Ekko Skrevet 30. april 2007 #1 Skrevet 30. april 2007 Her i huset består salatene stort sett av isbergsalat, mais, tomat, agurk og rødløk ...akk så kjedelig! Jeg er ikke vant med å bruke annet enn isbergsalat og trenger nå tips fra dere om en ok blanding av salattyper som passer som tilbehør til gryterretter, grilling etc....
Gjest bada Skrevet 30. april 2007 #2 Skrevet 30. april 2007 Mine favoritter (vet jo ikke om du er enig, da...): Rød ekeblad "Vanlig" hodesalat Ruccola Batavia Hjertesalat Babyspinat Feldsalat De fleste typer babysalat Romano Lollo rosso (forsåvidt også grønn lollo), radicchio og rapidsalat er jeg ikke like glad i.
Gjest piaf Skrevet 30. april 2007 #3 Skrevet 30. april 2007 I tillegg til de som er nevnt: Red rhubarb og frisée. Batavia er jeg ikke så begeistret for, rapidsalat og crispysalat velges vekk (smaker ingenting), og lollo er best om sommeren, når den er dyrket på friland og har litt egenmotstand. Liker å ha tre ulike typer i en grønn salat, og som regel kjøper jeg de som ser friskest ut i butikken (abonnerer også på økologiske grønnsaker, og da bruker jeg selvsagt det jeg får). Ellers anbefaler jeg salatspinner og ziplock-poser for å holde salaten frisk lenge!
Tusenfryd Skrevet 30. april 2007 #4 Skrevet 30. april 2007 Ruccola, alltid ruccola. Den er ikke bare en salat, men nesten som et krydder!
onyx Skrevet 30. april 2007 #5 Skrevet 30. april 2007 Bruker endel mørke og litt bitre salater, synes det gir god smak + at dise salaten visstnok inneholder mer vitaminer etc enn lyse og mindre smakfulle salattyper.
Ekko Skrevet 1. mai 2007 Forfatter #6 Skrevet 1. mai 2007 Hva med dressing til disse? Har dere i noe mer enn salat? ...tomat, agurk....osv
onyx Skrevet 1. mai 2007 #7 Skrevet 1. mai 2007 Jeg lager en god oljedressing med balsamico, olivenolje, litt valnøttolje, revet frisk hvitløk, sennep, salt og pepper. Rister ingrdiensene sammen i et glass med lokk. Har gjerne et par ss med knuste valnøtter over en enkelt grønn salat også. Grønn salat lager jeg helst uten andre grønnsaker (men av og til med gode tomater og rødløk), men blander gjerne i grovt revede friske urter som persille, basilikum etc.
Gjest vimselot Skrevet 1. mai 2007 #8 Skrevet 1. mai 2007 Rucolla, oliven, fetaost, pinjekjerner og resten kan du tilsette etter hva du liker. Tomat, agurk, rødløk osv. Er nesten ett eget måltid. Som dressing bruker jeg olivenolje, blandet med litt salt og pepper og kanskje litt sitron. En veldig god salat som er annerledes, er å strimle opp hodekål, 1-2 gulrøtter, syltet rødbeter, og en god del fersk hvitløk sammen med litt olivenolje.
Gjest piaf Skrevet 1. mai 2007 #9 Skrevet 1. mai 2007 Hva med dressing til disse? Har dere i noe mer enn salat? ...tomat, agurk....osv ← Jeg gjør det som regel superenkelt med dressing: Presset sitron, olivenolje, salt og pepper. Noen ganger med dijonsennep i tillegg. Varierer i blant med balsamico eller rødvinseddik også, avhengig av hva salaten er tilbehør til. Og salater som tilbehør inneholder som regel bare ulike salatblader hos meg, evt tomat. Unntak er feks gresk salat til moussaka, og grønn salat med avokado og valnøtter til kylling.
one-of-7 Skrevet 1. mai 2007 #10 Skrevet 1. mai 2007 (endret) det er også godt med litt ost i salaten, f eks fetaost eller nøfrisk, spesielt på feldsalat eller ruccola. bringebær passer også godt til den slags salat som dressing har jeg vanligvis vinaigrette, av og til oppusser jeg den med sennep og honning. kidneybønner liker jeg også i salaten. eller mozarellaost. dessuten er det godt med solskikkekjerner eller pinekjerner Endret 1. mai 2007 av one-of-7
one-of-7 Skrevet 1. mai 2007 #11 Skrevet 1. mai 2007 tidligere hadde jeg ofte paprika og fetaost som salat
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå