Gå til innhold

Trenger mange tips til god mat !


Gjest Hilde K S

Anbefalte innlegg

Gjest Hilde K S

Nå trenger jeg tips til god lørdags kveld mat !

Jeg er lei av lasagne, pizza og taco.

Vær så snill, du trenger ikke komme med oppskriftene men med tipsene. Hva spiser dere når det er kosetid ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Kjøttdeig m potetmos : mekke potetmos og steke kjøttdeig -> legge til en god spaghettisaus eller kjøttsaus og legge kjøttdeigen først og potetmosen øverst i ildfast form. Gratinere til gyllen oppå :D

Quiche Lorraine

Rømmegrøt

Pannekaker (middag og dessert)

Pasta med tilbehør

Tja. Det var alt jeg kom på

:D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tar litt tid da,men:

Lammelår med masse godsaker

Kjapt:

Biff

Meksikansk(burrito,wraps,gratinerte tortillachips osv)

Kreolske reker

Gresk(pitabrød,tzatziki,salat)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Minnie Emmerdale

Jeg lager ofte ulike pastaretter, amerikanske pannekaker er ALLTID godt- ha kanel i røren og server med eplesyltetøy, hva med Vesuivo- ostesmørbrød med oliven i, calzone, bakt potet med skinke og kryddersmør samt bernaise og masse mais, tynne skiver parmaskinke med bønnkarse og balsamico lagt på fat sammen med fersk parmesan, kyllingfilet stekt med kun salt&pepper som seasoning som nytes med smoked BBQ saus fra Heniz og en frisk salat med rømmedressing, lag paier og eksperimenter med fyllet (kjøttdeig sautert med erter og løk er min favoritt), prøv grillet laks med sitronpepper og pommes noisettes samt salat, lag en varm salat med kylling og bacon....

Skal jeg fortsette?

Milla

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Hilde K S

Takk jenter, nå har jeg til noen lørdager fremover.

Tilde ; jeg vet faktisk ikke hva kreolske reker er, fortell meg gjerne - det hørtes spennende ut !

Diva ; den med kjøttdeigen prøver jeg ut på ungene i morgen !

Milla ; jatakk, bare fortsett listen din. Du er en levende kokebok ! Skulle gjerne vært på en femretters middag hos deg !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Minnie Emmerdale

Butterdeigspakker med kjøttfyll og fersk chili, nachos med biffkjøtt smeltet ost over og iskald øl til (guttemat), reker frest i hvitløk og chili med brød til, pasta carbonara med parmesan og bacon, mousaka med aubergine og rødvin til, ruccolasalat overstrødd med kjøttboller, reven ost og grillsaus, hjemmelaget lasagne, lag pytt-i-panne med gamle middagsrester, egg benedict med hollandaisesaus, fransk toast med speilegg på toppen, grønnsaksrisotto med laks eller annen fisk til, høye biffsmørbrød med pestosus og godt italiensk landbrød, grillet toast med pesto og salat til, danske smørbrød med bla. rødspette og remulade, gourmetpølser med hjemmelaget potetmos og grillet tomat samt honningsennep.....

Mer?

Milla

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Fyllte vinblader er enormt godt også

En får fatt i vinblader (eller "druebuskblader") på de fleste innvandrerbutikker. Kjøp dem som er på glass, i lake...de er ferdige til bruk. Kjøttfyll til dem lager du ved å blande kjøttdeig med litt salt, mer pepper enn du normalt finner komfortabelt, og.....tro det eller ei.....en god klype kardemomme, samt at du hakker opp masse fersk persille. Litt olivenolje, og en del finhakket hvitløk. Dette pakker du inn i vinbladene, på samme måte som man lager kålruletter..og de kokes på samme måte også, i lettsaltet vann. Litt naturell youghurt, med masse hvitløk i, kan lages som en slags saus so man "strør" over rullettene når de ligger på tallerkenen. Lag mange av dem....serveres med for eksempel gresk salat, hvitløksbrød ......bruk fantasien.

En palestinsk venninne jeg har laget dette, og jeg holdt på å spise meg til idiot. Jeg tror det går fint med rødvin til......eller man kan seife det, med godt øl til

Milo

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Embla s

Kjempelett og ditto godt: riv kjøtt/skinn av grillet kylling. stekes sammen med stekt bacon og stenfrie halve druer. mmmmm godt :P

Eller: skjær koteletter (ikke røkte!!) i passe biter, kjøres i kjøkkenmaskin, tilsett kryder (meg: Masse tørket chilis m frø, ingefær, hvitløk, fiskesaus, tørkede reker). a) lag små (som svenske kjöttbullar)! boller som stekes i olje, dippes i chili eller peanutt saus. B) smøres på daggammelt toastbrød, skåret i fire (diagonalt - estetikk er viktig)! som friteres i wook og dippes i sursøt chili saus

hva med litt dessert? : "Godteritaco": Vaniljeis serveres. På bordet danderes skåler med: hakkede pianøtter, hakket non stop, skivet banan, ulike sauser; sjokolade, bringebær, smil, + sterk, varm kaffe. Så: gå bananas!! :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eller hva med å ta en lettvind en?

(Er mester på "full-fart-mat" jeg)

I det siste har jeg fått dilla på kyllingfilet med Tikka Masala-saus fra Uncle Bens :oops: .

Det er sååå fort gjort og sååå kjempegodt.

Serverer med ris, salat og nan-brød.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Hilde K S

Tusen takk for tips alle sammen !

Veldig glad for at jeg la ut tråden, er litt misunnelig på dere som klarer å variere så mye.

Mye av dette blir nok prøvd ut på lørdagene framover.

Ser andre har nytte av tråden, det er fint !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grillspyd! Det går kjempefint å lage grillspyd i ovnen. Tre på kjøtt, sopp. løk, paprika og annet snadder. Pensle med olje, krydre med salt og pepper. Grill det på rist i ca 15 min/ca 250 grader, snu dem ved halve tiden. Jeg serverte det med hjemmelaget, ferskt foccacabrød med rosmarin og en frisk salat. De er jo mye som passer som tilbehør: ris, sauser, potetsalat...

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...