Kitsune Skrevet 9. mai 2007 #1 Skrevet 9. mai 2007 Jeg bruker tørrgjær når jeg baker brød. Hva er forskjellen på fersk og tørr gjær? I den siste oppskriften jeg prøvde sa de 5 gram gjær, eller så stor som en terning og antar jeg at de mener fersk gjær.. De brødene jeg baker hever i 12 timer og det er veldig mye grove frø og spelt i dem. Fikk også vite noe jeg ikke visste: Baker man brød med spelt, må min tilsette askorbinsyre, altså f. eks. appelsinjuice, for å få brødene til å heve bra.. Hm
Chiquita Skrevet 9. mai 2007 #2 Skrevet 9. mai 2007 jeg bruker kun fersk gjær - av en eller annen grunn så lykkes jeg mye bedre med fersk enn med tørr...
Montezuma Skrevet 9. mai 2007 #3 Skrevet 9. mai 2007 jeg bruker kun fersk gjær - av en eller annen grunn så lykkes jeg mye bedre med fersk enn med tørr... ← Det er kanskje fordi du ikke har riktig temp på væsken? Tørrgjær funker best med litt mer varme, ca 40 grader. Det hever som bare det. TS, e terning er 50 gram, tilsvarende en pose med tørrgjær.
Chiquita Skrevet 9. mai 2007 #4 Skrevet 9. mai 2007 Det er kanskje fordi du ikke har riktig temp på væsken? ← Jeg har brukt termometer på væsken også for å få rett temp (ca 40 grader), men fremdeles får jeg ikke tørrgjær til å "fungere"...
Montezuma Skrevet 9. mai 2007 #5 Skrevet 9. mai 2007 Jeg har brukt termometer på væsken også for å få rett temp (ca 40 grader), men fremdeles får jeg ikke tørrgjær til å "fungere"... ← Da vet jeg ikke hva som er feil, for jeg bruker ikke annet enn tørr, og det hever som sagt som bare det......
Kitsune Skrevet 9. mai 2007 Forfatter #6 Skrevet 9. mai 2007 Nix, i en pose tørrgjær er det 12 gram. Jeg laget brød med 5 gram gjær på tre brød, og de hevet seg helt fint. For å presisere: I oppskriften sto det 5 gram (på størrelse med en terning). Og hele kuben med fersk gjær selvsagt mye mer enn 5 gram. Så da tolker jeg det dithen at det er på størrelse med en ludo-terning..
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå