Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Egentlig er det utrolig enkelt - du lager den bare "opp-ned".

Først lager du gelelokket i ønsket farve, har det i den tette formen og lar den stivne helt. Så har du ostemasse oppå der igjen, og lar den også stivne før du har kjeksmassen/bunne over til slutt.

Når alt er stivnet og du skal snu den, dypper du den enten noen sekunder i varmt vann, eller du demonterer springformen.

Det finnes også spesielle ostekakeformer der glassfatet følger med, og det finnes former som lager et skikkelig stilig mønster i toppgelelokket..... :)

Lykke til :)

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/267466-ostekake-med-gelelokk/#findComment-4547889
Del på andre sider

En trenger ikke lage den opp ned heller. En lager bunn og ostemasse. Setter den til kjøling sånn at ostemassen stivner. Man lager gele og setter den i kjølen og heller den over når den er begynt å bli litt stiv i konsistensen. (ikke helt gele og ikke helt flytende)

Endret av Saeria
Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/267466-ostekake-med-gelelokk/#findComment-4548329
Del på andre sider

Annonse

Arkanas med rips og bringebær er helt himmelsk! I grunnen ikke vanskelig å lage heller. Jeg er ikke noen mester på kjøkkenet, men denne fikk jeg helt fint til og fikk kjempemasse skryt for den også. :-D

Jeg lagde den med helt lokk med gele og ikke klatter.

http://forum.kvinneguiden.no/index.php?sho...amp;hl=ostekake

Endret av Saeria
Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/267466-ostekake-med-gelelokk/#findComment-4552816
Del på andre sider

Gjest -eline-
Det virket jo ikke så vanskelig! Fikk lyst til å prøve meg på denne! Noen som har en god oppskrift på ostekake med gelekake til meg? :)

Denne har jeg laget endel ganger, veksler mellom kjeksbunn og nøttebunn:

Ostefyll:

250 g smørost naturelle

1 boks (liten) lettrømme

2,5 dl kefir

1 boks (liten) fløte

10-12 pasjonsfrukt, evt 1-1,5 dl sitronsaft

6-7 plater gelatin

Melis

Bland smøreost, rømme og kefir til en jevn masse. Pisk fløten stiv, blandes inn med osteblandingen. Skrap ut innholdet av pasjonsfruktene, kjøres i en hurtigmikser, siles av. Varm opp saften, rør inn gelatinen til den er oppløst, hell saften inn i osteblandingen. Smak til med melis, hell så blandingen over bunnen og sett kaldt.

Gele:

8-10 pasjonsfrukt, evt 1 dl sitronsaft + melis

5-6 plater gelatin

Skrap ut innholdet av pasjonsfruktene, kjøres i en hurtigmikser, siles av. Varm opp saften, rør inn gelatinen til den er oppløst. Kjøl ned geleblandingen, helles over avkjølt kake når den er ganske kald.

Denne er jummy, men litt vanskelig å finne nok pasjonsfrukt overalt ;)

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/267466-ostekake-med-gelelokk/#findComment-4559098
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...