007 Som Brunhilde sier kan du bruke skummet kulturmelk i stedet for kjernemelk. Jeg ringte Tine og spurte en gang for lenge siden. Kjernemelken som blir produsert i norge går til dyrefor.
Gjest lillelou Skrevet 29. juni 2007 #8 Skrevet 29. juni 2007 Er det riktig at det skal være kakao i denne chilien? Virket litt uvant..... Jepp,det skal det. Ikke vær redd, det funker som krutt og retten smaker ikke bittelitt som sjokoladepudding engang, kakaoen gir bare fylde og krydrer retten.
Gjest Gjest Skrevet 1. juli 2007 #9 Skrevet 1. juli 2007 Men hva med dette brødet/deigen til å ha på toppen..??
Gjest frulou Skrevet 2. juli 2007 #10 Skrevet 2. juli 2007 Men hva med dette brødet/deigen til å ha på toppen..?? Brødet er også med i oppskriften Arkana skrev ned. Det er i andre "avsnitt" og begynner med "1 1/2 ts salt......"
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå