Gjest Alou Skrevet 22. juni 2007 #2 Skrevet 22. juni 2007 Vet du hva; jeg bruker kun is kald bon aqua og putter oppi en te pose- helst da peach. Dilmah(?) har en god en som fås kjøpt på Coop.
Luzi Skrevet 22. juni 2007 #3 Skrevet 22. juni 2007 kopierer inn det jeg fikk svar på i min tråd (fra uncharmed) Iste: 1,5 l kokende vann 10 ts teblader (benytt te som kjøpes i løsvekt, teposer gir ikke så god iste) 4 ss honning 7 ss brunt sukker (smak deg litt frem) saft fra 2 sitroner eller 1 sitron og 1 lime Kok opp vann i en kjele og ha i tebladene, la dette stå i 5 min (ikke mer, ta blir is-teen besk), sil vekk tebladene og ha i honning og sukker, visp godt inn, dette smelter raskt i det varme vannet. Ha i sitron/limesaft til slutt. La teen stå på benken til den begynner å bli lunken, ha den over i en mugge og la den stå i kjøleskapet natten over (har du en mugge i stål er dette det beste, hvis ikke bruk en i stengods eller glass, unngå plastikk). Disse teene egner seg best til hjemmelaget Iste: Lipton Yellow Label Twinings Earl Grey Darjeeling First Flush Tigerhill Twinings Green Tea and Lemon (bruker du denne kan du sløyfe sitron/limejuice) Twinings English Breakfast Tea Noen tips for god Iste: 1. Ikke sett kokende varm iste rett inn i kjøleskapet, la den bli lunken. 2. Ikke oppbevar isteen i en plastmugge, teen vil da trekke til seg en plastaktig smak og bli skikkelig vond. 3. Bruk brunt sukker OG honning, det gir en uendelig mye bedre smak enn bare å bruke vanlig hvitt sukker uansett hvilken te du bruker. 4. Bruk saft fra ferske sitroner eller limefrukter, ferdigpresset sitron eller limejuice egner seg ikke til bruk i virkelig GOD Iste
Kayli Skrevet 23. juni 2007 Forfatter #4 Skrevet 23. juni 2007 Tusen takk folkens. Det blir iste når sola kommer fram igjen...!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå