Gå til innhold

Stivelse


Gjest Gjest_Plupp_*

Anbefalte innlegg

Gjest Gjest_Plupp_*

Skall bake en kake så står det jeg skall ha 80 gram stivelse i fyllet.

Men HVA ER STIVELSE?? :sjenert:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Stivelse, ja. Det kan være gelatin (animalsk), pektin (vegetabilsk). Eller det kan være potet eller maismel, mye stivelse i det og. Eller rett og slett egg, det kan og fungere som stivelse. Rart det ikke var spesifisert?

Men siden det er kakefyll, er vel gelatin eller pektin veien å gå. Finner det i matvarebutikken.

Endret av Pax
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Plopp

Ja det er rart det ikke står.

Men det står att man skall sikte det sammen med melet,

så prøver med potet eller mais mel så får vi se...

Kaken ser hvertfal veldig god ut på bilden!!

:-D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg villle prøvd potetmel, spesielt hvis det er en litt eldre oppskrift.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest_plupp_*

Til biskuit deigen:

6 eggeplommer

180 g sukker

3 ts vaniliesukker

6 eggehviter

120 g mel - 80g stivelse

Sånn står det i boken, å så skall man sikte mel å stivelse over eggeplommene.

Men siden mel å stivelse står på samme rad å ikke etter hverandre som allt annet er så satser jeg på at det er potetmel da...

:tommel:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...