Thomasine Skrevet 21. april 2007 #21 Skrevet 21. april 2007 Kommer selvfølgelig ann på hva hovedretten er, men her er de vi veksler på: 1. Tomatbruchetta (beskrevet tidligere i tråden...) 2. Toast med smørstekte kantareller på + salt og pepper... 3. Skinke og melon
Madam MIM13 Skrevet 23. april 2007 #22 Skrevet 23. april 2007 Vi lager forrett hver dag! Det er faktisk den delen av måltidet jeg setter mest pris på
Fresi Skrevet 23. april 2007 #23 Skrevet 23. april 2007 Mmmmm..... Foie gras Kamskjell i alle varianter..... Gratinert asparges. Asparges med parma- eller serranoskinke, olje og parmesan...og ruccola... Marinerte scampi... Og god hvitvin til Jeg synes alltid forretten er den beste delen av måltidet når jeg spiser ute, men er jo helt elendig til å lage det selv.
Madam MIM13 Skrevet 23. april 2007 #24 Skrevet 23. april 2007 ÆH! . . .Glemte å skrive ned min favorittforrett, men her kommer to av favorittene. En enkel variant: SUPPE Velger oftest en av disse grønnsakene:broccoli (bruk også stilken), asparges, tomat eller paprika Har litt vann i en kjele. Ha i grønnsaken, litt potet, løk og grønnsaks- eller kyllingbuljong. Mot slutten av koketidne tilsett en eller flere urter. Kok til det er mørt og kjøres så med stavmikser. Pynt med olivenolje. et halvt egg eller rømmeskum, samt litt friske urter. Smart valg slik at barna får i seg mer grønnsaker. Og en litt mer tidkrevende: INNBAKT CHEVRÈ (2pers) Du trenger: -en butterdeigsplate -chevrè(Haukeli har en fantastisk god chevrè, den med rødt "magebelte") -persille -2 skiver serrano- eller parmaskinke -1 egg -urter- velg det du liker- jeg varierer f.eks basilikum, timian, koriander eller jeg bruker flere varianter sammen -Extra virgin olivenolje -En eller flere salatvarianter Slik gjør du: Legg salat i kaldt vann, sett i kjøleskapet. Kjevle ut butterdeigen til ca dobbel størrelse, del den i to. Pisk egget og pensle langs kantene på de to butterdeigbitene. Legg ut skinken og fordel chevrè og persille på, rull skinken rundt. Legg skinke/chevrè-rullen midt på hver av butterdeigstykkene. Brett sidene, HUSK å pensle m egg på alle kanter etterhvert. Legg butterbeigrullene på brett med bakepapir, pensle med egg og stek i ovnen ved 210 grader til de er gylne (bruk gjerne viftefunksjon) Mens rullene stekes: Kjør urter og olivenolje til en grønn saus Spinn salaten i en salatslynge og legg opp på tallerken. Legg den stekte rullen på og ringle urteoljen over. Maldonsalt og pepper. Servèr gjerne med en Chardonnay eller en tørr musserende vin. P.S. Til barn/ungdom lager jeg denne med Jarlsberg eller annen gul ost
LekeHusmor Skrevet 4. desember 2008 #25 Skrevet 4. desember 2008 (endret) Bruschetta er absolutt en av mine favoritter.. når det er lagd skikkelig velog merke. ikke noe sånn "her har vi ristet et brød og lagd en tomat på og så kaller vi det for bruschetta"-variant. finskåren laks (sashimi) med soya og sitrusvinaigrette er også veldig godt.. carpaccio er også godt. Jordskokk "cappucino" (suppe med skum på toppen) med pancetta er også naaaam.. spesielt hvis du skal ha noe litt salt etterpå. (alt avhenger selvfølgelig av at det er lagd på skikkelige råvarer) Lagde en gang i høst en terrin av rå tunfisk og laks, med ingefærbuljong og avokadokrem til. det var veldig godt må huske å lage det igjen! Endret 4. desember 2008 av LekeHusmor
cilipili Skrevet 4. desember 2008 #26 Skrevet 4. desember 2008 Bruschetta med tomat,basilikum og hvitløk over
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå