Gå til innhold

hvordan få brukt opp kål?


Anbefalte innlegg

Gjest Gjest
Skrevet

Saken er enkel; vi har tre små kålhoder (ikke nykål) vi gjerne vil få brukt snarest. Tips til god mat? Har brukt litt i salater og råkost, men det minker liksom ikke på lageret...

Hva er kålstuing godt til, eller omvendt, hva er godt til kålstuing :ler: ?

Videoannonse
Annonse
Gjest Frysepulver
Skrevet
Saken er enkel; vi har tre små kålhoder (ikke nykål) vi gjerne vil få brukt snarest. Tips til god mat? Har brukt litt i salater og råkost, men det minker liksom ikke på lageret...

Hva er kålstuing godt til, eller omvendt, hva er godt til kålstuing :ler: ?

Kjøttkaker, brun saus, poteter, tyttebær og kålstuing er jo himmelsk!

Gjest _Leela_
Skrevet

Jeg bruker ofte kål i wok, strimler den i tynne strimler. Sist brukte jeg vel i tillegg gulrot, bambusskudd, vannkastanjer, biffkjøtt og sånne bønnenudler (er det det de heter?). Smakte det til med salt, pepper og østerssaus. Godt og sunt, kan evt serveres med ris.

Skrevet

Fres kålen (til den faller sammen) med hvitløk og sitron, og bruk som tilbehør til andre ting. (Også godt med fersk ingefær, om det passer til resten.)

Gjest Gjest
Skrevet

Grønnsaksuppe.

Kålruletter.

Kål kan dessuten brukes i mye indisk mat.

Gjest Gjest
Skrevet

Takk for svar! Kjøttkaker og tyttebær faller nok i smak hos samboern her, så det skal vi se å få lagd. Mange andre gode tips også, det blir nok i hvert fall en wok eller to.

Gjest Elfrida
Skrevet

Coleslaw er jo godt, og passer bra til grillmat, stekt kylling og burgere f.eks.

Gjest Gjest
Skrevet
Coleslaw er jo godt, og passer bra til grillmat, stekt kylling og burgere f.eks.

Coleslaw hørtes godt ut, hvordan lager du det? Er det med majones?

Gjest Elfrida
Skrevet
Coleslaw hørtes godt ut, hvordan lager du det? Er det med majones?
Det finnes hundrevis av oppskrifter på Coleslaw, men hovedingrediensene er vanligvis strimlet kål, majones, eddik eller sitronsaft, litt finhakka løk, og raspa gulrot.

Noen bruker sennep og sur agurk oppi også, det er også godt å raspe et eple å ha oppi. Jeg syns det blir bedre med rømme eller yogurt enn majones. Så kan man variere med litt gressløk eller dill osv.

Gjør et sok på google så finner du hauger av oppskrifter.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...