Gå til innhold

gresk koldtbord i bryllupet?


Anbefalte innlegg

Skrevet

har tenkt en del på menyen i det siste..

har en mann som er extremt vanskelig i matveien, han spiser ikke vanlig kjøtt, bare produsert (kjøttkaker, pølser o.l.)

så tenkte jeg, det er jo kansje en ide og gjøre noe annerledes?

vi er begge veldig glade i gresk mat..

hva med et gresk koldtbord?

kunne tenkt meg og ha med:

-Calamares - blekksprut ringer

-løkringer

-hvitløksbrød

-tzatziki dipp

-moussaka

-feta ost

-gresk salat

-hvitløkdipp

-Gigantes - ovnsbakte poteter

-Keftedes - greske kjøttkaker

-Dolmades - Fylt vinløv

-Kongereker tilberedt i hvitvin og hvitløk på spyd

-Souvlakia - grillet lammekjøtt på spyd)

-Pitabrød

hva hadde dere tenkt med slik annerledes mat i et bryllup?

noe annet dere ville gjort/hatt med?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg syns det er en god ide!

Eneste som kan bli et problem er hvis dere skal ha mange gamle gjester som kan være litt skeptiske til nye ting. Tror ikke mine besteforeldre hadde hoppet i taket over gresk mat - der skal det være tradisjonskost... Men hvis de aller fleste av gjestene er positive til "nye" smaker, så er det vel barë å prøve?

Skrevet

Menyen så god ut, men jeg tror jeg også ville hatt med kylling.

Kanskje kyllinglår? Det er vel ikke veldig gresk, men litt for dem som ikke er glad i den andre maten.

Skrevet
har tenkt en del på menyen i det siste..

har en mann som er extremt vanskelig i matveien, han spiser ikke vanlig kjøtt, bare produsert (kjøttkaker, pølser o.l.)

så tenkte jeg, det er jo kansje en ide og gjøre noe annerledes?

vi er begge veldig glade i gresk mat..

hva med et gresk koldtbord?

kunne tenkt meg og ha med:

-Calamares - blekksprut ringer

-løkringer

-hvitløksbrød

-tzatziki dipp

-moussaka

-feta ost

-gresk salat

-hvitløkdipp

-Gigantes - ovnsbakte poteter

-Keftedes - greske kjøttkaker

-Dolmades - Fylt vinløv

-Kongereker tilberedt i hvitvin og hvitløk på spyd

-Souvlakia - grillet lammekjøtt på spyd)

-Pitabrød

hva hadde dere tenkt med slik annerledes mat i et bryllup?

noe annet dere ville gjort/hatt med?

Det høres kjempedeilig ut! Ble sulten jeg:-)

men greit å sikre seg at også mormor finner noe hun liker også, som nevnte i et annet innlegg.

Gjest Gjest
Skrevet

Høres ut som en glimrende ide!

Skrevet

JEG hadde elsket slik mat.

Men jeg ser for meg at bestemoren til kjæresten min hadde sittet og pirket på lammekjøttet og potetene..

Er det et alternativ å både ha gresk mat og tradisjonell norsk koldtbord?

Skrevet

Maten du tenker på høres nydelig ut!

Hadde gjerne kommet i ditt bryllup til denne maten.

Gøy med noe annerledes enn den tradisjonelle steken.

Vi skal ha Tapas i vårt bryllup.

Gjest Chica ii
Skrevet

Jeg syns det høres veldig bra ut! Vi skal ha tapas i bryllupet, og det er jo såpass mye forskjellig at jeg vil tro at alle vil finne noe de liker. Vår eldste gjest nærmer seg 80, men er kjempeglad i å prøve ny mat, og jeg er sikker på at hun syns en slik buffet mer mye mer spennende en oksestek og potet som hun får ellers når hun er på slike opplegg.

Skrevet

tusen tusen takk for mye positiv respons!

da tror jeg det blir det + noe av den velkjente norske maten på bordet oxo:)

Skrevet (endret)

men hvilken vin kan jeg ha til?

rød eller hvit?

jeg er personlig VELDIG glad i dr. loosen riesling hvitvin..kan jeg bruke denne til maten?

eller er det best med en gresk vin oxo?

jeg liker ikke tørre viner, må være en god søt frisk smak på den..

Endret av ^me^
Gjest Gjest
Skrevet

Jeg tror jeg ville gått for rødvin. Gjerne en italiensk en, en ganske lett. Hvis du skal ha hvitvin,ville jeg styrt unna Loosen, selv om de har veldig gode viner,syns jeg de fleste er for søte til den typen mat.

Skrevet

Synes ut som det høres ut som en gode ide. Vi skal ha italiensk buffet.

Ang. vin så vil jeg bare si at mange ikke synes noe særlig om søt hvitvin, ikke minst til mat, så hvis du vil ha det, synes jeg du bør ha en tør en også. Synes hvitvin av Sauvignon Blanc druen er god, men det er jo en smakssak.

Eller kan iskald øl også godt og passer godt til konseptet.

Piglet

  • 2 uker senere...
Gjest Gjest_Sola^_*
Skrevet

Ville høyrt på polet angåande vin. Ein del av dei som arbeider der sitter på ganske mykje kunnskap. Dere kan jo teste litt på førehand slik at dere finner nokon dere er nøgd med.

Skrevet

Vi gjør litt som dere. Vi skal ha indisk festbuffet. Men i tillegg lager vi noe for de eldste og de yngste -vi tar med noen vanlige koldtbordretter (kylling, karbonader, laks, eggerøre, potetsalat, brød).

Ang vin ville jeg hørt på polet. De har helt sikkert gode råd! Men jeg ville satt fram en del øl i tillegg -jeg ville ihvertfall heller drukket øl til den maten enn vin :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...