Gå til innhold

Oppskrift på 3 kaker


Anbefalte innlegg

Skrevet

Sitter helt sikkert noen som har den kjempegode oppskriften på Dajm kake.... iskake

Gulrot kake

og

Ostekake...

vær så snill

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Her finner du oppskrift på mine to favorittostekaker.

Gulrotkake med gourmetglasur

2 egg

2 dl sukker

2 dl hvetemel

1 ts natron

1 ts vaniljesukker

1 ts kanel

½ ts revet muskat

1 ts kardemomme

½ ts ingefær

1 dl soyaolje

4 dl grovt revne gulrøtter

50 g naturell kremost

30 g mykt smør

1 ts vaniljesukker

2 dl melis

Visp eggedosis. Band alt det tørre og rør det inn i eggedosisen. Bland inn olje og revne gulrøtter. Hell deigen i en smurt form (24 cm), stek kaken på nederste rille ved 175 grader i 35-45 minutter.

Bland sammen ost og smør, rør inn vaniljesukker og melis. Smør glasuren på den avkjølte kaken og lag mønster med en gaffel.

Skrevet

Daijm-iskake

Bunn:

3 eggehviter

2 dl sukker

100 g hakkete mandler

Fyll:

3 eggeplummer

100 g farin

3 dl kremfløte

2 store plater daijm

  • Pisk eggehviter og sukker stivt
  • Hakk mandler og vend dem inn i de stivpiskede eggehvitene
  • Kle bunnen på en rund form (22 cm) m/bakepapir
  • Pensle kanten m/ smeltet smør
  • Hell nøttemasseni formen og stek i 45 min.
  • Avkjøl nøttebunnen i formen
  • Pisk eggedosis av eggeplummer+sukker
  • Stivpisk kremfløte og grovhakk daijm
  • Bland det sammen og fyll i den avkjølte bunnen

Gjest Gjest
Skrevet
Daijm-iskake

Bunn:

3 eggehviter

2 dl sukker

100 g hakkete mandler

Fyll:

3 eggeplummer

100 g farin

3 dl kremfløte

2 store plater daijm

  • Pisk eggehviter og sukker stivt
  • Hakk mandler og vend dem inn i de stivpiskede eggehvitene
  • Kle bunnen på en rund form (22 cm) m/bakepapir
  • Pensle kanten m/ smeltet smør
  • Hell nøttemasseni formen og stek i 45 min.
  • Avkjøl nøttebunnen i formen
  • Pisk eggedosis av eggeplummer+sukker
  • Stivpisk kremfløte og grovhakk daijm
  • Bland det sammen og fyll i den avkjølte bunnen

Skal man fryse den etterpå? Hvis ja, hvor lenge?

Skrevet (endret)

Jeg lager enkel ostekake på denne måten:

ca 250 g digestive kjeks knuses (Evt mer om formen er stor)

blandes med ca 125 g smeltet smør/margarin og klappes ut i formen - evt på fatet som skal brukes

(Jeg bruker kakering rett på fatet - veldig greit)

Settes kaldt

Lag sitrongele av 1 pk - men bruk kun halv mengde vann (2,5 dl)

- avkjøles - men må ikke stivne (det er bedre om den er litt lunken)

1 beger kremfløte piskes sammen med

110 g melis

+ 1 ts vaniljesukker

Bland i

1 beger lettrømme og

1 beger Philadelphia ost

- og tilslutt den kjølige geleblandingen.

Alt helles over kjeksbunnen - og settes kaldt (helst over natten)

(Noen legger også gelelokk på kaken - jeg synes det er bedre uten)

Kan du ikke bruke kjeks - går det greit å ha skivede mandler i bunnen av formen i stedet.

Endret av LilleBille
Skrevet

Min gulrotkake-favoritt finner du på http://www.detsoteliv.no/

Siden de gjør det umulig å kopiere fra siden, kan jeg ikke legge ut direkte link. Velg "langpannekaker" -> Side 2 ->Gulrotkake i biter

Du kan med fordel sløyfe noe av sukkeret, evt. bruke søtningsstoff.

:sikle:

Skrevet
Siden de gjør det umulig å kopiere fra siden, kan jeg ikke legge ut direkte link.

Høyreklikk der du klikker for å komme inn på oppskiften. Velg "kopier link" (eller noe sånt), og du har da adressen til selve oppskriften

*sniker meg ut igjen*

Skrevet

Tusen, tusen takk for hjelpen til dere alle

Gjest Fjellsippa
Skrevet

Min oppskrift på Dajm-kake har en litt mere voksen smak, da den inneholder cognac. Her er den:

Dajm iskake

3 eggehviter og 2 ½ dl sukker piskes stivt. 100 g malte mandler blandes forsiktig i.

Stekes ½ time ved 175 grader i springform som måler ca 24 cm. Husk bakepapir i bunnen.

Avkjøles.

3 eggeplommer og 1 ½ dl sukker piskes godt.

5 dl fløte piskes stivt.

Ha 2 ts pulverkaffe i ½ dl cognac og løs opp.

2 doble dajm hakkes.

Alt dette blandes og has oppå kaka i formen. Strø en pose dajmkuler over.

Dekk med plast og sett i fryseren. Ta opp en liten stund før servering.

Skrevet
Høyreklikk der du klikker for å komme inn på oppskiften. Velg "kopier link" (eller noe sånt), og du har da adressen til selve oppskriften

*sniker meg ut igjen*

Så utspekulert du er. ;)

Takk for hjelpa!

Skrevet
Skal man fryse den etterpå? Hvis ja, hvor lenge?

Kan fryses.. vet ikke for hvor lenge da.. Vi pleier å lage den om det er noe vi skal bruke den til, derfor er den aldri lenge i frysern her, så hvor lenge vet jeg ikke..

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...