Gjest Mayamor Skrevet 7. mars 2003 #1 Del Skrevet 7. mars 2003 Jobber som kokk, men heldigvis blir jeg aldri utlært... Jeg simpelthen elsker pesto, men jeg klarer ikke finne en god oppskrift. Synes ikke pesto på glass, kjøpt i butikken, er noe særlig. :-? Så please..... Er det noen som kan hjelpe meg? Klem fra Maya30 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Hvitveis Skrevet 7. mars 2003 #2 Del Skrevet 7. mars 2003 Ja, det kan jeg vel. Dele "min" pestooppskrift med deg. Jeg jobber hardt for å reklamere for alt som er gratis her i verden, og av at som er gratis er nesle (brennesle) kanskje en av topp fem-ting. Så her får du neslepesto - på svensk - som du kan prøve ut når nesla kommer i mai-juni. Den er nyyyyydelig! Oppskrift Servera peston till pasta, i kycklingrullader eller fyll exempelvis små smör- eller mördegssnurror och servera som drinktillbehör. Detta behövs: ca 5 dl färska nässlor 2 vitlöksklyftor 1 1/2 dl pinjenötter, skållad mandel eller rostade solrosfrön 1 dl riven parmesanost 1 dl olivolja 1 krm vitpeppar salt 1. Skölj och förväll nässlorna som ovan och finhacka dem tillsammans med vitlöken. 2. Mal pinjenötterna, riv osten och rör ihop med nässlorna och vitlöken. 3. Droppa i oljan under omrörning. Smaksätt med peppar och salt. Det står ikke, men litt kutta sukkererter oppi er veldig godt fordi det gir litt tyggemotstand. Enjoy! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest female Skrevet 8. mars 2003 #3 Del Skrevet 8. mars 2003 Jeg lager ofte pesto selv, men jeg har ingen oppskrift. Hvis du er kokk, klarer du kanskje øke/minke mengden av ingrediensene til å passe deg. Jeg bruker en mini-hurtigmixer, men vanlig hurtigmixer vil fingere fint. Jeg tar en potte basilikum, river av bladene og har dem i mixeren. Så rister jeg lett i panne ca 50 g pinjekjerner og har dem i mixeren. Deretter hvitløk, 1-2 fedd i biter. Så heller jeg på litt olivenolje, lett eller extra virgin alt etter hva jeg har i huset. Nå mixer jeg dette, etterfyller med olje til passe tykt. Salt, pepper og finrevet parmesan mixes i til slutt. Mengden parmesan bestemmer du selv, men jeg bruker vel 1 dl, minst. Håper det smaker. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Redhead Skrevet 8. mars 2003 #4 Del Skrevet 8. mars 2003 Denne er kjempegod: 25 g pinjenøtter (mandler kan også brukes) 1 fedd hvitløk 25 g parmesan 20 g basilikumblader 20 g bladpersille 1 dl olivenolje 1 ts sitron evt. litt salt og nykvernet hvitpepper etter smak Stek pinjenøttene til gylden farge i tørr stekepanne. Miks alt sammen i stavmikser/hurtigmikser. Dersom pestoen står noen dager har man sitron i like før servering. Pestoen kan også fryses, men vil da miste grønnfargen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nieida Skrevet 9. mars 2003 #5 Del Skrevet 9. mars 2003 Her har du en oppskrift som jeg syns er nydelig: 2 modne avokadoer saft av 2- 3 lime 3 hvitløk knuste 1 mellomstor finhakket tomat så mye chili du liker 2 ss finhakket fersk koriander 1ts havsalt hel hvit pepper Kjør alt i foodprosessor til en jevn grøt Denne er nydelig til alt mulig Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 10. mars 2003 #6 Del Skrevet 10. mars 2003 har oppskriftpå en deilig og spicy pesto 1 bunt med basilikum 1 bunt med bladpersille 1 håndfull pinjekjerner 1 håndfull cashewnøtter chili hvitløk salt pepper parmesan olivenolje Mengdene er litt ca. Har ingen eksakt oppskrift. Ting går på "feelingen" på mitt kjøkken :D Først ristes nøttene gyldne i tørr panne, har de i en bolle med 2 hvitløksfedd, 1/2 chili (eller etter smak), persille og basilikum. Moser alt med stavmikseren. Rører i salt, pepper, parmesan (ca 100 g) og olje til pestoen får en fin konsistens. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 11. mars 2003 #7 Del Skrevet 11. mars 2003 Ahh hvitveis. Du minnet meg på at nå er våren snart her. Gleder meg til å prøve pestoen din. Skal prøve Onyx pesto til pastaen på torsdag. Gleder meg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå