Gjest Diva Skrevet 4. mars 2003 #1 Del Skrevet 4. mars 2003 Hva i huleste kan man bruke dette til ? Vi har et glass ståene,- av en eller annen grunn. Men kan ikke finne på noe spesielt annet enn "Biff a la Lindstrøm" å bruke den til Noen forslag ? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
hilli Skrevet 4. mars 2003 #2 Del Skrevet 4. mars 2003 Rødbeter kan være godt på f.eks leverpostei som en avveksling fra sylteagurker. Har også sett de spist med rakfisk. Ellers kan jeg ikke komme på noe mer, er kanskje ikke den mest allsidige grønnsaken... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lula Skrevet 5. mars 2003 #3 Del Skrevet 5. mars 2003 Syltede rødbeter på glass er vel kanskje ikke den mest "allsidige grønnsaken". Jeg bruker den på leverpostei, i sildesalat, til rakfisk, biff tartar etc. Men hvis du har ferske rødbeter derimot!!! Det er noe helt annet!!!!:-Skjær dem i båter, og bak dem i ovnen. Legg dem på tallerken sammen med ruccolasalat. Smuldre litt god Feta ost over og noen ristede pinjekjerner. Ha litt olivenolje og en "skvis" med sitron, salt og pepper på! Fantastisk god forrett. -Fres rødbet kuttet i små terninger. Hell på litt rødvinseddik og litt kraft. La det småkoke til rødbetene er møre. Rør inn en god klatt med smør, og smak til med salt og pepper. Fantastisk som saus til feks stekt kveite. -Bakte rødbeter (som forklart over) kan du servere med en klatt smør og salt og pepper som grønnsak ved siden av både kjøtt og fisk. -Om sommeren er det deilig lett sommermiddag: kokte rødbeter med smør og friske urter, serveres md en god salat og godt brød. -Kokte rødbeter kan deles i to og legges på grillen. Supert tilbehør!!! -Lag suppe på rødbetene!!!! Fres kuttet rødbet og potet i en kjele. Hell på kraft og la det koke til det er mørt. Bruk blender eller stavmikser til å lage en pure. Smak til med salt og pepper, evt litt fløte dersom man ønsker en rundere smak. Serveres rykende varm, med en rømmeklatt i og godt brød ved siden av. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
chimp Skrevet 5. mars 2003 #4 Del Skrevet 5. mars 2003 Rødbeter er som sagt godt til leverpostei, særlig sammen m sprøstekt løk (av den typen man kjøper på pose). Hvis man liker spekesild er rødbeter et MUST, sammen m rå løk, kålrabistabbe, rømme og kokte poteter. Har du i tillegg en øl og en aldri så liten kvirrevitt, blir d et festmåltid. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rufus Skrevet 5. mars 2003 #5 Del Skrevet 5. mars 2003 I tillegg til leverpostei og patéer ol serverer min mamma og pappa alltid rødbeter fisk og fiskeboller (og alt annet min mor kan finne på å servere med hvit saus til :oops: )...forresten ikke til ørret/laks når jeg tenker etter.... Synes stadig de stod på bordet da jeg bodde hjemme, men jeg kan ikke huske noe mer de brukte dem til...og jeg liker dem ikke... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
chimp Skrevet 5. mars 2003 #6 Del Skrevet 5. mars 2003 Faktisk så gjorde mamma'n min også d, Rufus, serverte rødbeter til fiskeboller i hvit saus!!!! og d gikk ned, men jeg ville ikke nevne d her; sausen får en sånn mistenkelig farge...... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Chiquita Skrevet 5. mars 2003 #7 Del Skrevet 5. mars 2003 JEg bruker å spise rødbetter oppå hvitosten. Eller bare rødbetter og majones oppå brødskiven. Rødbetter, leverpostei er nevnt (kjempegodt med majones i tillegg) Rødbetter oppå kokt skinke, kalkun-pålegg, e.l. Osv... (er egentlig veldig glad i rødbetter jeg, og bruker det veldig mye på brød-mat) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Diva Skrevet 5. mars 2003 #8 Del Skrevet 5. mars 2003 Wow! Det var mange gode tips ! Tusen takk skal dere ha :D Klem, Diva Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå