kamela Skrevet 16. mai 2007 #1 Skrevet 16. mai 2007 Kort spørsmål - kan jeg putte halve kaka i fryseren?????
Gjest Huldali Skrevet 16. mai 2007 #3 Skrevet 16. mai 2007 Hvordan er det man lager ostekake med gelelokk egentlig? Kjeksbunn, smører ost opp på der også heller gele over? Vil ikke ost og gele flyte sammen? Aldri helt forstått det der! Tar i mot en god oppskrift med bruksanvisning med stor takk
Frk Midnattsol Skrevet 17. mai 2007 #4 Skrevet 17. mai 2007 Egentlig er det utrolig enkelt - du lager den bare "opp-ned". Først lager du gelelokket i ønsket farve, har det i den tette formen og lar den stivne helt. Så har du ostemasse oppå der igjen, og lar den også stivne før du har kjeksmassen/bunne over til slutt. Når alt er stivnet og du skal snu den, dypper du den enten noen sekunder i varmt vann, eller du demonterer springformen. Det finnes også spesielle ostekakeformer der glassfatet følger med, og det finnes former som lager et skikkelig stilig mønster i toppgelelokket..... Lykke til
Saeria Skrevet 17. mai 2007 #5 Skrevet 17. mai 2007 (endret) En trenger ikke lage den opp ned heller. En lager bunn og ostemasse. Setter den til kjøling sånn at ostemassen stivner. Man lager gele og setter den i kjølen og heller den over når den er begynt å bli litt stiv i konsistensen. (ikke helt gele og ikke helt flytende) Endret 17. mai 2007 av Saeria
Gjest Huldali Skrevet 18. mai 2007 #6 Skrevet 18. mai 2007 Det virket jo ikke så vanskelig! Fikk lyst til å prøve meg på denne! Noen som har en god oppskrift på ostekake med gelekake til meg?
Saeria Skrevet 19. mai 2007 #7 Skrevet 19. mai 2007 (endret) Arkanas med rips og bringebær er helt himmelsk! I grunnen ikke vanskelig å lage heller. Jeg er ikke noen mester på kjøkkenet, men denne fikk jeg helt fint til og fikk kjempemasse skryt for den også. :-D Jeg lagde den med helt lokk med gele og ikke klatter. http://forum.kvinneguiden.no/index.php?sho...amp;hl=ostekake Endret 19. mai 2007 av Saeria
Gjest Madeline Skrevet 20. mai 2007 #8 Skrevet 20. mai 2007 Kort spørsmål - kan jeg putte halve kaka i fryseren????? Det går helt fint. Jeg har fryst ostekake med gelelokk mange ganger og den er like fin når jeg tar den opp igjen.
kallamilla Skrevet 20. mai 2007 #9 Skrevet 20. mai 2007 Jeg har også gjort det. Geleen er ikke alltid like blank og fin etterpå men smaker like godt!
Helen Skrevet 20. mai 2007 #10 Skrevet 20. mai 2007 Jeg har fryst gelè en gang (den ble avglemt i fryseren), men den ble veldig rar i konsistensen når den tintes.
Chiquita Skrevet 20. mai 2007 #11 Skrevet 20. mai 2007 www.detsoteliv.no har en kjempegod oppskrift på ostekake med gelelokk; Ostekake med jordbær (eller noe sånt) Finner den om du klikker på "ostekaker" på venstre side. Nam nam
Gjest Huldali Skrevet 21. mai 2007 #12 Skrevet 21. mai 2007 Gud så mange forskjellige ostekaker som finnes! Lyst til å lage (eller i hvert fall smake) alle sammen!
Gjest -eline- Skrevet 21. mai 2007 #13 Skrevet 21. mai 2007 Det virket jo ikke så vanskelig! Fikk lyst til å prøve meg på denne! Noen som har en god oppskrift på ostekake med gelekake til meg? Denne har jeg laget endel ganger, veksler mellom kjeksbunn og nøttebunn: Ostefyll: 250 g smørost naturelle 1 boks (liten) lettrømme 2,5 dl kefir 1 boks (liten) fløte 10-12 pasjonsfrukt, evt 1-1,5 dl sitronsaft 6-7 plater gelatin Melis Bland smøreost, rømme og kefir til en jevn masse. Pisk fløten stiv, blandes inn med osteblandingen. Skrap ut innholdet av pasjonsfruktene, kjøres i en hurtigmikser, siles av. Varm opp saften, rør inn gelatinen til den er oppløst, hell saften inn i osteblandingen. Smak til med melis, hell så blandingen over bunnen og sett kaldt. Gele: 8-10 pasjonsfrukt, evt 1 dl sitronsaft + melis 5-6 plater gelatin Skrap ut innholdet av pasjonsfruktene, kjøres i en hurtigmikser, siles av. Varm opp saften, rør inn gelatinen til den er oppløst. Kjøl ned geleblandingen, helles over avkjølt kake når den er ganske kald. Denne er jummy, men litt vanskelig å finne nok pasjonsfrukt overalt
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå