Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Kommer selvfølgelig ann på hva hovedretten er, men her er de vi veksler på:

1. Tomatbruchetta (beskrevet tidligere i tråden...;))

2. Toast med smørstekte kantareller på + salt og pepper...:sikle:

3. Skinke og melon

Skrevet

Vi lager forrett hver dag!

Det er faktisk den delen av måltidet jeg setter mest pris på :)

Skrevet

Mmmmm..... Foie gras :)

Kamskjell i alle varianter..... Gratinert asparges. Asparges med parma- eller serranoskinke, olje og parmesan...og ruccola... Marinerte scampi...

Og god hvitvin til :sjarmor:

Jeg synes alltid forretten er den beste delen av måltidet når jeg spiser ute, men er jo helt elendig til å lage det selv.

Skrevet

ÆH! . . .Glemte å skrive ned min favorittforrett, men her kommer to av favorittene.

En enkel variant:

SUPPE

Velger oftest en av disse grønnsakene:broccoli (bruk også stilken), asparges,

tomat eller paprika

Har litt vann i en kjele. Ha i grønnsaken, litt potet, løk og grønnsaks- eller

kyllingbuljong. Mot slutten av koketidne tilsett en eller flere urter.

Kok til det er mørt og kjøres så med stavmikser. Pynt med olivenolje. et halvt

egg eller rømmeskum, samt litt friske urter. Smart valg slik at barna får i

seg mer grønnsaker.

Og en litt mer tidkrevende:

INNBAKT CHEVRÈ (2pers)

Du trenger:

-en butterdeigsplate

-chevrè(Haukeli har en fantastisk god chevrè, den med rødt "magebelte")

-persille

-2 skiver serrano- eller parmaskinke

-1 egg

-urter- velg det du liker- jeg varierer f.eks basilikum, timian, koriander eller

jeg bruker flere varianter sammen

-Extra virgin olivenolje

-En eller flere salatvarianter

Slik gjør du:

Legg salat i kaldt vann, sett i kjøleskapet.

Kjevle ut butterdeigen til ca dobbel størrelse, del den i to.

Pisk egget og pensle langs kantene på de to butterdeigbitene.

Legg ut skinken og fordel chevrè og persille på, rull skinken rundt.

Legg skinke/chevrè-rullen midt på hver av butterdeigstykkene.

Brett sidene, HUSK å pensle m egg på alle kanter etterhvert.

Legg butterbeigrullene på brett med bakepapir, pensle med egg og stek i ovnen

ved 210 grader til de er gylne (bruk gjerne viftefunksjon)

Mens rullene stekes:

Kjør urter og olivenolje til en grønn saus

Spinn salaten i en salatslynge og legg opp på tallerken. Legg den stekte rullen

på og ringle urteoljen over. Maldonsalt og pepper.

Servèr gjerne med en Chardonnay eller en tørr musserende vin.

P.S. Til barn/ungdom lager jeg denne med Jarlsberg eller annen gul ost

  • 1 år senere...
Skrevet (endret)

Bruschetta er absolutt en av mine favoritter.. når det er lagd skikkelig velog merke. ikke noe sånn "her har vi ristet et brød og lagd en tomat på og så kaller vi det for bruschetta"-variant.

finskåren laks (sashimi) med soya og sitrusvinaigrette er også veldig godt..

carpaccio er også godt.

Jordskokk "cappucino" (suppe med skum på toppen) med pancetta er også naaaam.. spesielt hvis du skal ha noe litt salt etterpå.

(alt avhenger selvfølgelig av at det er lagd på skikkelige råvarer)

Lagde en gang i høst en terrin av rå tunfisk og laks, med ingefærbuljong og avokadokrem til. det var veldig godt :sikle:

må huske å lage det igjen!

Endret av LekeHusmor
Skrevet
Bruschetta med tomat,basilikum og hvitløk over

:Nikke:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...