Arwen Skrevet 8. juni 2007 #1 Skrevet 8. juni 2007 Er på jakt etter en god oppskrift på litt grove fiskekaker. Noen som har en på lur?
Gjest itla Skrevet 8. juni 2007 #2 Skrevet 8. juni 2007 Ja, men den er ikke med på jobb... Skal se om jeg husker å finne den frem etterpå.
Gjest piaf Skrevet 8. juni 2007 #3 Skrevet 8. juni 2007 Her er min oppskrift. Mine fiskekaker 500 g fersk filet av hyse, lyr eller sei (jeg pleier å blande 50/50 sei og lyr) 2 ts salt revet muskat nymalt pepper 1/4 grovhakket løk gressløk (kan sløyfes) 1 toppet ss potetmel 2 dl melk, evt iblandet litt fløte Kjør fisk, krydder og løk i foodprocessor til massen er seig. Tilsett potetmel og kjør litt til. Spe sakte med melk mens maskinen går til ønsket konsistens er oppnådd. Legges med skje i panne og stekes i olje, oppskriften gir ca. 7 store fiskekaker.
Gjest Gjest Skrevet 8. juni 2007 #5 Skrevet 8. juni 2007 Spørsmål: Må man bruke fersk fisk, eller kan man tine frossen filet og bruke..? Mener å ha hørt noe om dette. Og hvis man ikke har food processor, hva slags kjøkkenmaskin/redskap kan brukes...?
Gjest piaf Skrevet 9. juni 2007 #6 Skrevet 9. juni 2007 Spørsmål: Må man bruke fersk fisk, eller kan man tine frossen filet og bruke..? Mener å ha hørt noe om dette. Og hvis man ikke har food processor, hva slags kjøkkenmaskin/redskap kan brukes...? Hvis du bruker opptint fisk, må du passe på å ha alt smeltevannet fra fisken i farsen, ellers vil ikke fiskekakene henge sammen. Og hvis du ikke har foodprosessor, kan du bruke kvern, selvsagt, som i gamle dager. Muligens kan også stavmikser fungere?
Gjest vimselot Skrevet 9. juni 2007 #7 Skrevet 9. juni 2007 Det beste resultatet er om fisken ikke er helt tint, er den måten jeg har hørt om, men ser du har fått andre svar.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå