Gå til innhold

Lettere middagsretter


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg er ikke flink nok til å lagre middager av den magre typen utenom wok.

Jeg trenger forslag til middagsretter evt. med oppskrifter.

Må bli inspirert til å bli enda sunnere, bikinisesongen er ikke langt unna.... :grine:

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ovnsbakt laks er magert og godt!

Gjest Marie81
Skrevet

Suppe er undervurdert :)

Søk på nettet, mange spennende varianter (+ evt. plukke tips til å freshe opp posesupper)

Skrevet

Laks med pesto og tagliatelle :hjerte: nydelig

Skrevet

Laks er vel ikke så magert, men veldig sunt, full av sunt fett.

Jeg anbefaler linsesalat til laksen, mye proteiner og fiber, og lite fett. Med litt matyoghurt blir det en veldig sunn middag - og veldig god også.

Laks med tomat- og linsesalat

(2 pers)

400-500 gram lakseskiver eller laksefilet saltes og pepres, dekkes med tynne sitronskiver og bakes i foliepakke i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min (eller tilbered dem slik du foretrekker).

Linsesalat:

2 dl Puy-linser (dvs. små grønne)

1/4 presset sitron (eller mer, smak til)

1 stor ts fransk sennep

3 ss extra virgin olivenolje

1 fedd hvitløk (most med litt salt, bruk knivbladet)

salt og pepper

1 finhakket rødløk

4 hakkede tomater

1 stor bunt hakket bladpersille

Kok linsene møre (ca. 20 min) i usaltet vann. Lag sennepsvinaigrette og ha i en bolle sammen med hakket rødløk, hvitløk og tomater. Ha i de varme linsene så snart de er ferdigkokte. Salaten kan gjerne få stå ca. 10 min så smakene blander seg bedre. Rør tilslutt inn persillen.

Server linsene og laksen med litt matyoghurt, og gjerne en ekstra sitronbåt.

Skrevet

:)

Laks er vel ikke så magert, men veldig sunt, full av sunt fett.

Jeg anbefaler linsesalat til laksen, mye proteiner og fiber, og lite fett. Med litt matyoghurt blir det en veldig sunn middag - og veldig god også.

Laks med tomat- og linsesalat

(2 pers)

400-500 gram lakseskiver eller laksefilet saltes og pepres, dekkes med tynne sitronskiver og bakes i foliepakke i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min (eller tilbered dem slik du foretrekker).

Linsesalat:

2 dl Puy-linser (dvs. små grønne)

1/4 presset sitron (eller mer, smak til)

1 stor ts fransk sennep

3 ss extra virgin olivenolje

1 fedd hvitløk (most med litt salt, bruk knivbladet)

salt og pepper

1 finhakket rødløk

4 hakkede tomater

1 stor bunt hakket bladpersille

Kok linsene møre (ca. 20 min) i usaltet vann. Lag sennepsvinaigrette og ha i en bolle sammen med hakket rødløk, hvitløk og tomater. Ha i de varme linsene så snart de er ferdigkokte. Salaten kan gjerne få stå ca. 10 min så smakene blander seg bedre. Rør tilslutt inn persillen.

Server linsene og laksen med litt matyoghurt, og gjerne en ekstra sitronbåt.

Dette skal lages, hørtes kjempegodt ut!

Oppskriftene behøver ikke være magre som jeg skrev, bare sunne! Så laks passer bra.

  • 9 måneder senere...
Gjest Gjest_Berit_*
Skrevet

Sydentur om to måneder så jeg må begynne å legge bort uvanene som snek seg inn rundt juletider og har fortsatt helt til nå.....

Så jeg ønsker også tips til lettere middagsretter, gjerne med oppskrift.

Skrevet (endret)

.......

Endret av Asti

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...