Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Kort spørsmål - kan jeg putte halve kaka i fryseren?????

Skrevet

Har prøvd.. men gelen blir ikke bra etterpå...

Gjest Huldali
Skrevet

Hvordan er det man lager ostekake med gelelokk egentlig?

Kjeksbunn, smører ost opp på der også heller gele over? Vil ikke ost og gele flyte sammen? Aldri helt forstått det der! Tar i mot en god oppskrift med bruksanvisning med stor takk :)

Skrevet

Egentlig er det utrolig enkelt - du lager den bare "opp-ned".

Først lager du gelelokket i ønsket farve, har det i den tette formen og lar den stivne helt. Så har du ostemasse oppå der igjen, og lar den også stivne før du har kjeksmassen/bunne over til slutt.

Når alt er stivnet og du skal snu den, dypper du den enten noen sekunder i varmt vann, eller du demonterer springformen.

Det finnes også spesielle ostekakeformer der glassfatet følger med, og det finnes former som lager et skikkelig stilig mønster i toppgelelokket..... :)

Lykke til :)

Skrevet (endret)

En trenger ikke lage den opp ned heller. En lager bunn og ostemasse. Setter den til kjøling sånn at ostemassen stivner. Man lager gele og setter den i kjølen og heller den over når den er begynt å bli litt stiv i konsistensen. (ikke helt gele og ikke helt flytende)

Endret av Saeria
Gjest Huldali
Skrevet

Det virket jo ikke så vanskelig! Fikk lyst til å prøve meg på denne! Noen som har en god oppskrift på ostekake med gelekake til meg? :)

Skrevet (endret)

Arkanas med rips og bringebær er helt himmelsk! I grunnen ikke vanskelig å lage heller. Jeg er ikke noen mester på kjøkkenet, men denne fikk jeg helt fint til og fikk kjempemasse skryt for den også. :-D

Jeg lagde den med helt lokk med gele og ikke klatter.

http://forum.kvinneguiden.no/index.php?sho...amp;hl=ostekake

Endret av Saeria
Gjest Madeline
Skrevet
Kort spørsmål - kan jeg putte halve kaka i fryseren?????

Det går helt fint. Jeg har fryst ostekake med gelelokk mange ganger og den er like fin når jeg tar den opp igjen.

Skrevet

Jeg har også gjort det. Geleen er ikke alltid like blank og fin etterpå men smaker like godt!

Skrevet

Jeg har fryst gelè en gang (den ble avglemt i fryseren), men den ble veldig rar i konsistensen når den tintes.

Skrevet

www.detsoteliv.no har en kjempegod oppskrift på ostekake med gelelokk; Ostekake med jordbær (eller noe sånt)

Finner den om du klikker på "ostekaker" på venstre side.

Nam nam

Gjest Huldali
Skrevet

Gud så mange forskjellige ostekaker som finnes! Lyst til å lage (eller i hvert fall smake) alle sammen! :)

Gjest -eline-
Skrevet
Det virket jo ikke så vanskelig! Fikk lyst til å prøve meg på denne! Noen som har en god oppskrift på ostekake med gelekake til meg? :)

Denne har jeg laget endel ganger, veksler mellom kjeksbunn og nøttebunn:

Ostefyll:

250 g smørost naturelle

1 boks (liten) lettrømme

2,5 dl kefir

1 boks (liten) fløte

10-12 pasjonsfrukt, evt 1-1,5 dl sitronsaft

6-7 plater gelatin

Melis

Bland smøreost, rømme og kefir til en jevn masse. Pisk fløten stiv, blandes inn med osteblandingen. Skrap ut innholdet av pasjonsfruktene, kjøres i en hurtigmikser, siles av. Varm opp saften, rør inn gelatinen til den er oppløst, hell saften inn i osteblandingen. Smak til med melis, hell så blandingen over bunnen og sett kaldt.

Gele:

8-10 pasjonsfrukt, evt 1 dl sitronsaft + melis

5-6 plater gelatin

Skrap ut innholdet av pasjonsfruktene, kjøres i en hurtigmikser, siles av. Varm opp saften, rør inn gelatinen til den er oppløst. Kjøl ned geleblandingen, helles over avkjølt kake når den er ganske kald.

Denne er jummy, men litt vanskelig å finne nok pasjonsfrukt overalt ;)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...