Gjest Anonymous Skrevet 2. mars 2003 #1 Del Skrevet 2. mars 2003 Er det noen som kan gi meg en oppskrift på luftige fastelavensboller? Synes de bollene jeg baker ofte blir for kompakte jeg. Dessuten blir de ofte litt tørre... Er ikke så flink til å bake... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jinx Skrevet 2. mars 2003 #2 Del Skrevet 2. mars 2003 Du kan jo prøve disse : fastelavenesboller Bruker som regel å lage fra scratch, men kjøpte i går en pakke med ferdig blanding.. Bare tilsette gjær og vann.. Så det skal jeg gjøre etterpå Mmmm.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Væren Skrevet 2. mars 2003 #3 Del Skrevet 2. mars 2003 Fastelavnsboller skal være ekstra fete. Derfor må du ha litt mye smør i dem. F.eks. 150 gr. smør til 7 dl. melk, kanskje til og med litt mer... Så må du huske på å la deigen heve godt, både etter at du har satt deigen, og etter at du har trillet ut bollene. Halve hemmeligheten for vellykket gjærbakst ligger nemlig i selve hevingen. Mange undervurderer den, og har ikke tid til å vente! La gjerne bollene heve en times tid på brettet, til du ser de er klare for steking (Små "gassblærer" under "huden" på bollene). Lykke til! Klem fra Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zalomine Skrevet 2. mars 2003 #4 Del Skrevet 2. mars 2003 Fastelavnsboller skal være ekstra fete. Derfor må du ha litt mye smør i dem. F.eks. 150 gr. smør til 7 dl. melk' date=' kanskje til og med litt mer...[/quote'] Jeg baker fastelavensboller etter min vanlige bolleoppskrift, og der er det 150 gr margarin til 5 dl melk... (og forøvrig en kilo hvetemel (sånn ca) og 1,5 dl sukker, og 1 ts salt for den som lurte, samt selvsagt en pakke gjær) Synes de er deilige jeg. Masse heving er bra ja. (mine fikk heve litt ekstra leng fordi jeg glemte av at de sto der, og ble dermed veldig store) Jeg vil nå gjerne ha fastelavensbollene litt små jeg da, slik at man orker spise mer enn en med krem på, men det ble nå engang ikke slik, jeg feilberegna litt. Men gode, det er de. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå