shatika Skrevet 14. juni 2007 #1 Skrevet 14. juni 2007 Noen som har en oppskrift på en god ostesuofle?
Gjest Gjest Skrevet 15. juni 2007 #2 Skrevet 15. juni 2007 Ostesufflé 4 ss hvetemel 3 dl melk 5 egg 300 g Jarlsbergost, revet 1 1/2 ts salt 1 ts muskat 180 grader i ca. 50 min. på nederste rille Melk og mel røres klumpefritt i en kjele, og kokes opp under omrøring. Løft av kjelen fra varmen og bland inn lett piskete eggeplommer, revet ost og salt. Rør forsiktig inn stivpiskete eggehviter i til slutt. Helles i smurt, ildfast form og stekes til den er gyllen. Hvis du ikke har muskat, bør du bruke en ost med litt skarpere smak. Hvis ikke, blir sufléen litt tam i smaken. Husk at gjestene skal vente på sufléen, og ikke omvendt, for den faller sammen veldig fort.
Gjest prestekrage Skrevet 17. juni 2007 #4 Skrevet 17. juni 2007 (endret) PS; en spiseskje cognac i suflèen gjør virkelig underverker i smaken!!! PPS; rør inn litt siktet potetmel i de stivpiskede eggehvittene- da "står" suflèen bedre! Kommer stadig på noe her: PPPS; Jeg bruker også litt paprikapulver i osteblandingen. River heller ikke all osten. I allefall 1/3del av osten kutter jeg opp i småterninger. Da får du "ostetråder"- nammenam Endret 17. juni 2007 av prestekrage
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå